Οργανικά κενά 2021: Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας
Μελέτη με συγκεντρωτικά στοιχεία για τα οργανικά κενά ανά ειδικότητα και περιοχή έδειξε ότι δεν είναι αρκετοί οι διορισμοί που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας

Μελέτη με συγκεντρωτικά στοιχεία για τα οργανικά κενά ανά ειδικότητα και περιοχή, με βάση αντίστοιχη στατιστική επεξεργασία, διεξήγαγε ο καθηγητής Αγγλικών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου, Πάνος Ντούλας.

Σημειώνεται ότι στη μελέτη δεν γίνεται λόγος για τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία και καλύπτονται είτε από αποσπάσεις μονίμων είτε από αναπληρωτές (φέτος άνω των 50.000), αλλά για κενά σε μόνιμες οργανικές θέσεις. Επίσης, δεν υπάρχουν τα κενά σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά, ΕΕΠ-ΕΒΠ, Ειδική Αγωγή, κ.ά.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη μελέτη για τα επίσημα οργανικά κενά του 2021.

Δεν είναι αρκετοί οι διορισμοί

Ο Πάνος Ντούλας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα επίσημα οργανικά κενά που δίνει το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας με τους ιδιαίτερα αυστηρούς αλγόριθμους υπερβαίνουν τις 15.000 αθροιστικά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, μόνο στη Γενική Αγωγή, σε όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 10.500 διορισμοί που έχει προαναγγείλει το Υπουργείο δεν φτάνουν, πόσο μάλλον οι μόλις 5.250 προσλήψεις μονίμων που εξήγγειλε για φέτος καθώς υπάρχουν νομοί της χώρας που ξεπερνάνε ή αγγίζουν τα 1.000 κενά.

 Κατ’ ελάχιστον, θα έπρεπε να γίνουν οι 15.655 διορισμοί φέτος και αυτό χωρίς καν να υπολογίζουμε τμήματα μικρότερα (τα κενά αυτά έχουν υπολογιστεί με 25-27 μαθητές ανά τμήμα!), ή άλλες ειδικές κατηγορίες κρίσιμες για τη λειτουργία της εκπαίδευσης (Ειδική Αγωγή, ΕΕΠ-ΕΒΠ, Παράλληλη, Ενισχυτική, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, κ.ά.) που κάθε χρόνο απαιτούν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικών, όπως επισημαίνει.

Πρωτοβάθμια: Κενά ανά Ειδικότητα

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα κενά ανά ειδικότητα έχουν ως εξής:

pinakas-protovathmia.jpg

 

 

Δευτεροβάθμια: Κενά ανά Ειδικότητα

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα κενά ανά ειδικότητα έχουν ως εξής:

pinakas-deuterovathmia.jpg

Πρωτοβάθμια - Δευτεροβάθμια: Συνολικά αθροιστικά ανά ειδικότητα

Τα συνολικά κενά ανά ειδικότητα αθροιστικά σε Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια μαζί με το ποσοστό επί των συνολικών κενών έχουν ως εξής:

protovathmia-deuterovathmia2.jpg

Τέλος, ενδιαφέρον έχει να δούμε και τα συνολικά κενά αθροιστικά για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια σε κάθε έναν από τους παλιούς Νομούς της χώρας όπου υπάρχει πλέον από μία ΔΙΠΕ και μία ΔΙΔΕ. 

protovathmia-deuterovathmia.jpg

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Νέες οδηγίες για τα self tests

ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι 5 προκηρύξεις που διορίζουν στο Δημόσιο

Τα Θέματα και οι λύσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 (Δείτε τα πρώτοι εδώ)

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

1821
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Σήμερα και αύριο η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» προβάλλεται στις όψεις κτηρίων 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα - Δυνατότητα προβολής live streaming
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας