Εργαστήρια δεξιοτήτων: Μία αποτίμηση μέσα από έργα μαθητών
Δημιουργικά και Καινοτόμα Έργα μέσω των Σχεδίων Εργασίας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά και ήρθε η ώρα της αποτίμησης της πιλοτικής εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Αν και ήταν μία δύσκολη χρονιά, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση να κυριαρχεί, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς με την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και την ενθουσιώδη διάθεση των μαθητών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου υλοποιήθηκαν πάνω από πενήντα σχέδια δράσης.

Οι μαθητές, συμμετέχοντας σε αυτά, καλλιέργησαν πολλές δεξιότητες, κλίμα ενθουσιασμού επικράτησε και το κάθε πρόγραμμα έβαλε το δικό του λιθαράκι στην αποτελεσματικότητα του σχολείου. Κάποια συνδυάστηκαν με εθελοντικές δράσεις με φιλανθρωπική διάσταση και έδωσαν προστιθέμενη αξία στα έργα των μαθητών. Κάποια σχέδια δράσης ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία και την καινοτομία τους.

Οι μαθητές του Α2 με την δασκάλα κ. Ροτζιώκου, ετοίμασαν κούκλες, έγραψαν κείμενο και έπαιξαν κουκλοθέατρο προσεγγίζοντας το θέμα του "κακού" αγγίγματος.

a2_paroysiasi-koyklotheatroy.jpg


Οι μαθητές του Δ1 & Δ2 συνεργάστηκαν και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους κ.κ.Ιφιγένεια και Χρύσα Γουγουτσά έβαλαν τη γραμματική σε κάρτες και δημιούργησαν ένα παιχνίδι εξάσκησης στη γραμματική και το συντακτικό με τίτλο " Φτάσε όπου δεν μπορείς...".

Οι μαθητές του Δ3 με τη δασκάλα τους κ. Μπρούνχελτσλ, με αφορμή την 200η επέτειο από την Επανάσταση του 1821, έγραψαν μία ιστορία , την εικονογράφησαν με την καθοδήγηση γνωστής εικονογράφου και εξέδωσαν ένα ενδιαφέρον βιβλίο με θέμα: "ΗΡΩΕΣ".

Οι μαθητές της Στ' τάξης με την κ. Μπιλιούρη υλοποίησαν σχέδια εργασίας με θέμα την έννοια του ήρωα, όπως αυτή διαμορφώνεται από το 1821 μέχρι σήμερα. Τα σχέδια αυτά, μεταξύ άλλων, έδωσαν ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και ψηφιακά παιχνίδια.

d3_biblio.jpg

Το Στ3 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Καββαδία και τη βοήθεια έμπειρου τεχνίτη κατασκεύασαν ένα μεγάλο φωτιζόμενο ρολόι για το σχολείο, αυτόνομο ενεργειακά καθώς λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

st3_roloi.jpg

Η καθολική εφαρμογή των Σχεδίων Δράσης στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων πραγματικά αλλάζει το κλίμα του σχολείου και δημιουργεί ευκαιρίες ενεργητικής συμμετοχής, αναδύονται οι ιδιαίτερες δεξιότητες μαθητών, αναπτύσσεται ο διάλογος και η συνεργασία και το σχολείο γίνεται δημιουργικό και εξωστρεφές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολο
Το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει τους πανελλήνιους αγώνες υδατοσφαίρισης 2025-2026 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου 2025 την Προκήρυξη των Πανελλήνιων Αγώνων...

Το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει τους πανελλήνιους αγώνες υδατοσφαίρισης 2025-2026 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
δασκαλος
Επιστολή αποσπασμένων εκπαιδευτικών στη Σοφία Ζαχαράκη: Ζητούν αλλαγή του νόμου για τις αποσπάσεις στο εξωτερικό
Οδύσσεια εκπαιδευτικών στο εξωτερικό: Άδεια άνευ αποδοχών ή απομάκρυνση από την οικογένεια
Επιστολή αποσπασμένων εκπαιδευτικών στη Σοφία Ζαχαράκη: Ζητούν αλλαγή του νόμου για τις αποσπάσεις στο εξωτερικό
aithousa_taksi
Ντροπή!: Μαθητές δημοτικού στο Ηράκλειο θα κάνουν μάθημα σε γκαρσονιέρα λόγω έλλειψης τάξεων
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε πρόσφατα στους γονείς από τη διεύθυνση του σχολείου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και ανησυχία για τις συνθήκες...
Ντροπή!: Μαθητές δημοτικού στο Ηράκλειο θα κάνουν μάθημα σε γκαρσονιέρα λόγω έλλειψης τάξεων
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο 2 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι για τα κενά εκπαιδευτικών και τις συνθήκες στα σχολεία
Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι
Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο 2 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι για τα κενά εκπαιδευτικών και τις συνθήκες στα σχολεία