«Ρομποτική, STEAM και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση» Διεθνές Πανεπιστήμιο
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα την Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης – Σίνδος (Πρώην ΑΤΕΙΘ).

Το ΠΜΣ έχει ως αντικείμενο την παροχή εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη Ρομποτική, τους τομείς STEAM και τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, έτσι ώστε οι πτυχιούχοι του ΠΜΣ να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, εμπειρία και τεχνογνωσία για την διαχείριση των σύγχρονων αυτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Ο σκοπός του ΠΜΣ είναι η δημιουργία επιστημόνων υψηλού επιπέδου κατάρτισης μέσω της παροχής εξειδικευμένων γνώσεων στην εκπαιδευτική ρομποτική, τους τομείς STEAM και τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο στην ανάπτυξη νέων μεθοδολογιών και τεχνικών εκπαίδευσης.

Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ αποκτούν τις απαιτούμενες δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία ως υψηλόβαθμα στελέχη τόσο στον ιδιωτικό τομέα (εκπαιδευτικοί φορείς και δομές, εταιρίες παροχής υπηρεσιών στα συστήματα αυτομάτου ελέγχου, στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού, τμήματα διοίκησης μεγάλων επιχειρήσεων κ.λ.π.) όσο και στο δημόσιο τομέα (δημόσιοι οργανισμοί, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα κ.λ.π.).

Αναλυτικότερα, το ΠΜΣ έχει ως στόχους:

α) την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση επιστημόνων που θα είναι σε θέση να στελεχώσουν με επιτυχία νευραλγικούς τομείς που σχετίζονται με την εκπαιδευτική ρομποτική, τους τομείς STEAM και τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

β) την ανάπτυξη και προώθηση της έρευνας σε όλους του τομείς που άπτονται της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των STEAM και των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Η έδρα του ΠΜΣ «Ρομποτική, STEAM και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση» – «Robotics, STEAM and New Technologies in Education» βρίσκεται στο τμήμα Μηχ. Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη, Σίνδος το οποίο έχει και την επιστημονική ευθύνη λειτουργίας του.

Η εκτίμηση είναι πως το αντικείμενο σπουδών της Ρομποτικής, των STEAM και των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, είναι πολύ ελκυστικό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και αυτό καταδεικνύεται από την αποδοχή των φοιτητών αλλά και από την επαγγελματική πορεία των αποφοίτων του πρώην τμήματος μηχανικών αυτοματισμού και μηχανολόγων οχημάτων που δημιουργεί τη βάση του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος.

Μεταπτυχιακός τίτλος

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών Ειδίκευσης – ΜΔΣ «Ρομποτική, STEAM και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση» – «Robotics, STEAM and New Technologies in Education» εφόσον ο μεταπτυχιακός φοιτητής έχει επιτυχή εξέταση στα προβλεπόμενα από το οικείο πρόγραμμα μαθήματα σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του στο σύνολο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο πρόγραμμα και στον κανονισμό μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος και τον κανονισμό μεταπτυχιακών σπουδών του ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης.

Δίνεται η δυνατότητα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές μετά την απόκτηση του ΜΔΣ να συνεχίσουν στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης τις σπουδές τους για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος.

Διδασκόμενα Μαθήματα

1o Εξάμηνο

ΚΩΔΙΚΟΣΜΑΘΗΜΑΤΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ
ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
Μ101Εκπαιδευτική Ρομποτική6
Μ102STEM και μικροελεγκτές6
Μ103Εξόρυξη εκπαιδευτικών δεδομένων  και τεχνητή νοημοσύνη στις εκπαιδευτικές τεχνολογίες6
Μ104Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής έρευνας6
Μ105Διδακτική της ρομποτικής, των STEAM και των νέων τεχνολογιών6

2o Εξάμηνο

ΚΩΔΙΚΟΣΜΑΘΗΜΑΤΑ 2ου ΕΞΑΜΗΝΟΥΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
Μ201Προγραμματισμός ρομποτικών συστημάτων6
Μ2023D printing and 3D scanning6
Μ203Ποιότητα και Αξιολόγηση στην εκπαίδευση6
Μ204Καινοτομία στην εκπαίδευση6
Μ205Φιλοσοφία, Τέχνη και Πολιτισμός για την ολοκλήρωση των STEM6

3o Εξάμηνο

ΚΩΔΙΚΟΣΜΑΘΗΜΑΤΑ 3ου ΕΞΑΜΗΝΟΥΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ
ΜΟΝΑΔΕΣ (ECTS)
Μ301Διπλωματική Εργασία30
ή  
Μ3024η Βιομηχανική επανάσταση και διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT)15
Μ303Νέα περιβάλλοντα μάθησης15

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε η  υποβολή των αιτήσεων με ευέλικτες μορφές παρακολούθησης και σπουδών για το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 με ημερομηνία λήξης αιτήσεων την 19/09/2021.

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στοιχείων και να αποστείλουν τα δικαιολογητικά τους ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι την 19/09/2021.

Θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα αιτήσεις για το νέο εξάμηνο το 2022

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν:

Προκήρυξη Εισαγωγής για την ειδίκευση  “Ρομποτική, STEAM και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση” (pdf)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

traper
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι
Ποιος είναι ο γνωστός τράπερ που φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα
Γνωστός τράπερ φέρεται να ανήκει στη σπείρα που «χτυπούσε» τα ΑΤΜ - Ποιος είναι
agia_sofia
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα
«Το ρήγμα αυτό είχε δώσει το 1999 το μεγάλο σεισμό των 7,4 βαθμών και στη συνέχεια των 6,8 βαθμών» τόνισε ο Λέκκας
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα