Πειραματικά: Επιστολή στην Κεραμέως στέλνουν οι γονείς των δημοτικών Παν/μου Αθηνών-Μαράσλειο
Να αποκατασταθεί η διακοπή της διασύνδεσης των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Παν/μιου Αθηνών – Μαράσλειο με Πειραματικό Γυμνάσιο ζητούν οι γονείς

Με αίτημα να αποκατασταθεί η διακοπή της διασύνδεσης των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Παν/μιου Αθηνών – Μαράσλειο με Πειραματικό Γυμνάσιο οι σύλλογοι γονέων στέλνουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, την υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας. 

Αναλυτικά η Επιστολή του Συλλόγου Γονέων: 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ

Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, ήδη από τον Μάιο του 2020, μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η διακοπή της διασύνδεσης των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Παν/μιου Αθηνών – Μαράσλειο με Πειραματικό Γυμνάσιο, από μία προδήλως δυσμενή ρύθμιση που θίγει τους μαθητές και τις οικογένειές μας!!

Επισημαίνουμε ότι το επίδικο του ζητήματος αφορά στο Μαράσλειο το πρώτο Πειραματικό Σχολείο της χώρας, με έτος ίδρυσης το 1905, με ανεκτίμητη συνεισφορά στον θεσμό της πειραματικής εκπαίδευσης και των καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων. Για τον λόγο αυτό άλλωστε εμπιστεύονται την εκπαίδευση των 350 παιδιών τους, οικογένειες από όλη την Αττική.

Πρόκειται για παιδιά, τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρουν για την ανατροπή των δεδομένων τους και τα οποία καλούνται αυτήν τη στιγμή να διακόψουν την Πειραματική Διαδικασία στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην οποία υπηρέτησαν τα τελευταία 6 χρόνια, γνωρίζοντας ότι θα συνεχίσουν όλα μαζί σε Πειραματικό Γυμνάσιο και Πειραματικό Λύκειο. Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι αυτοί οι ίδιοι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολικού έτους 2015-16 για τους οποίους είχε εξασφαλιστεί για πρώτη φορά η διασύνδεση με την Δευτεροβάθμια Πειραματική Εκπαίδευση βάσει της τροπολογίας της νυν υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, πρώτοι στερούνται σήμερα την πρόσβαση στο προσήκον αυτό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε την γενική παραδοχή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το δίκαιο του αιτήματός μας και ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο των αποφοίτων των σχολείων μας προς την επόμενη Πειραματική Εκπαιδευτική Βαθμίδα.

Κατόπιν της συνεχούς επικοινωνίας μας προς όλες τις κατευθύνσεις και πρωτίστως και σημαντικότερα, μετά την προφορική δέσμευση της αρμόδιας Υπουργού, κ.Κεραμέως, για διασύνδεση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Παν/μιου Αθηνών – Μαράσλειο με Πειραματικό Γυμνάσιο αναμένουμε,

ακόμα δυστυχώς από τον Νοέμβριο 2020, την ανταπόκρισή σας και συνάντησή μας άμεσα

για την εξέταση των προτάσεών μας, με άξονα το δημόσιο συμφέρον, την ισότιμη μεταχείριση των αποφοίτων μας και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ειδικώς των Πειραματικών Σχολείων της χώρας, ο θεσμός των οποίων αποτελεί τόσο στόχο της παρούσας Κυβέρνησης όσο και των οικογενειών που έμπρακτα αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη τους, στη Δημόσια Παιδεία και στην Πειραματική Εκπαίδευση, με την επιλογή τους !!

Σε αναμονή των ενεργειών σας

ΔΣ του ΣΓΚ των ΠΔΣ ΠΑ Μαράσλειο

Αθήνα 19 Ιουλίου 2021

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα