Θεσσαλονίκη: Νέα ένταση με μαθητή και γονέα για το self test
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Νέα ένταση σε σχολείο της Θεσσαλονίκης με μαθητή και γονέα, αρνητές των self tests - Τάξη έχασε τα μαθήματά της - Μήνυση από το διευθυντή του σχολείου

Νέα ένταση προκλήθηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης από αρνητές των υποχρεωτικών self tests για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, μαθητής της Β' τάξης του 1ου Λυκείου Θέρμης, προσήλθε με τον πατέρα του και απαίτησε να μπει στην τάξη χωρίς να έχει διενεργήσει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, προκλήθηκε αναστάτωση με λεκτικές αντιπαραθέσεις και τα μαθήματα στο συγκεκριμένο τμήμα δεν πραγματοποιήθηκαν. Τα μαθήματα στις άλλες τάξεις έγιναν κανονικά.

Ο διευθυντής του σχολείου ήρθε σε επικοινωνία με την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσε για την κατάσταση. Κατόπιν υπόδειξης των αρμόδιων, ο διευθυντής του Λυκείου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης όπου υπέβαλε μήνυση κατά του γονέα και του μαθητή. Από τις αστυνομικές αρχές μετά από συνεννόηση με την εισαγγελέα, διενεργείται έρευνα για να εξεταστεί εάν υπήρξε αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, όταν μητέρα μαθητή που δεν επέτρεπε στο γιο της να υποβληθεί σε self test ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον διευθυντή του σχολείου, μηνύοντάς τον.

Η μητέρα συνελήφθη μετά από εισαγγελική εντολή, με αφορμή αναρτήσεις της για τα self tets, προτροπή άλλων γονέων να πράξουν το ίδιο και διασπορά fake news. Τελικά αφέθηκε ελεύθερη, ενώ το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο.

Τη συγκεκριμένη γυναίκα στηρίζει ομάδα πολιτών που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του συντάγματος», οι οποίοι, φορώντας στρατιωτικούς μπερέδες, έσπευσαν έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

exosi syggrafea palaistini
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)
«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής, μετά τις...
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)