Εμβόλια σε παιδιά: Να ξεκινήσουν πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Eάν δοθεί αυτή η δυνατότητα από την επιτροπή εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί στα παιδιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και με βάση την διαθεσιμότητα των εμβολίων

Το επόμενο διάστημα θα δούμε και την δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών, δήλωσε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, τονίζοντας ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εάν δοθεί αυτή η δυνατότητα από την επιτροπή εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί στα παιδιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και με βάση την διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα παιδιά σημείωσε πως ακόμα δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα και πως ακόμα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Η κα Ράπτη υπογράμμισε πως στις ΜΕΘ ένα τεράστιο ποσοστό που αγγίζει το 98% είναι ανεμβολίαστο. «Αυτό μας λέει πως όταν κάνεις το εμβόλιο έχεις προφύλαξη δεν νοσηλεύεσαι ως επί το πλείστον και αν νοσηλευτείς αυτό θα είναι ελαφρά και υπάρχει πολύ μικρή έως ελάχιστη πιθανότητα να μπεις σε ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Την άλλη βδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας σε ηλικίες 18-24 για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια με βάσεις τις παραδόσεις ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως από το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή θα γίνει άρση και των υπόλοιπων περιορισμών όπως ωράριο εστίασης, μουσική, γάμοι, κλπ.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών επεσήμανε πως αν γίνει στο ώριμο χρόνο που πρέπει δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις από την κοινωνία. «Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι ελάχιστες σε σχέση με τις επιπτώσεις του κορονοιού επομένως είναι μια λογική συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τόνισε πως οι έγκυες μπορούν και είναι ασφαλές να εμβολιαστούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ενεργοποιήστε την επιταγή κατάρτισης και ξεκινήστε τώρα επιλέγοντας το ΕΚΕΚ ATHENA (ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep
Σήμερα τα αποτελέσματα του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (1Γ/2025): Βαθμολογίες, μόρια και διορισμοί
Πώς διαμορφώνεται η σειρά κατάταξης – Τι μετράει πέρα από τους βαθμούς
Σήμερα τα αποτελέσματα του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (1Γ/2025): Βαθμολογίες, μόρια και διορισμοί
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Οικουμενικός Πατριάρχης για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα: «Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων»
Στις δραματικές εξελίξεις στη Γάζα αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Οικουμενικός Πατριάρχης για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα: «Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων»
ilikiomenos-laptop.jpg
ΗΠΑ: Αύξηση των 80χρονων που εργάζονται λόγω φτώχειας – Σύντομα και στην Ευρώπη;
Οι ιστορίες με 80χρονους και 85χρονους που δουλεύουν επειδή δεν μπορούν να επιβιώσουν είναι καθημερινότητα στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Αύξηση των 80χρονων που εργάζονται λόγω φτώχειας – Σύντομα και στην Ευρώπη;
αστυνομια
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο - «Βροχή» από σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή – Φθορές σε σπίτια και οχήματα – Ανάστατοι οι κάτοικοι
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο μεταξύ Ρομά και ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση – Τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί - Ένα βήμα πριν την τραγωδία...
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο - «Βροχή» από σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή – Φθορές σε σπίτια και οχήματα – Ανάστατοι οι κάτοικοι