ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
ΕΛΜΕ Ξάνθης: Αποψιλώνονται τα σχολεία της περιφέρειας
Προβληματική η διαφορά μεταξύ του αριθμού των αποφοίτων Γυμνασίων και του αριθμού εγγραφών στο 4ο Λύκειο Ξάνθης - Η τοπική ΕΛΜΕ ζητά πληροφόρηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

Επιστολή προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, απέστειλε η τοπική ΕΛΜΕ, κοινοποιώντας το ζήτημα που υπάρχει σχετικά με τις εξαιρετικά μειωμένες εγγραφές μαθητών στο 4ο Λύκειο της πόλης

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ξάνθης, μόλις 50 παιδιά εγγράφηκαν στο σχολείο για το έτος 2021-22, αρκετά λιγότερα ακόμη και από πέρυσι. Η τοπική ΕΛΜΕ εκφράζει ανησυχία σχετικά με το γεγονός ότι επί δύο συναπτά έτη, οι εγγραφές στο 4ο Λύκειο Ξάνθης είναι πολύ μειωμένες αναλογικά με τη χωροταξική κατανομή και τον πληθυσμό των σχολείων από τα οποία έρχονται παιδιά στο εν λόγω Λύκειο. «Το σχολείο, πλέον, κινδυνεύει να κλείσει με όποιες συνέπειες έχει το κλείσιμο ενός σχολείου!» προειδοποιεί η ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Δεδομένης της αναντιστοιχίας στη μείωση των μαθητών στα Γυμνάσια από τα οποία προέρχονται τα παιδιά του 4ου Λυκείου, η τοπική ΕΛΜΕ ζητά να μάθει:

  • Αν έχει γίνει κάποια αλλαγή στη χωροταξική κατανομή των σχολείων την οποία δεν έχουμε πληροφορηθεί
  • Αν έχει γίνει ο έλεγχος νομιμότητας των εγγράφων και της διαδικασίας των αλλαγών των διευθύνσεων των παιδιών που ζητήθηκαν το προηγούμενο σχολική έτος.
  • Πόσα παιδιά γράφτηκαν αντίστοιχα στην Α Λυκείου στα άλλα γενικά λύκεια του αστικού ιστού της Ξάνθης για το σχολικό έτος 2021-22.

Παράλληλα ζητά τον επανέλεγχο της κατανομής των μαθητών της Α' Λυκείου στα σχολεία της Ξάνθης και τον έλεγχο των διευθύνσεων των παιδιών ανάλογα με το σχολείο που πήγαιναν στην προηγούμενη βαθμίδα με αντιπαραβολή στοιχείων από το σύστημα Myschool. «Σε περίπτωση λάθους ζητάμε την επιστροφή του παιδιού αυστηρά στο σχολείο που ανήκει» λέει η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ζητώντας παράλληλα να διαπιστωθεί αν υπήρξε μεγάλος αριθμός αλλαγών διεύθυνσης κατοικίας κατά τη διάρκεια της Γ' Γυμνασίου. 

«Έχουμε, επανειλημμένα, καταγγείλει αυτό το φαινόμενο της αποψίλωσης των περιφερειακών, κυρίως, σχολείων που παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια γενικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Το φαινόμενο αυτό ενισχύει την αντίληψη των σχολείων δύο κατηγοριών, στερεί τα σχολεία από πολύτιμο μαθητικό δυναμικό με συνέπεια να καταργούνται ολόκληρα τμήματα και, ταυτόχρονα, επιβαρύνει άλλα, γειτονικά, σχολεία γεμίζοντάς τα ασφυκτικά» καταλήγει η επιστολή της ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Απίστευτες εικόνες στην Κέρκυρα: Εκπαιδευτικοί έβγαζαν αγκαλιά τους μαθητές από τα πλημμυρισμένα σχολεία

Πανελλαδικές 2022: Ο «γρίφος» των νέων Μηχανογραφικών Δελτίων

ΕΛ.ΣΤΑΤ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για 60.000 απογραφείς

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί διαδήλωση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Ένα μεγάλο τμήμα των ΕΛΜΕ έρχεται στη Γ.Σ των Προέδρων με αποφάσεις συνέχισης της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση
Αξιολόγηση - Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ: Για συνέχιση της απεργίας αποχής οι αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
Ισόβια κάθειρξη επέβαλε στον 62χρονο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης - Το πτώμα της γυναίκας δεν έχει βρεθεί έως σήμερα
Κρήτη: Ισόβια από το Εφετείο στον 62χρονο για τη δολοφονία της 38χρονης
εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  
Πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας για την προσεχή Δευτέρα (18/10), Τρίτη (19/10) και Τετάρτη (20/10) από...
Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν: 2ωρες στάσεις από Δευτέρα στην ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας