Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
italika
Η ιταλική γλώσσα έχει συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στο Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας - «Ατυχής και ανακόλουθη με τις κοινωνικές ανάγκες» η επιλογή του υπουργείου να μην συμπεριλάβει την ιταλική γλώσσα στο e-KΠΓ σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας-ΠΕ34 εκφράζει την «έκπληξή» του σχετικά με το ότι ανάμεσα στις γλώσσες που θα πιστοποιεί η νέα ηλεκτρονική εκδοχή του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται η ιταλική γλώσσα.

«Αναρωτιόμαστε πώς αυτό είναι δυνατόν, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, η παρουσία της ιταλικής γλώσσας μέσα στο Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι σαφώς δυναμική με συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από το 2003 έως σήμερα 48.353 υποψήφιοι έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης της ιταλικής γλώσσας, αριθμός που την τοποθετεί ανάμεσα στις γλώσσες με την μεγαλύτερη ζήτηση. Ακόμη και στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης κατάφερε να παραμείνει το σύστημα πιστοποίησης της ιταλικής με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα, καθώς από το 2009 έως το 2019 εξετάστηκαν άνω των 27.000 υποψηφίων» τονίζει ο σύλλογος στη σχετική του ανακοίνωση και προσθέτει ότι:

«Η γενικότερη ανάγκη πιστοποίησης της ιταλικής στην ελληνική κοινωνία έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς τα στατιστικά στοιχεία από το χώρο της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Θεωρούμε λοιπόν την επιλογή αυτή της πολιτείας απολύτως ατυχή και ανακόλουθη με τις κοινωνικές ανάγκες και ζητούμε την συμπερίληψη της ιταλικής γλώσσας στο e-ΚΠΓ».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

koronoios-emvolio
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
Τα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο Γκίκας...
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
sxoleia kleista 2022 koronoios
Σχολεία: Τα φαρμακεία θα διαθέσουν self test για εκπαιδευτικούς-μαθητές και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου
Νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για τη διανομή των self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Τα φαρμακεία θα διαθέσουν self test για εκπαιδευτικούς-μαθητές και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου