Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
mathites-sxoleio-ekpaideusi
Credit: SOOC
Επιστροφή των μαθητών στις τάξεις στο Μεσολόγγι που μπήκε σε «βαθύ κόκκινο» - Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας υπενθυμίζουν ότι οι δήμοι είναι αναρμόδιοι για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων

Ανοίγουν τελικά αύριο τα σχολεία στο Μεσολόγγι καθώς με διευκρινιστική εγκύκλιο τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας υπενθυμίζουν ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή ή μη των σχολικών μονάδων ανήκει αποκλειστικά στα συγκεκριμένα υπουργεία. 

Οι διευκρινίσεις αυτές έρχονται μετά την απόφαση του Δήμαρχου της πόλης Κώστα Λύρου, να προχωρήσει στο κλείσιμο των σχολείων έως και την Τετάρτη λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθεί η περιοχή στο «βαθύ κόκκινο» κατόπιν εισήγησης των λοιμωξιολόγων. 

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο γίνεται σαφές ότι ο δήμαρχος δεν έχει σχετική αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καθώς τονίζεται ότι «η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα εν λόγω Υπουργεία, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται». 

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Κώστας Λύρος είχε δηλώσει πως «ο Δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα