golearn-engl_970-250
Δημιουργικά και Καινοτόμα Έργα μέσω των Σχεδίων Εργασίας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά και ήρθε η ώρα της αποτίμησης της πιλοτικής εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Αν και ήταν μία δύσκολη χρονιά, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση να κυριαρχεί, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς με την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και την ενθουσιώδη διάθεση των μαθητών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου υλοποιήθηκαν πάνω από πενήντα σχέδια δράσης.

Οι μαθητές, συμμετέχοντας σε αυτά, καλλιέργησαν πολλές δεξιότητες, κλίμα ενθουσιασμού επικράτησε και το κάθε πρόγραμμα έβαλε το δικό του λιθαράκι στην αποτελεσματικότητα του σχολείου. Κάποια συνδυάστηκαν με εθελοντικές δράσεις με φιλανθρωπική διάσταση και έδωσαν προστιθέμενη αξία στα έργα των μαθητών. Κάποια σχέδια δράσης ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία και την καινοτομία τους.

Οι μαθητές του Α2 με την δασκάλα κ. Ροτζιώκου, ετοίμασαν κούκλες, έγραψαν κείμενο και έπαιξαν κουκλοθέατρο προσεγγίζοντας το θέμα του "κακού" αγγίγματος.

a2_paroysiasi-koyklotheatroy.jpg


Οι μαθητές του Δ1 & Δ2 συνεργάστηκαν και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους κ.κ.Ιφιγένεια και Χρύσα Γουγουτσά έβαλαν τη γραμματική σε κάρτες και δημιούργησαν ένα παιχνίδι εξάσκησης στη γραμματική και το συντακτικό με τίτλο " Φτάσε όπου δεν μπορείς...".

Οι μαθητές του Δ3 με τη δασκάλα τους κ. Μπρούνχελτσλ, με αφορμή την 200η επέτειο από την Επανάσταση του 1821, έγραψαν μία ιστορία , την εικονογράφησαν με την καθοδήγηση γνωστής εικονογράφου και εξέδωσαν ένα ενδιαφέρον βιβλίο με θέμα: "ΗΡΩΕΣ".

Οι μαθητές της Στ' τάξης με την κ. Μπιλιούρη υλοποίησαν σχέδια εργασίας με θέμα την έννοια του ήρωα, όπως αυτή διαμορφώνεται από το 1821 μέχρι σήμερα. Τα σχέδια αυτά, μεταξύ άλλων, έδωσαν ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και ψηφιακά παιχνίδια.

d3_biblio.jpg

Το Στ3 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Καββαδία και τη βοήθεια έμπειρου τεχνίτη κατασκεύασαν ένα μεγάλο φωτιζόμενο ρολόι για το σχολείο, αυτόνομο ενεργειακά καθώς λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

st3_roloi.jpg

Η καθολική εφαρμογή των Σχεδίων Δράσης στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων πραγματικά αλλάζει το κλίμα του σχολείου και δημιουργεί ευκαιρίες ενεργητικής συμμετοχής, αναδύονται οι ιδιαίτερες δεξιότητες μαθητών, αναπτύσσεται ο διάλογος και η συνεργασία και το σχολείο γίνεται δημιουργικό και εξωστρεφές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Νέες οδηγίες CDC: Δεν συνίσταται καραντίνα για μαθητές που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό
Νέες οδηγίες από το Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) - Όσοι έχουν εκτεθεί στην COVID-19 πρέπει να φορούν μάσκα υψηλής...
Σχολεία: Δεν συνίσταται καραντίνα για μαθητές που έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό
υπερπανσεληνος
Ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του...
Ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία για την αποψινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Παρακολουθήσεις τηλεφώνων: «Δεν τη σώζει τίποτα την κυβέρνηση της Ν.Δ»
Δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί ποιος χρησιμοποιεί το παράνομο λογισμικό το Predator στη χώρα μας και δεν είναι δυνατόν η ίδια η ΕΥΠ να μην γνωρίζει...
Παρακολουθήσεις τηλεφώνων: «Δεν τη σώζει τίποτα την κυβέρνηση της Ν.Δ»