Ζέττα Μακρή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η Ζέττα Μακρή έδωσε διευκρινίσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και για τα προβλήματα στην πλατφόρμα των self test

Η υφυπουργός Ζέττα Μακρή δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν θα υπάρξει μείωση μισθού σε όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο».

Για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα για τα self test, υποστήριξε ότι «αν υπάρχει πλήρης αδυναμία εκτύπωσης η δυνατότητα που δίνεται είναι και με χειρόγραφη βεβαίωση η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή» και το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί.

Για τον αριθμό των self test στους μαθητές ανά εβδομάδα, η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα sef test την εβδομάδα», ενώ λίγο νωρίτερα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είχε πει στον ΑΝΤ1 ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία.

Πάντως, τόνισε ότι «δεν κάνουμε έκπτωση για την ασφάλεια και την δημόσια υγεία» και σημείωσε ότι αν και «η προμήθεια των Self test είναι ευθύνη άλλου υπουργείου», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται σωστά, είπε.

«Η ελληνική πολιτεία έχει κάνει την προετοιμασία της. Δεν μειώθηκαν τα self test στα σχολεία επειδή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί η πολιτεία», ξεκαθάρισε η υφυπουργός.

Σχετικά με τα ψευδώς θετικά self test η Ζέττα Μακρή τόνισε ότι το τεστ «θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή» για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα».

Πανελλήνιες: Όποιο παιδί δεν μπορεί να δώσει εξετάσεις, γίνονται επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «υπάρχει πρόβλεψη για την περίπτωση που κάποιο παιδί νοσήσει με κορονοϊό και δεν μπορεί να δώσει εξετάσεις». Όπως είπε, το ίδιο ισχύει και για άλλες περιπτώσεις, αν κάποιο παιδί δεν μπορεί να δώσει τώρα εξετάσεις, γίνονται επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την ίδια, η σχολικά χρονιά για τα Δημοτικά σχολεία τελειώνει στις 25 Ιουνίου και στις 11 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου.

Τέλος, διευκρίνισε ότι είναι «ανοικτό το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα, αλλά όχι μέσα στον Αύγουστο».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χουντα
Η γενεαλογία της «αριστείας» στην εκπαίδευση: Από τις εξαγγελίες της χούντας στον σύγχρονο πολιτικό λόγο
Η πρώτη συγκροτημένη προσπάθεια να επιβληθεί ένα σύστημα διαχωρισμού των μαθητών σε «αρίστους» και μη δεν εντοπίζεται σε δημοκρατικές περιόδους, αλλά...
Η γενεαλογία της «αριστείας» στην εκπαίδευση: Από τις εξαγγελίες της χούντας στον σύγχρονο πολιτικό λόγο
επαλ
Εσπερινά ΕΠΑΛ: Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα από το 2026 – Εισάγεται το μάθημα «Ηθική»
Τι προβλέπει το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα Εσπερινά ΕΠΑΛ και τους μαθητές που απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά
Εσπερινά ΕΠΑΛ: Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα από το 2026 – Εισάγεται το μάθημα «Ηθική»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Όλα τα ονόματα για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο – Η «ακτινογραφία» της πρότασης Ανδρουλάκη
Οι κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για ένα αντιπροσωπευτικό Πολιτικό Συμβούλιο
ΠΑΣΟΚ: Όλα τα ονόματα για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο – Η «ακτινογραφία» της πρότασης Ανδρουλάκη