Επιστολή διαμαρτυρίας στέλνουν οι Θεατρολόγοι Ηπείρου, αναφορικά με την κατανομή θέσεων των ειδικοτήτων τους στους επερχόμενους διορισμούς

Επιστολή διαμαρτυρίας στέλνουν οι Θεατρολόγοι Ηπείρου, αναφορικά με την κατανομή θέσεων των ειδικοτήτων τους στους επερχόμενους διορισμούς.

Στην επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εκφράζουν την αγωνία τους, αλλά και την αγωνία εκατοντάδων συναδέλφων τους θεατρολόγων (ΠΕ91.01), οι οποίοι για πολλά χρόνια εργάζονται ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα.

«Τα τελευταία χρόνια διδάσκουν ως αναπληρωτές περίπου 900 θεατρολόγοι(ΠΕ91.01) κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι διδάσκουν ήδη για περισσότερα από 15 έτη», τονίζουν χαρακτηριστικά και ζητούν μεταξύ άλλων «τη δυνατότητα για ποιοτική θεατρική αγωγή διασφαλίζοντας στους μαθητές όλα τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή».

Αναλυτικά

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ, Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί και Σύμβουλοι του Υπουργείου,

Σας γράφουμε την επιστολή αυτή, θέλοντας να εκφράσουμε την αγωνία μας, αλλά και την αγωνία εκατοντάδων συναδέλφων θεατρολόγων (ΠΕ91.01), οι οποίοι για πολλά χρόνια (συνήθως πάνω από 15) εργάζονται ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Υπό την ηγεσία σας το Υπουργείο κάνει ένα γενναίο και αναγκαίο για την ορθή λειτουργία των σχολείων βήμα, προβαίνοντας στον διορισμό 11.700 εκπαιδευτικών. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται ένα μέρος από τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 12 χρόνια, στα οποία δεν υπήρξαν διορισμοί στη γενική εκπαίδευση. Έχουμε όμως την αίσθηση ότι το βήμα αυτό θα πρέπει να είναι και δίκαιο.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκουν ως αναπληρωτές περίπου 900 θεατρολόγοι(ΠΕ91.01) κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι διδάσκουν ήδη για περισσότερα από 15 έτη.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο προχώρησε στη σύσταση 176 μόλις θέσεων (δηλαδήποσοστό μικρότερο από το 20% των πραγματικών κενών). Θα πρέπει εδώ να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί από τον κλάδο των θεατρολόγων είναι ελάχιστοι, οι λιγότεροι – και μάλιστα με διαφορά – σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συνοψίζοντας, σε κανέναν άλλο κλάδο εκπαιδευτικών η διαφορά μεταξύ οργανικών θέσεων και πραγματικών κενών δεν είναι τόσο μεγάλη. 

Για τον λόγο αυτό καλούμε το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το αναγκαίο και γενναίο βήμα που κάνει, να είναι ταυτοχρόνως και δίκαιο.

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

έχετε δεσμευτεί δημόσια ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν διορισμοί εκπαιδευτικών σε όλους τους κλάδους με δικαιοσύνη και χωρίς αποκλίσεις, με βάση τις πραγματικές ανάγκες στα σχολεία.Σας καλούμε λοιπόν να διορθώσετε λάθη και παραλείψεις και να προχωρήσετε στη σύσταση περισσοτέρων οργανικών θέσεων για τον κλάδο των θεατρολόγων (ΠΕ91.01), ώστε η αναλογία οργανικών θέσεων και κενών στα σχολεία να προσεγγίσει αυτή των υπολοίπων κλάδων.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι το Υπουργείο και εσείς προσωπικά θα είστε δίκαιοι απέναντι:

- στους χιλιάδες μαθητές και στις οικογένειές τους, παρέχοντας τη δυνατότητα για ποιοτική θεατρική αγωγή και διασφαλίζοντας όλα τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή,

- στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, παρέχοντάς τους το εργασιακό περιβάλλον και τα μέσα να εργαστούν υπό καλύτερες συνθήκες, βασιζόμενοι στη γνώση και στην πολυετή τους εμπειρία,

- στη χώρα μας και στον πολιτισμό της, που γέννησε το θέατρο και το οποίο θα πρέπει πάλι να βρει τη θέση που του αξίζει, ξεκινώντας από τον χώρο του σχολείου.

Αναπληρώτριες-Αναπληρωτές Θεατρολόγοι Ηπείρου:

Καϊάφα Έλενα
Κάσσαρη Σοφία
Κατίου Βαγγελίτσα
Κορτέσα Διονυσία
Κωτσίνας Χριστόδουλος
Λισγάρα Κωνσταντίνα
Μάνθα Έλλη
Μιμιλίδου Ελπινίκη
Μπερέκου Αθανασία
Παπαεμμανουήλ Χάρης
Παπαζαρκάδα Αφροδίτη
Παππά Αγαθή
Πατσιούρα Αναστασία
Ρούσσου Ρένα
Σακκά Δέσποινα
Σκαπινάκη Μυρτώ
Στούπας Ανδρέας
Σφαιρόπουλος Νικόλαος
Τέλη Αγαθή
Τέφα Χρυσούλα
Φαρδέλλα Σταματία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει την "ανηλεή καταστολή" των διαδηλώσεων στο Ιράν
Επίσημες εντολές φαίνεται να προέτρεψαν τις αστυνομικές αρχές να ασκούν βία, χωρίς κανένα έλεος προς τους διαδηλωτές.
Διεθνής Αμνηστία: Καταγγέλλει την "ανηλεή καταστολή" των διαδηλώσεων στο Ιράν
Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πως θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο (ΦΕΚ)
Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα: Όσοι ενδιαφέρονται να διορισθούν στο δημόσιο θα κληθούν να συμμετάσχουν σε Πανελλήνιο γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και...
Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πως θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο (ΦΕΚ)