Μαθητές, δημοτικό σχολείο, τάξη, θρανία, δάσκαλος
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι 4οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου», με πραγματικούς νικητές τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των γυμνασίων που πήραν μέρος!

Πραγματοποιήθηκαν οι 4οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου», τους οποίους διοργάνωσε o Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά στην πλατφόρμα Webex σε δύο φάσεις με τη συμμετοχή 450 περίπου μαθητών και μαθητριών που με την καθοδήγηση 130 φιλολόγων συγκρότησαν τις ομάδες που εκπροσώπησαν 64 Γυμνάσια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Αναλυτικά

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι 4οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου» ,τους οποίους διοργάνωσε o Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά διαδικτυακά στην πλατφόρμα Webex σε δύο φάσεις με τη συμμετοχή 450 περίπου μαθητών και μαθητριών που με την καθοδήγηση 130 φιλολόγων συγκρότησαν τις ομάδες που εκπροσώπησαν 64 Γυμνάσια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στην πρώτη φάση (Παρασκευή 14 Μαΐου 2021) όλες οι μαθητικές ομάδες συγκεντρώθηκαν σε τρεις διαδικτυακές αίθουσες και με αξιοποίηση της λειτουργίας Breakout sessions διαγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε πρωτότυπα κοινά θέματα πάνω σε γραπτά και προφορικά κείμενα σε αυθεντικό ψηφιακό περιβάλλον.

Στη δεύτερη φάση (Κυριακή 16 Μαΐου 2021) όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σε μία διαδικτυακή αίθουσα, όπου η Επιστημονική Επιτροπή ανακοίνωσε τις δύο μαθητικές ομάδες που διακρίθηκαν στον Προκριματικό Διασχολικό Αγώνα, το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς και το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά οι δύο ομάδες διαγωνίστηκαν, προκειμένου να αναδειχθεί ο τελικός νικητής μεταξύ όλων των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον τελικό Αγώνα, ο οποίος περιλάμβανε την παρουσίαση προσχεδιασμένου προφορικού λόγου, οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν και μοιράστηκαν την πρώτη θέση. Στις δύο αυτές ομάδες το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) και οι Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία χάρισαν βιβλία.

Πραγματικοί όμως νικητές των Αγώνων ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των γυμνασίων που πήραν μέρος στους Αγώνες υπό την καθοδήγηση των εμπνευσμένων φιλολόγων τους και ξεπερνώντας τις αντίξοες συνθήκες έδειξαν πως ξέρουν να αγωνίζονται τον «καλόν αγώνα» της γλώσσας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Επανέρχεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα το αγαπημένο μάθημα των μαθητών με νέα θεματική

Νέο μάθημα στο Λύκειο από το νέο έτος - Ποιο είναι

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Αγωνιστική Παρέμβαση
ΑΣΕ προς την ΟΛΜΕ: «Καλύψτε το κόστος των προσφυγών για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»
Αιχμές κατά της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για «συνειδητή υπονόμευση» – Ζητείται πλήρης πολιτική, οργανωτική και οικονομική στήριξη από την...
ΑΣΕ προς την ΟΛΜΕ: «Καλύψτε το κόστος των προσφυγών για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»
σοφια
Σοφία Ζαχαράκη: Ενίσχυση του ΕΚΠΑ με 2,8 εκατ. ευρώ για υποδομές και ερευνητικό εξοπλισμό
Επένδυση στην Ανώτατη Εκπαίδευση: Σημαντική χρηματοδότηση για τη βελτίωση των υποδομών του ΕΚΠΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Ενίσχυση του ΕΚΠΑ με 2,8 εκατ. ευρώ για υποδομές και ερευνητικό εξοπλισμό
απθ
Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Δρ Χρήστος Κυρατσούς για τη συμβολή του στη Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία και τη Δημόσια Υγεία
Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ
Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Δρ Χρήστος Κυρατσούς για τη συμβολή του στη Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία και τη Δημόσια Υγεία
mixanografiko-2016_1.jpg
Μηχανογραφικό 2025: Ποιες μέρες θα λειτουργήσουν ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την υποστήριξη μαθητών
Επιπλέον ημέρες λειτουργίας για τα Λύκεια τον Ιούλιο – Υποστήριξη μαθητών για Μηχανογραφικό και Παράλληλο Μ.Δ.
Μηχανογραφικό 2025: Ποιες μέρες θα λειτουργήσουν ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την υποστήριξη μαθητών