Το στοίχημα του Ελληνικού Τουρισμού
Παρά τις μεγάλες κουβέντες του αρμόδιου Υπουργού Τουρισμού για ένα πετυχημένο (τουριστικά) καλοκαίρι, δεν ανέλαβε καμία  πρωτοβουλία στη περίπτωση όπου τα νησιά θα αντιμετώπιζαν ενδεχόμενη έξαρση κρουσμάτων ανεμβολίαστων τουριστών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως εκλιπαρούσαν για μια θέση σ' ένα οποιοδήποτε κατάλυμα της Μυκόνου, καθώς κόλλησαν κορωνοϊό κι όφειλαν να απομονωθούν...

Βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού με το 4ο όμως Πανδημικό κύμα να επηρεάζει επόμενα τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

Τρανό παράδειγμα, τα όσα αστεία από πλευράς κυβέρνησης εκτυλίχθηκαν προχθές στο νησί των ανέμων.

Η όλη φάση θύμισε Πρόεδρο Εδεσσαϊκού... καθώς 2 μέρες μετά την επιβολή του μίνι- lockdown της κυβέρνησης στη Μύκονο, αποφάσισαν ξαφνικά οι ιθύνοντες πως πρέπει να ξανά ανοίξει το νησί και μάλιστα σύντομα, λόγω της "σχετικής σταθεροποίησης των κρουσμάτων".

Αναφέρομαι φυσικά στο νησί όπου δεν υπήρξε εξ αρχής ξενοδοχείο καραντίνας, με ένα αδύναμο αντίστοιχα κέντρο υγείας προς ασθενείς Covid-19. 

Παρά τις μεγάλες κουβέντες του αρμόδιου Υπουργού Τουρισμού για ένα πετυχημένο (τουριστικά) καλοκαίρι, δεν ανέλαβε καμία  πρωτοβουλία στη περίπτωση όπου τα νησιά θα αντιμετώπιζαν ενδεχόμενη έξαρση κρουσμάτων ανεμβολίαστων τουριστών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως εκλιπαρούσαν για μια θέση σ' ένα οποιοδήποτε κατάλυμα της Μυκόνου, καθώς κόλλησαν κορωνοϊό κι όφειλαν να απομονωθούν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα 18 χρόνο παιδί από την Ιταλία τη περασμένη Παρασκευή, όπου πέρασε 24 ώρο στους δρόμους με Covid-19. 

Φανταστείτε τι θα λέει τώρα στη πρεσβεία του τώρα για την Ελλάδα...

Η προχειρότητα της πολιτείας αναφορικά με τα νησιά, υποβαθμίζει προφανώς το εγχείρημα του 45% ως στόχο τουριστών σε σχέση με το 2019.

Αυτό που χρειάζονται λοιπόν άμεσα τα Ελληνικά νησιά είναι οι κρατικές  υποδομές.

Υποδομές, για περίθαλψη κρουσμάτων κοβιντ με τη προσθήκη γιατρών και νοσηλευτών στα μεγάλα νησιά.

Ξενοδοχεία καραντίνας ανάλογα με τη χωρητικότητα του εκάστοτε νησιού, προκειμένου ο τουρίστας να μη νιώθει τον φόβο του δρόμου... στη περίπτωση όπου βρεθεί θετικός στον φονικό ιό .

Αυστηρούς ελέγχους από την Αστυνομία για τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα μαγαζιά, με επιπρόσθετο αριθμό Αστυνομικών αποσπασμένων κατά τους θερινούς μήνες στα νησιά, κι αντίστοιχους ελέγχους από το Λιμενικό σώμα στα πλοία.

Στον αντίποδα, ο εσωτερικός τουρισμός κρίνεται αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στη πατρίδα μας.

Τουρισμός για όλους τους Έλληνες με έξυπνα τουριστικά προγράμματα από το Υπουργείο Τουρισμού.

Διότι, τα κοινωφελή του ΟΑΕΔ δεν αρκούν κι αφορούν μια μερίδα μονάχα συμπολιτών.

Όπως άλλωστε και η κάρτα ελευθερίας που προσφέρει τώρα η κυβέρνηση, παρότι είναι ένα χρήσιμο όπλο για να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό, αφορά μόνο μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ατόμων ηλικίας 18-25 ετών.

Ζητούμενο πλέον αποτελεί ο Τουρισμός για Όλους τους Έλληνες, με ευέλικτα προγράμματα προς τα μεσαία αλλά και κατώτερα αντίστοιχα στρώματα της χώρας.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, αντί η Κυβέρνηση να ανοιγοκλείνει συνεχώς, λες και είναι Γυμνάσιο τα νησιά της Ελλάδας, θα ήταν προτιμότερο να τα οχυρώσει με τις αναγκαίες υποδομές έστω και τώρα, προκειμένου να μην απολύεται άδικα ο εργαζόμενος στην εστίαση, και φυσικά να μη κλείνουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν 4-5 μήνες μόνο το χρόνο από μια παροδική έξαρση του ιού στα νησιά, εφόσον θα υπάρχει σχετική κρατική μέριμνα.

Δεν θα πάψω λοιπόν να λέω πώς το μέλλον της χώρας ανήκει σε όλους μας, και μπορούμε να το φτιάξουμε όλοι μαζί!

*Ο Αβραάμ Λαφαζάνης είναι Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

«Ανα…πλήρωσα αδρά»
«Ως μόνιμος, πλέον, εκπαιδευτικός, που δεν καταδέχτηκα να ζητήσω την παραμικρή εκδούλευση για να κατακτήσω τη συγκεκριμένη θέση, ένα πράγμα κυρίως...
«Ανα…πλήρωσα αδρά»
Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τις κλήσεις
Ο τρόπος αντίδρασης των δύο ένστολων θα ελεγχθεί από Εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες
Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τις κλήσεις
Ρόδος:Στον εισαγγελέα ο 47χρονος που απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγο του
Tη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τη σύζυγο του στη Ρόδο - Της επιτέθηκε με μαχαίρι επειδή του ζήτησε...
Ρόδος:Στον εισαγγελέα ο 47χρονος που απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγο του