SAKELAROPOULOU
Επίτιμη διδάκτορας της Νομικής του ΑΠΘ αναγορεύεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε Επίτιμη Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ1).

Η απόφαση του Τμήματος ελήφθη στις 21/1/2020, μια μέρα πριν από την εκλογή της από την Βουλή των Ελλήνων ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και όπως αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση «στο πρόσωπο της τιμώμενης, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά όλους εκείνους τους δικαστές, οι οποίοι κράτησαν και κρατούν με το παράδειγμά τους αλώβητο το κύρος της δικαιοσύνης, αγωνιζόμενοι καθημερινώς για τη βελτίωση της ποιότητας στην απονομή της».

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αφού πλέον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μία εξέχουσα προσωπικότητα της πατρίδας μας, με διεθνείς περγαμηνές και με λαμπρή πορεία, που σήμερα κατέχει το ύπατο αξίωμα της χώρας και ενσαρκώνει την ενότητα του έθνους», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

«Η Νομική Σχολή αποφάσισε να αναγορεύσει σε Επίτιμη Διδάκτορά της την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μακρά και ουσιαστική προσφορά της στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και τη διαχρονική αφιέρωσή της στην προστασία των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, στην τήρηση της νομιμότητας και στη διασφάλιση των αρχών του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», τόνισε η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου- Καστανίδου.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
Απώλειες για το κυβερνών κόμμα, άνοδος της αντιπολίτευσης και έντονη ανησυχία των πολιτών για ακρίβεια και οικονομία
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ – Ρευστό το πολιτικό σκηνικό
μπατιστατου
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου
Νέα θητεία για την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Κ. Μπατιστάτου, μετά από ομόφωνη εκλογή από το Συμβούλιο Διοίκησης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νέα θητεία για την Πρύτανη Άννα Κ. Μπατιστάτου
Μητρώο εκπαιδευτών ΣΑΕΚ
Ενημέρωση αποφοίτων ΣΑΕΚ (πρ. ΙΕΚ) για τις επικείμενες εξετάσεις
Νέα ενημέρωση για τους απόφοιτους ΣΑΕΚ - "Ξεκλειδώνουν" οι εξετάσεις - Άμεσα αναμένονται ανακοινώσεις! Τι αλλάζει για τους απόφοιτους
Ενημέρωση αποφοίτων ΣΑΕΚ (πρ. ΙΕΚ) για τις επικείμενες εξετάσεις