Απομακρύνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών
Απομακρύνεται το σενάριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με πληροφορίες - Μεγάλο το ποσοστό των εμβολιασμένων - Με δύο rapid test την εβδομάδα στα σχολεία οι ανεμβολίαστοι;

Απομακρύνεται το σενάριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, με τα σχολεία να επαναλειτουργούν διά ζώσης το Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN, προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ανέρχεται σε 76%, ενώ ένα 4-6% έχει ήδη νοσήσει.

Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να προσέρχονται στα σχολεία με ένα ή δύο rapid test την εβδομάδα.

Στις 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 12-15

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, το απόγευμα της Δευτέρας, τόνισε ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία που παρατηρείται στη χώρα μας και πως τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς.
Ως συμπέρασμα, οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, όπως ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και γνωστοποίησε πως με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιοδικο
Χάνεται ο κόσμος των περιοδικών
Αλλά τα περιοδικά, που έχουν μπει στο σπίτι μας, δεν απειλούνται μόνο από το πέρασμα των καιρών και την παλαιότητά τους
Χάνεται ο κόσμος των περιοδικών
αγροτες
Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτέρ – Στο τραπέζι και διήμερη παραμονή
Η πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα αποφάσισε κινητοποιήσεις λόγω ανοιχτών αιτημάτων για εισόδημα και εμβολιασμό κτηνοτρόφων
Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες με τρακτέρ – Στο τραπέζι και διήμερη παραμονή
μητσοτάκης
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»
«Τα ξέρει καλά και ο κ. Πρύτανης. Το να μιλήσουμε για σύνδεση του δημόσιου πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα ήταν θέμα ταμπού»
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»