Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
αγγλικά
Την άνιση μεταχείρισή τους κατά την ανακοίνωση των οργανικών κενών καταγγέλλουν το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας και η Ένωση Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου Ε.Π.Α.Φ.Η

Αίτημα για ενημέρωση, αλλά και αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισής τους από το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την ανακοίνωση των οργανικών κενών των αναπληρωτών ΠE06 Αγγλικής Γλώσσας ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας και η Ένωση Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου Ε.Π.Α.Φ.Η.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες αναπληρωτές ΠE06 Αγγλικής Γλώσσας η ανακοίνωση μόνο 640 οργανικών κενών, την στιγμή μάλιστα που εισάγεται το μάθημα και στα νηπιαγωγεία. Επί της ουσίας, ερωτήματα εγείρει κυρίως η ανακοίνωση μόλις 528 οργανικών θέσεων Αγγλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε μια χρονιά που οι προσλήψεις αναπληρωτών έφτασαν τις 1.253.

Έκπληκτοι οι συνάδελφοι, που υπηρετούν τόσα χρόνια αναπληρώνοντας ουσιαστικά τους εαυτούς τους σε έναν φαύλο κύκλο ανά την επικράτεια, διερωτώνται για την κατάσταση αυτή. Ωστόσο, είμαστε όλοι πρόθυμοι να υποδείξουμε τις πραγματικές οργανικές θέσεις ΠΕ06 καθώς είναι υπαρκτές και αυτές καλύπτουμε κάθε χρόνο.

Σε περίπτωση δε, που γίνει περαιτέρω διερεύνηση για σύσταση οργανικών θέσεων, είμαστε σε ετοιμότητα να επισημάνουμε τα κενά, αφού πλέον και στα 4θεσια δημοτικά καλύπτουμε ωράριο περισσότερων των 12ωρων.

Ως εκ τούτου, αιτούμαστε:

Επίσημη και αιτιολογημένη απάντηση του Υπουργείου, σχετικά με τους λόγους αφενός εξαίρεσης του κλάδου μας από την διερεύνηση για σύσταση οργανικών θέσεων αφετέρου της τελικής απουσίας του από τις νέες οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αυτές ανακοινώθηκαν με τροπολογία στις 08.06.2021.

  • Αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, η οποία (ενν. η αποκατάσταση) μπορεί να επιτευχθεί με την πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών μέσω των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών του ανωτέρω κλάδου.
  • Θα είμαστε πάντα παρόντες στην μάχη για μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση και θα παραμένουμε στις επάλξεις για την προάσπιση της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας στο Δημόσιο Σχολείο, αφού η γνώση της προσφέρει ευκαιρίες για σημαντική πνευματική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη στους μαθητές μας.

Με εκτίμηση, Αθήνα, 20.07.2021

Το Συντονιστικό των Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι που οδηγούνται τα σχολεία στην διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση