Πάτρα: Νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση
Παραδόθηκε σήμερα το κτίριο που θα στεγάζει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση - Στα σκαριά δομή για παιδιά με αυτισμό

Ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης παρέδωσε σήμερα στον Σύλλογο «Μαχητές» το νέο κτίριο, που ανεγέρθηκε στην περιοχή Δροσιά, στο οποίο θα στεγάζεται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση δυναμικότητας 50 ατόμων.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δυναμικότητας 13 ατόμων, ενώ ξεκινά και η κατασκευή άλλης δομής για παιδιά με αυτισμό όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο.

sxedio_khfh_autismos.jpg

 

Ο Κ. Πελετίδης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μέρα πολύ σημαντική γιατί θα ξεκινήσει πλέον η λειτουργία του κέντρου ημερήσιας φροντίδας για το οποίο οι “Μαχητές” έδωσαν μάχη για να γίνει. Πιστεύω ότι σε αυτό συμβάλλαμε κι εμείς ως Δήμος και ανοίγεται πλέον ένας δρόμος για να υλοποιηθεί αυτό για το οποίο όλοι προσπαθήσαμε. Σήμερα υπογράφουμε το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής και πρέπει να πούμε ότι το Κληροδότημα Σταθακόπουλου έπαιξε σημαντικό ρόλο, με το οικόπεδό του, με τις αποφάσεις τους για να φτάσουμε ως εδώ, όπως σημαντικό ρόλο έπαιξαν και ο Σύλλογος και ο Δήμος. Όλοι ένα είμαστε γι’ αυτό το σκοπό. Και δεν τελειώσαμε, θα είμαστε εδώ και ο Δήμος και το Δ.Σ. του Κληροδοτήματος για ό,τι χρειαστεί».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου των «Μαχητών κυρία Μάρθα Χριστοπούλου είπε: «Σήμερα είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής μας, της ζωής των μαθητών, είναι ένα όνειρο το οποίο γίνεται πραγματικότητα. Ήταν ένα έργο που έγινε σε συνεργασία πάρα πολλών ανθρώπων και ιδιαίτερα και της πατρινής κοινωνίας και πραγματικά είμαστε πάρα πολύ συγκινημένοι που όλοι μαζί καταφέραμε να φτάσουμε εδώ. Είναι ένα πρότυπο Κέντρο για την Ελλάδα και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, τα παιδιά μας που θεωρώ ότι τους αξίζουν τα καλύτερα και τα καλύτερα έρχονται».

Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στο Δήμο που εργάστηκαν για την υλοποίηση του Κέντρου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Ελένη Αλεξοπούλου σημείωσε: «Σήμερα έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε το κτίριο των "Μαχητών" στο Σύλλογο. Είναι ένα κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών ικανό να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες των παιδιών που χρειάζονται αυτή την Στέγη. Ο Δήμος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Οι μηχανικοί του μπόρεσαν μέσα από δύσκολες καταστάσεις να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα που είχαμε, γιατί πρόκειται για ένα κτίριο τόσο προχωρημένο που πρώτη φορά το επιβλέψαμε, και σήμερα το παραδίδουμε και υποσχόμαστε ότι ως Δήμος θα είμαστε κοντά στους «Μαχητές» για ό,τι χρειαστούν κατά την διάρκεια λειτουργίας του κτιρίου. Και να πω ότι τελειώνοντας τους «Μαχητές» ξεκινάμε το κτίριο για τα παιδιά με αυτισμό, στην ίδια γειτονιά, το οποίο θα εξυπηρετήσει αντίστοιχες ανάγκες άλλων παιδιών που χρειάζονται την συμπαράστασή μας».

Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Κτίριο, του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος Σταθακόπουλου και του Δ.Σ. των «Μαχητών» για να γίνει ενημέρωση για το χώρο και τις λειτουργίες του.

Πηγή: Ρεπόρτερ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ωγμεγα3
Τα ωμέγα-3 λιπαρά στη μάχη κατά της εξασθένιση της όρασης από διαβήτη και Αλτσχάιμερ
Μια νέα μορφή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θα μπορούσε να αποτρέψει την εξασθένηση της όρασης από διαβήτη, Αλτσχάιμερ και άλλες παθήσεις, σύμφωνα με...
Τα ωμέγα-3 λιπαρά στη μάχη κατά της εξασθένιση της όρασης από διαβήτη και Αλτσχάιμερ
χαμογελο
«Φορέστε» ένα χαμόγελο και φτιάξτε τη διάθεσή σας συμβουλεύουν οι επιστήμονες
Όταν κανείς νιώθει χαρούμενος, χαμογελάει. Αλλά, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, ισχύει και το αντίστροφο: αν κάποιος σκοπίμως «φορέσει» ένα...
«Φορέστε» ένα χαμόγελο και φτιάξτε τη διάθεσή σας συμβουλεύουν οι επιστήμονες