Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
dimotiki vivliothiki xaidariou
«Η παρούσα δημοτική αρχή (Ντηνιακός), αξιοποιώντας και την περίοδο της πανδημίας, άφησε το κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης να υποβαθμιστεί, με οροφές να στάζουν σε χώρο που φυλάσσονται βιβλία, με την πινακίδα πεσμένη. Η κλασική τακτική "εγκατάλειψη - ιδιωτικοποίηση" εμφανίστηκε ξανά», σημειώνει η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» για τη δημοτική βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου

Τη μετατροπή τμήματος της δημοτικής βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου σε καφετέρια καταγγέλλει η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».

«Η παρούσα δημοτική αρχή (Ντηνιακός), αξιοποιώντας και την περίοδο της πανδημίας, άφησε το κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης να υποβαθμιστεί, με οροφές να στάζουν σε χώρο που φυλάσσονται βιβλία, με την πινακίδα πεσμένη. Η κλασική τακτική "εγκατάλειψη - ιδιωτικοποίηση" εμφανίστηκε ξανά», σημειώνεται στην καταγγελία.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται: «Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χώροι που ανήκουν στη βιβλιοθήκη θα εκμισθωθούν σε ιδιώτη προκειμένου να ανοίξει αναψυκτήριο. Η αρχική πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν βέβαια να κλείσει και να μεταφέρει αλλού τη βιβλιοθήκη και δεν αποκλείεται να βλέπουμε τη σταδιακή εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Ποιος χρειάζεται ΑΛΛΗ ΜΙΑ καφετέρια σε έναν πεζόδρομο όπου στεγάζονται δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης;;».

«Ποιος χρειάζεται ΑΛΛΗ ΜΙΑ καφετέρια σε έναν πεζόδρομο όπου στεγάζονται δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης;; Αντί για επέκταση των χώρων πολιτισμού, συρρίκνωσή τους! Είναι ντροπή οι όμορφοι δημοτικοί χώροι να δίνονται για εμπορική αξιοποίηση όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη για χώρους πολιτισμού και άθλησης! Καθήκον των κατοίκων της πόλης να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη!», υπογραμμίζεται καταληκτικά.

Ολόκληρη η καταγγελία για τη δημοτικής βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου:

«Η επιχείρηση εμπορευματοποίησης δημόσιων και δημοτικών χώρων αναψυχής και πολιτισμού συνεχίζεται ακάθεκτη σε κάθε γειτονιά των πόλεών μας!

Στην προκειμένη περίπτωση η δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου μετατρέπει τμήμα της δημοτικής βιβλιοθήκης σε καφετέρια. Με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες των κατοίκων της πόλης, ένας πολύ όμορφος χώρος για διάβασμα, μελέτη, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια θα περικυκλωθεί από τραπεζοκαθίσματα και φασαρία. 

Η δημοτική βιβλιοθήκη του Χαϊδαρίου στεγάστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή (Σελέκος) σε χώρο που έως τότε λειτουργούσε καφετέρια. Ο χώρος ανήκει στον Δήμο και είναι ένα πολύ όμορφο πάρκο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Οι αναγνώστες/τριες έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν με θέα το πράσινο που περιβάλλει τη βιβλιοθήκη. Επιπλέον, πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι το καμάρι της πόλης, μέσα στην καρδιά της. Χιλιάδες βιβλία, πολλά από αυτά από δωρεές δημοτών στον πιο κεντρικό πεζόδρομο του Χαϊδαρίου. Ένας μεγάλος χώρος πολιτισμού για όλες τις ηλικίες, όμορφος και ευήλιος όπου κανείς θα συναντήσει μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες να διαβάζουν για τις εξετάσεις τους, ενήλικες να δανείζονται βιβλία, παιδιά να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα, ο γύρω χώρος του πάρκου επιτρέπει πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων τους μήνες της καλοκαιρίας που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη δημοτική βιβλιοθήκη σε πολιτιστική καρδιά όχι μόνο για το Χαϊδάρι αλλά για όλη την γύρω περιοχή. 
Όλα αυτά αν δεν έμπαινε το κέρδος για άλλη μια φορά πάνω απ' όλα!

Η παρούσα δημοτική αρχή (Ντηνιακός), αξιοποιώντας και την περίοδο της πανδημίας, άφησε το κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης να υποβαθμιστεί, με οροφές να στάζουν σε χώρο που φυλάσσονται βιβλία, με την πινακίδα πεσμένη. Η κλασική τακτική "εγκατάλειψη - ιδιωτικοποίηση" εμφανίστηκε ξανά. Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χώροι που ανήκουν στη βιβλιοθήκη θα εκμισθωθούν σε ιδιώτη προκειμένου να ανοίξει αναψυκτήριο. Η αρχική πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν βέβαια να κλείσει και να μεταφέρει αλλού τη βιβλιοθήκη και δεν αποκλείεται να βλέπουμε τη σταδιακή εφαρμογή αυτού του σχεδίου. 

Ποιος χρειάζεται ΑΛΛΗ ΜΙΑ καφετέρια σε έναν πεζόδρομο όπου στεγάζονται δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης;;

Αντί για επέκταση των χώρων πολιτισμού, συρρίκνωσή τους!

Είναι ντροπή οι όμορφοι δημοτικοί χώροι να δίνονται για εμπορική αξιοποίηση όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη για χώρους πολιτισμού και άθλησης!

Καθήκον των κατοίκων της πόλης να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη!

#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow»

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/posts/291058809189548

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Μακραίνει η λίστα εργατικών δυστυχημάτων: Δύο νεκροί ένας τραυματίας
Δύο εργαζόμενοι νεκροί και ένας τραυματίας το τελευταίο διάστημα κάτω από «αδιευκρίνιστες συνθήκες» - Διαλεύκανση των αιτιών ζητά η ΓΣΕΕ
Μακραίνει η λίστα εργατικών δυστυχημάτων: Δύο νεκροί ένας τραυματίας
ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να ντρέπονται καμαρώνουν που με 50.000 κρούσματα κλείνουν 2-3 τμήματα
Πώς το ΥΠΑΙΘ διαμορφώνει μια μαγική εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων, αξιοποιώντας την σχετική αποκλιμάκωση του συνολικού αριθμού κρουσμάτων σε όλο...
ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να ντρέπονται καμαρώνουν που με 50.000 κρούσματα κλείνουν 2-3 τμήματα