Σπουδαστές ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ: Κινητοποίηση στις 10 Μαΐου
Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας κάνουν οι σπουδαστές ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης, τη Δευτέρα 10 Μαΐου στις 12:00 μ.μ.

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας κάνουν οι σπουδαστές ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης, τη Δευτέρα 10 Μαΐου στις 12:00 μ.μ., στην Περιφέρεια Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας), με βασικό μας αίτημα την ψήφιση μεταβατικών διατάξεων για την αποφοίτηση μας με πτυχία σύμφωνα με την εγκύκλιο εγγραφής μας στις σχολές.

Αναλυτικά

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 21/4/2021 αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας) τη Δευτέρα στις 10/5/2021 στις 12:00 το μεσημέρι, με βασικό μας αίτημα την ψήφιση μεταβατικών διατάξεων για την αποφοίτηση μας με πτυχία σύμφωνα με την εγκύκλιο εγγραφής μας στις σχολές και όχι με τον νέο νόμο 4763/2020 που υποβαθμίζει τα πτυχία μας.

Παράλληλα θα παραδώσουμε ψήφισμα ζητώντας:

● Να μην υποβαθμιστεί η αξία του πτυχίου από επίπεδο 4 (ν.3475/2006) σε επίπεδο 3 το οποίο δίνει μια απλή βεβαίωση σπουδών αντί πτυχίου.

● Να υπάρξει ενίσχυση των σπουδαστών που δεν εργάζονται και συνεπώς δεν έχουν κάποιο οικονομικό βοήθημα.

● Να ενισχυθούν τα εργαστήρια με περισσότερο εργαστηριακό υλικό.

● Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

● Κατάργηση άμεσα της μεταγυμνασιακής κατάρτισης του Ν.4763/2020.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους καθώς και τους σπουδαστές στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των σπουδαστών των ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια