Μετατρέπουν σε καφετέρια τμήμα της δημοτικής βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου
«Η παρούσα δημοτική αρχή (Ντηνιακός), αξιοποιώντας και την περίοδο της πανδημίας, άφησε το κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης να υποβαθμιστεί, με οροφές να στάζουν σε χώρο που φυλάσσονται βιβλία, με την πινακίδα πεσμένη. Η κλασική τακτική "εγκατάλειψη - ιδιωτικοποίηση" εμφανίστηκε ξανά», σημειώνει η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» για τη δημοτική βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου

Τη μετατροπή τμήματος της δημοτικής βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου σε καφετέρια καταγγέλλει η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».

«Η παρούσα δημοτική αρχή (Ντηνιακός), αξιοποιώντας και την περίοδο της πανδημίας, άφησε το κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης να υποβαθμιστεί, με οροφές να στάζουν σε χώρο που φυλάσσονται βιβλία, με την πινακίδα πεσμένη. Η κλασική τακτική "εγκατάλειψη - ιδιωτικοποίηση" εμφανίστηκε ξανά», σημειώνεται στην καταγγελία.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται: «Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χώροι που ανήκουν στη βιβλιοθήκη θα εκμισθωθούν σε ιδιώτη προκειμένου να ανοίξει αναψυκτήριο. Η αρχική πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν βέβαια να κλείσει και να μεταφέρει αλλού τη βιβλιοθήκη και δεν αποκλείεται να βλέπουμε τη σταδιακή εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Ποιος χρειάζεται ΑΛΛΗ ΜΙΑ καφετέρια σε έναν πεζόδρομο όπου στεγάζονται δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης;;».

«Ποιος χρειάζεται ΑΛΛΗ ΜΙΑ καφετέρια σε έναν πεζόδρομο όπου στεγάζονται δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης;; Αντί για επέκταση των χώρων πολιτισμού, συρρίκνωσή τους! Είναι ντροπή οι όμορφοι δημοτικοί χώροι να δίνονται για εμπορική αξιοποίηση όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη για χώρους πολιτισμού και άθλησης! Καθήκον των κατοίκων της πόλης να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη!», υπογραμμίζεται καταληκτικά.

Ολόκληρη η καταγγελία για τη δημοτικής βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου:

«Η επιχείρηση εμπορευματοποίησης δημόσιων και δημοτικών χώρων αναψυχής και πολιτισμού συνεχίζεται ακάθεκτη σε κάθε γειτονιά των πόλεών μας!

Στην προκειμένη περίπτωση η δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου μετατρέπει τμήμα της δημοτικής βιβλιοθήκης σε καφετέρια. Με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες των κατοίκων της πόλης, ένας πολύ όμορφος χώρος για διάβασμα, μελέτη, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια θα περικυκλωθεί από τραπεζοκαθίσματα και φασαρία. 

Η δημοτική βιβλιοθήκη του Χαϊδαρίου στεγάστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή (Σελέκος) σε χώρο που έως τότε λειτουργούσε καφετέρια. Ο χώρος ανήκει στον Δήμο και είναι ένα πολύ όμορφο πάρκο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Οι αναγνώστες/τριες έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν με θέα το πράσινο που περιβάλλει τη βιβλιοθήκη. Επιπλέον, πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμού που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι το καμάρι της πόλης, μέσα στην καρδιά της. Χιλιάδες βιβλία, πολλά από αυτά από δωρεές δημοτών στον πιο κεντρικό πεζόδρομο του Χαϊδαρίου. Ένας μεγάλος χώρος πολιτισμού για όλες τις ηλικίες, όμορφος και ευήλιος όπου κανείς θα συναντήσει μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες να διαβάζουν για τις εξετάσεις τους, ενήλικες να δανείζονται βιβλία, παιδιά να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα, ο γύρω χώρος του πάρκου επιτρέπει πληθώρα πολιτιστικών δραστηριοτήτων τους μήνες της καλοκαιρίας που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη δημοτική βιβλιοθήκη σε πολιτιστική καρδιά όχι μόνο για το Χαϊδάρι αλλά για όλη την γύρω περιοχή. 
Όλα αυτά αν δεν έμπαινε το κέρδος για άλλη μια φορά πάνω απ' όλα!

Η παρούσα δημοτική αρχή (Ντηνιακός), αξιοποιώντας και την περίοδο της πανδημίας, άφησε το κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης να υποβαθμιστεί, με οροφές να στάζουν σε χώρο που φυλάσσονται βιβλία, με την πινακίδα πεσμένη. Η κλασική τακτική "εγκατάλειψη - ιδιωτικοποίηση" εμφανίστηκε ξανά. Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χώροι που ανήκουν στη βιβλιοθήκη θα εκμισθωθούν σε ιδιώτη προκειμένου να ανοίξει αναψυκτήριο. Η αρχική πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν βέβαια να κλείσει και να μεταφέρει αλλού τη βιβλιοθήκη και δεν αποκλείεται να βλέπουμε τη σταδιακή εφαρμογή αυτού του σχεδίου. 

Ποιος χρειάζεται ΑΛΛΗ ΜΙΑ καφετέρια σε έναν πεζόδρομο όπου στεγάζονται δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης;;

Αντί για επέκταση των χώρων πολιτισμού, συρρίκνωσή τους!

Είναι ντροπή οι όμορφοι δημοτικοί χώροι να δίνονται για εμπορική αξιοποίηση όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη για χώρους πολιτισμού και άθλησης!

Καθήκον των κατοίκων της πόλης να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη!

#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow»

Η επιχείρηση εμπορευματοποίησης δημόσιων και δημοτικών χώρων αναψυχής και πολιτισμού συνεχίζεται ακάθεκτη σε κάθε...

Posted by Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Tuesday, April 27, 2021

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

elas
ΕΛΑΣ: «Συνδράμαμε σε πάνω από 300 απεγκλωβισμούς στις πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και Εύβοιας»
Πάνω από 300 απεγκλωβισμοί ατόμων από την αστυνομία στην πυρκαγιά της Αττικής και άλλοι 12 στην Εύβοια
ΕΛΑΣ: «Συνδράμαμε σε πάνω από 300 απεγκλωβισμούς στις πυρκαγιές»
Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»
«Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές» προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή...
Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»