Γονείς: Χωρίς ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων το 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης
Δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη - Η διαμαρτυρία των γονέων

Οι γονείς των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.

Όπως τονίζουν, ο αριθμός των μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στις προαναφερθείσες ειδικότητες είναι μεγάλος. Ωστόσο αν δεν λειτουργήσουν, τότε οι μαθητές θα αναγκαστούν να επιλέξουν μια ειδικότητα που δε θέλουν, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης.

Η Διεύθυνση του Σχολείου είπε στους γονείς πως υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό και ο εργαστηριακός εξοπλισμός για να καλυφθεί η λειτουργία και των δύο ειδικοτήτων και δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Για τον λόγο αυτό οι γονείς έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Πελοποννήσου.

Η επιστολή

Αναλυτικά, η επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Πελοποννήσου:

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός πως δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο αριθμός των μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στις προαναφερθείσες ειδικότητες είναι μεγάλος και το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων και στους ίδιους τους μαθητές, αφού θα επιλέξουν μια ειδικότητα που δε θέλουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επίδοσή τους και στη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους, αλλά και στις οικογένειές τους, αφού θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους εκτός πόλης, ενδεχομένως ακόμα και εκτός νομού.

Μετά από επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Σχολείου, πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό και ο εργαστηριακός εξοπλισμός για να καλυφθεί η λειτουργία και των δύο ειδικοτήτων και δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Μετά από δύο πολύ δύσκολες χρονιές λόγω της πανδημίας, με όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών μας, θεωρούμε πως δεν πρέπει να προστεθεί και επιπλέον συναισθηματικός φόρτος αναγκάζοντάς τα να ακολουθήσουν ειδικότητα που δεν ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,

 Η Πρόεδρος

Κωνσταντίνα Σταθοπούλου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Εμβόλιο κορονοϊού
Ηράκλειο: Ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια σε αναστολή κλειδώθηκε σε ΚΑΠΗ
Η αναστάτωση έληξε μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία, με την συνδρομή εργαζόμενου του Δήμου Μινώα Πεδιάδoς, αφαίρεσε τμήμα της πόρτας του...
Ηράκλειο: Ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια σε αναστολή κλειδώθηκε σε ΚΑΠΗ
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: Παρουσίασε το Νομοσχέδιο Ενίσχυσης της Κοινωνικής Προστασίας
Τους βασικούς άξονες του νέου Νομοσχεδίου για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας παρουσίασε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου - Τι αλλάζει στην...
Μιχαηλίδου: Παρουσίασε το Νομοσχέδιο Ενίσχυσης της Κοινωνικής Προστασίας
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΓΕΛ: Σήμερα οι βαθμοί μαθημάτων Γενικής Παιδείας
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα ειδικών μαθημάτων, τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας και την ηλεκτρονική υποβολή...
Επαναληπτικές Πανελλαδικές ΓΕΛ: Σήμερα οι βαθμοί μαθημάτων Γενικής Παιδείας
Μάκης Βορίδης
Βορίδης: Αστείες οι μηνύσεις αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών
«Είναι προφανέστατα αβάσιμες οι μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών» - Τι είπε ο Μάκης Βορίδης για τα πρόστιμα στους αντιεμβολιαστές δημόσιους...
Βορίδης: Αστείες οι μηνύσεις αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών