Σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα διασύνδεσης Ελλήνων επιστημόνων
«Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας»: Νέες υπηρεσίες για την ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο

Με κύριο στόχο τη διασύνδεση των Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών σε ολόκληρο τον κόσμο, την ανταλλαγή γνώσης και την ενίσχυση της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η Πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», που υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), έθεσε σε λειτουργία την ανανεωμένη πλατφόρμα δικτύωσης www.knowledgebridges.gr. Η αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα παρέχει ένα φιλικό, εύχρηστο και διαδραστικό περιβάλλον στα μέλη του δικτύου με στοχευμένες υπηρεσίες διασύνδεσης.

Μέσω της Πλατφόρμας προσφέρονται εξειδικευμένες λύσεις σε όσους αναζητούν συνεργάτες και πρόσβαση σε χρήσιμη πληροφόρηση για χρηματοδοτικές ευκαιρίες, υποτροφίες και σπουδές στην Ελλάδα, καθώς και σε όσους επιθυμούν να λάβουν καθοδήγηση από καταρτισμένους μέντορες και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για περαιτέρω επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη.

Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος με τη δημιουργία του προφίλ του γίνεται μέλος και  αποκτά αυτομάτως πρόσβαση στις ακόλουθες υπηρεσίες:

•        Συνεργασίες: Καταχωρούνται αιτήματα για συνεργασία, με βάση το πεδίο δραστηριότητας, τα ενδιαφέροντα και άλλα χαρακτηριστικά των χρηστών. H υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη της Πρωτοβουλίας (νομικά και φυσικά πρόσωπα) να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες  στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της έρευνας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού

•        Καθοδήγηση: Παρέχεται στα μέλη του δικτύου εξειδικευμένη καθοδήγηση από καταρτισμένους μέντορες σε θέματα που καλύπτουν κρίσιμους τομείς και διαστάσεις της επιχειρηματικής και ερευνητικής δραστηριότητας, καθώς και της ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων.

•        Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες και Κίνητρα: Παρέχεται έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για χρηματοδοτικά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ερευνητικής δραστηριότητας.

•        Υποτροφίες: Παρέχεται πληροφόρηση για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές α’ και β’ κύκλου (διδακτορικό), καθώς και σε επίπεδο μεταδιδακτορικής έρευνας. Η πληροφόρηση συμπεριλαμβάνει τα ιδιωτικά ιδρύματα/κληροδοτήματα που απευθύνονται είτε σε όλους τους πολίτες, είτε σε πολίτες συγκεκριμένων περιοχών της χώρας.

•        Σεμινάρια και webinars: Υλοποιούνται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του δικτύου με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

•        Έρευνες: Διενεργούνται πρωτογενείς έρευνες, που συμβάλλουν στη δημιουργία και διάχυση γνώσης, με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, την έρευνα, την καινοτομία αλλά και την επιχειρηματικότητα.

•        Χρήσιμες πληροφορίες: Διατίθενται χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες  για τους Έλληνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, που αφορούν θέματα φορολογίας, κοινωνικής ασφάλισης, παροχές, δικαστικά, οικογενειακά και στρατολογικά θέματα, εκπαίδευσης και ελληνικής γλώσσας, ιθαγένειας, άδειες παραμονής και πρεσβείες, καθώς και τις υπηρεσίες της e-διοίκησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σας καλούμε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr και να γίνετε μέλη της παγκόσμιας ψηφιακής κοινότητας των Ελλήνων!

Τι είναι η Πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας»

Η Πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από το 2017. Έχει στόχο τη δικτύωση των Ελλήνων ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής και επαγγελματικής τους απασχόλησης ώστε να συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ τους και στην ανάπτυξη της χώρας. Ειδοποιός διαφορά της Πρωτοβουλίας, σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες, είναι ότι δίνει έμφαση πρωτίστως στην αξιοποίηση της γνώσης και τεχνογνωσίας των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, και όχι κατ’ ανάγκη ή αποκλειστικά στον επαναπατρισμό τους.

Η Πρωτοβουλία αξιοποιεί τη συσσωρευμένη εμπειρία, την τεχνογνωσία, το εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό, αλλά και τα εργαλεία και την ψηφιακή υποδομή που διαθέτει το ΕΚΤ. Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας και με κεντρικό άξονα τη λειτουργία μιας σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας, παρέχονται στοχευμένες υπηρεσίες και υλοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις, που καλύπτουν τους ακόλουθους τομείς: Ενίσχυση δικτύωσης, Προβολή των Ελλήνων εντός και εκτός χώρας, Χαρτογράφηση ανθρώπινου δυναμικού, Παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός: Με πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς

Έκτακτα μέτρα τη Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρωσία: 8 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο - Αυτός είναι ο δραστης
Ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov - Σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς
Ρωσία: 8 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο - Αυτός είναι ο δραστης
Προγράμματα e-learning από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής
Κορυφαία προγράμματα e-learning στη γλώσσα προγραμματισμού Java και τις τεχνολογίες αιχμής Java EE, Web Programming, Hibernate και Spring από το...
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής