Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και τις υπηρεσιακές μεταβολές στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας καταγγέλλει το γεγονός πως ενώ μία διαδικασία υποβολής αίτησης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά που πλέον γίνεται ηλεκτρονικά (αιτήσεις και τοποθετήσεις) με το ΠΥΣΔΕ να έχει έναν καθαρά εποπτικό - ελεγκτικό ρόλο, έχει εξελιχθεί εδώ και ένα μήνα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ της διοίκησης και των ψευτοαιρετών με θύματα τους συναδέλφους –ισσες που ακόμα περιμένουν να πάρουν οργανική τοποθέτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί της Αγωνιστικής Παρέμβασης, είχαν τονίσει από την αρχή της διαδικασίας ότι, εάν υπήρχε ο απεριόριστος αριθμός προτιμήσεων που είχαν επιβάλει οι αιρετοί των παρεμβάσεων τα προηγούμενα χρόνια και την φετινή χρονιά διορισμένοι και ψευτοαιρετοί επανέφεραν τις 20 προτιμήσεις, καθώς και η δημοσιοποίηση των μορίων και προτιμήσεων των συναδέλφων ώστε να υπάρχει πλήρη γνώση των δεδομένων από όλους και για  όλους, θα είχαν κυλίσει όλα ομαλά και με διαφάνεια.

«Όταν όμως οι σύγχρονοι «γκρόυεζες» αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους σαν πελάτες τέτοια «μασκαραλίκια» θα έχουμε. Για την διοίκηση τα έχουμε πει, διαχρονικά την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική υλοποιεί και ψαλιδίζει δικαιώματα και κατακτήσεις εκπαιδευτικών. Από κοντά όμως και οι ψευτοαιρετοί των ΑΔΗΚ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

«Αλήθεια την παράταση της προθεσμίας δεν πρότεινε και το μέλος των ΑΔΗΚ στο ΔΣ;», αναρωτιέται η παράταξη.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Δεν μας εξήγησε όμως το λόγο αυτής της «ολιγόωρης» παράτασης την οποία ο κ. Παναγιώτου σε ανακοίνωσή του ονομάζει «ύποπτη». Ζητάει επίσης να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των μετατιθέμενων συναδέλφων. Έχει ρωτήσει τον κ Κοντσιώτη γιατί στην αντίστοιχη περσινή διαδικασία όταν τρία από τα πέντε μέλη του συμβουλίου ζητούσαν την δημοσιοποίηση των στοιχείων των συναδέλφων που έκαναν αίτηση τοποθέτησης ήταν αντίθετος; Και όχι μόνο αυτό αλλά και συμμετείχε  στην μετατροπή της εξ αποστάσεως συνεδρίασης( λογω covit) σε δια ζώσης, μαζί με τον πρώην ΔΔΕ και ένα αυθαίρετα κληθέν αναπληρωματικό μέλος για να υπάρχει η απαραίτητη απαρτία!!!! Ας αφήσουν λοιπόν τα περί νομιμότητας και εναγκαλισμού με την διοίκηση. Εσωκομματική μάχη διεξάγουν στις πλάτες των συναδέλφων. Τους έχουμε μάθει χρόνια τώρα»

Μερικές απλές διαπιστώσεις των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων για όλα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διαδικασία των οργανικών τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΕ Λάρισας

  1. Η περίπτωση των προθεσμιών και της παράτασης αποδεικνύει ότι το διαχρονικό πρόβλημα που είναι και διακομματικό παραμένει, καμιά διοίκηση δεν σέβεται ούτε προθεσμίες ούτε την διαφάνεια.
  2. Συνεχίστηκε η εσωκομματική σύγκρουση της ΔΑΚΕ με την κόντρα διοίκησης και Κοντσιώτη για το ποιος θα ελέγχει τις πληροφορίες για να μπορεί να κάνει εξυπηρετήσεις.
  3. Δεν έχουν κανένα ηθικό και δεοντολογικό φραγμό γιατί πολύ απλά βλέπουν τους συναδέλφους ως «πελάτες».
  4. Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για μια απλή και διαφανή διαδικασία τοποθετήσεων και τους είναι άγνωστη λέξη η ισονομία.
  5. Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας εναντίον της διοίκησης και των ψευτοεαιρετών από συναδέλφους και συναδέλφισσες δείχνουν το μέγεθος της παρακμής. Πόσο μάλλον όταν και οι δυο ( διοίκηση και ψευτοαιρετοί) παραδέχτηκαν ότι οι συνάδελφοι-ισσες είχαν δίκιο.
  6. Ζητάνε την παρέμβαση της ΕΛΜΕ μέλη των ΑΔΗΚ ( μάλλον δεν διάβασαν την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ) αυτοί που μέχρι χθες χλεύαζαν το σωματείο και έχουν συνταχθεί πλήρως με την Κεραμέως σε όλα τα νομοσχέδια ( τηλεκπαίδευση, ηλεκτρονικές εκλογές, αξιολόγηση κλπ)

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας καταλήγει: «Υπενθυμίζουμε ότι οι αιρετοί των παρεμβάσεων (Κοντελές, Ρεμπάπης) είχαν επιβάλει την πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων με την δημοσιοποίηση κάθε χρόνο όλων των στοιχείων γύρω από τις υπηρεσιακές μεταβολές. Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Κοντσιώτης ως αιρετός αλλά και ο κ. Παναγιώτου ως μέλος του ΔΣ έδιναν μάχη για να μην δημοσιοποιούνται τα στοιχεία αυτά.

Συνάδελφοι-ισσες μόνο μια λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει όλα αυτά τα φαιδρά που συμβαίνουν κατά τις φετινές υπηρεσιακές μεταβολές. ΜΑΣΚΑΡΙΛΙΚΙΑ!!!»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Diane Ravitch
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η αντίσταση στην αξιολόγηση - εμπορευματοποίηση των σχολείων και ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
υππεθε
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
Αναλυτικά η απόφαση για τη σύσταση – συγκρότηση τριμελών Επιτροπών Παραλαβής των Ψυχομετρικών Εργαλείων και της επιμόρφωσης των ψυχολόγων σε τοπικό...
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
kakokairia xioni kryo
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια της χώρας αυτή την ώρα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης - Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει...
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
tsanta
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο
Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί για τα κενά στα σχολεία και τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο