maria theodoridou
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τα παιδιά, όπως άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικοί και οι εμβολιασμοί γενικά, πέραν μόνο αυτών για την εισαγωγή στα νηπιαγωγεία, υπογραμμίζει η Μαρία Θεοδωρίδου

Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα παιδιά τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας τη Δευτέρα, η κα Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι η προσέγγιση για τον εμβολιασμό των παιδιών θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της πανδημίας και ό, τι νεότερο έχουμε σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια.

Η κα Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τα παιδιά, όπως άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικοί και οι εμβολιασμοί γενικά, πέραν μόνο αυτών για την εισαγωγή στα νηπιαγωγεία.

Να μην ανησυχούν οι γονείς, σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ενώ επισήμανε ότι είναι ευχής έργο ότι τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής είναι παιδίατροι, με ιδιαίτερες ευαισθησίες στο θέμα των εμβολιασμών και ότι θα χειριστούν το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι τα 3.000 θετικά self-tests στα σχολεία συνιστούν χαμηλό ποσοστό.

Με προσοχή ο εμβολιασμός των παιδιών

Κατά την αρχική της τοποθέτηση, η κα Θεοδωρίδου επισήμανε ότι η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο θέμα των εμβολίων και πρόσφατα αναθεωρήθηκαν σε Βρετανία και Γερμανία οι συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca και αυτές οι συστάσεις στηρίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρας.

Στη Βρετανία συστήνεται ο εμβολιασμός άνω των 40 ετών και στη Γερμανία άνω των 18 ετών. Όλες οι μεταβολές στηρίζονται πάνω σε δεδομένα, είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια. 

Αναφέρθηκε και στη χορήγηση άλλου τύπου εμβολίου ως εναλλακτικού, ωστόσο μέχρι να υπάρξουν τεκμηριωμένα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια συστήνεται η πρώτη και δεύτερη δόση να γίνονται με το ίδιο εμβόλιο.

Μίλησε επίσης για τις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εμβολιασμό παιδιών. Ο κίνδυνος από τον κορονοϊό για τα παιδιά, είπε, είναι μικρός και ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές

Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαλια
Η νέα φιλοσοφία που καμουφλάρει τα γκρίζα μαλλιά και χαρίζει πιο νεανική όψη
Η εποχή της απόλυτης, ολικής βαφής φαίνεται να υποχωρεί, δίνοντας τη θέση της σε πιο ήπιες, έξυπνες τεχνικές που δεν εξαφανίζουν τα γκρίζα μαλλιά,...
Η νέα φιλοσοφία που καμουφλάρει τα γκρίζα μαλλιά και χαρίζει πιο νεανική όψη
karkinos-sto-stoma.jpg
Πως αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του στόματος ακόμη και με ένα ποτό την ημέρα
Ακόμη και η φαινομενικά "αθώα" κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του στόματος.
Πως αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του στόματος ακόμη και με ένα ποτό την ημέρα