Ζέττα Μακρή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η Ζέττα Μακρή έδωσε διευκρινίσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και για τα προβλήματα στην πλατφόρμα των self test

Η υφυπουργός Ζέττα Μακρή δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν θα υπάρξει μείωση μισθού σε όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο».

Για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα για τα self test, υποστήριξε ότι «αν υπάρχει πλήρης αδυναμία εκτύπωσης η δυνατότητα που δίνεται είναι και με χειρόγραφη βεβαίωση η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή» και το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί.

Για τον αριθμό των self test στους μαθητές ανά εβδομάδα, η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα sef test την εβδομάδα», ενώ λίγο νωρίτερα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είχε πει στον ΑΝΤ1 ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία.

Πάντως, τόνισε ότι «δεν κάνουμε έκπτωση για την ασφάλεια και την δημόσια υγεία» και σημείωσε ότι αν και «η προμήθεια των Self test είναι ευθύνη άλλου υπουργείου», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται σωστά, είπε.

«Η ελληνική πολιτεία έχει κάνει την προετοιμασία της. Δεν μειώθηκαν τα self test στα σχολεία επειδή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί η πολιτεία», ξεκαθάρισε η υφυπουργός.

Σχετικά με τα ψευδώς θετικά self test η Ζέττα Μακρή τόνισε ότι το τεστ «θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή» για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα».

Πανελλήνιες: Όποιο παιδί δεν μπορεί να δώσει εξετάσεις, γίνονται επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «υπάρχει πρόβλεψη για την περίπτωση που κάποιο παιδί νοσήσει με κορονοϊό και δεν μπορεί να δώσει εξετάσεις». Όπως είπε, το ίδιο ισχύει και για άλλες περιπτώσεις, αν κάποιο παιδί δεν μπορεί να δώσει τώρα εξετάσεις, γίνονται επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την ίδια, η σχολικά χρονιά για τα Δημοτικά σχολεία τελειώνει στις 25 Ιουνίου και στις 11 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου.

Τέλος, διευκρίνισε ότι είναι «ανοικτό το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα, αλλά όχι μέσα στον Αύγουστο».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιεπ
Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα Επιμορφωτικά Προγράμματα SUB.8 – Οδηγός για εκπαιδευτικούς
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα Επιμορφωτικά Προγράμματα SUB.8 του ΙΕΠ – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα Επιμορφωτικά Προγράμματα SUB.8 – Οδηγός για εκπαιδευτικούς
mousiki
Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας: Ποιες οι αλλαγές μετά από σειρά παραιτήσεων
Αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής μετά από σειρά παραιτήσεων – Νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Τρικούπης
Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας: Ποιες οι αλλαγές μετά από σειρά παραιτήσεων
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο Αγγλία
Σοβαρές καταγγελίες στη Βρετανία: Νοσοκομεία χρησιμοποιούσαν ελαττωματική καρδιακή αντλία παρά τους κινδύνους
Συσκευή με αυξημένη θνησιμότητα εμφυτευόταν επί χρόνια σε ασθενείς – Γιατροί αμειβόμενοι σύμβουλοι του κατασκευαστή – Οργή συγγενών και αιτήματα για...
Σοβαρές καταγγελίες στη Βρετανία: Νοσοκομεία χρησιμοποιούσαν ελαττωματική καρδιακή αντλία παρά τους κινδύνους