Εκπαίδευση

Αδωνις Γεωργιάδης για το συνέδριο γονιμότητας: Θέλουμε να γεννιούνται Έλληνες

adonis georgiadis
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Εσείς οι αριστεροί λέτε ότι την έλλειψη πληθυσμού μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με την αθρόα λαθρομετανάστευση» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

«Η βασική μας ιδεολογική διαφορά είναι ότι εσείς οι αριστεροί λέτε ότι δεν υπάρχει δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα, γιατί την όποια έλλειψη πληθυσμού μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Εγώ δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα και να έχουμε Έλληνες».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μπορεί να μην απάντησε με σαφήνεια αν θα συμμετείχε στο συνέδριο για τη γονιμότητα, το οποίο ακυρώθηκε μετά τις εντονότατες αντιδράσεις που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα, αλλά δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις απόψεις τους περί μετανάστευσης και προσφυγιάς.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν τελικά θα συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο, όπως και ήταν προγραμματισμένο να γίνει, ο Αδ. Γεωργιάδης πέταξε την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι το δημογραφικό είναι μείζον ζήτημα στη χώρα.

«Το συνέδριο ακυρώθηκε οπότε δεν θα απαντήσω σε υποθετικά ερωτήματα» είπε, παραδεχόμενος ότι «το σποτ ήταν απαράδεκτο».

Βεβαίως, δεν απάντησε ούτε στις ερωτήσεις που του έγιναν σχετικά με το ποια είναι τα οικονομικά κίνητρα που δίνονται στις οικογένειες και τις γυναίκες να τεκνοποιήσουν, εάν το κράτος καλύπτει τα έξοδα της εξωσωματικής και πώς στηρίζεται μία γυναίκα που σε συνεντεύξεις για δουλειά τη ρωτούν, αν σκοπεύει να κάνει παιδιά.

Αντιθέτως επαναλάμβανε συγκεκριμένες φράσεις όπως ότι το με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη καθιερώνεται η άδεια πατρότητας και πως «πρέπει να βρούμε τρόπο να κάνουμε παιδιά» και κατέληξε λέγοντας «χαίρομαι που συμφωνούμε όλοι ότι το δημογραφικό είναι μεγάλο ζήτημα και οι κυβερνήσεις πρέπει να ασχοληθούν με αυτό. Μην χάσουμε την μεγάλη συζήτηση εξαιτίας ενός κακού σποτ».

Δείτε το βίντεο

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση