golearn-engl_970-250
Δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη - Η διαμαρτυρία των γονέων

Οι γονείς των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.

Όπως τονίζουν, ο αριθμός των μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στις προαναφερθείσες ειδικότητες είναι μεγάλος. Ωστόσο αν δεν λειτουργήσουν, τότε οι μαθητές θα αναγκαστούν να επιλέξουν μια ειδικότητα που δε θέλουν, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης.

Η Διεύθυνση του Σχολείου είπε στους γονείς πως υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό και ο εργαστηριακός εξοπλισμός για να καλυφθεί η λειτουργία και των δύο ειδικοτήτων και δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Για τον λόγο αυτό οι γονείς έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Πελοποννήσου.

Η επιστολή

Αναλυτικά, η επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Πελοποννήσου:

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός πως δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο αριθμός των μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στις προαναφερθείσες ειδικότητες είναι μεγάλος και το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων και στους ίδιους τους μαθητές, αφού θα επιλέξουν μια ειδικότητα που δε θέλουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επίδοσή τους και στη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους, αλλά και στις οικογένειές τους, αφού θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους εκτός πόλης, ενδεχομένως ακόμα και εκτός νομού.

Μετά από επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Σχολείου, πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό και ο εργαστηριακός εξοπλισμός για να καλυφθεί η λειτουργία και των δύο ειδικοτήτων και δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Μετά από δύο πολύ δύσκολες χρονιές λόγω της πανδημίας, με όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών μας, θεωρούμε πως δεν πρέπει να προστεθεί και επιπλέον συναισθηματικός φόρτος αναγκάζοντάς τα να ακολουθήσουν ειδικότητα που δεν ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,

 Η Πρόεδρος

Κωνσταντίνα Σταθοπούλου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Ποια Τμήματα αποψιλώνονται από θέσεις εισακτέων-Οι μεγάλοι χαμένοι

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σχετικά με τα οργανικά κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ο αριθμός των οργανικών κενών της εγκυκλίου μετατάξεων περιλαμβάνει ΚΑΙ τα κενά που προέκυψαν από τις φετινές συνταξιοδοτήσεις
Σχετικά με τα οργανικά κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αυτοκτονία 14χρονου μαθητή: Τι ερευνά το Εγκληματολογικό στο κινητό του τηλέφωνο
Θα ελεγχθεί αν ο μαθητής κατέγραφε με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου την αυτοκτονία του
Αυτοκτονία 14χρονου μαθητή: Τι ερευνά το Εγκληματολογικό στο κινητό του τηλέφωνο
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Πατέρας Καρολάιν για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Θα εξασφαλίσω ότι δεν θα δει ποτέ ξανά την κόρη του»
«Πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα καταφέρει να επιβιώσει στη φυλακή»
Πατέρας Καρολάιν για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Θα εξασφαλίσω ότι δεν θα δει ποτέ ξανά την κόρη του»