Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διαλέξεις για το ευρύ κοινό από το φθινόπωρο
Κύκλο ετήσιων διαλέξεων για το ευρύ κοινό από το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ο πρώτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο

Στη διοργάνωση κύκλου διαλέξεων στο Ρέθυμνο, από το φθινόπωρο του 2021, αφορά συνεργασία της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης, με στόχο τη μεταφορά γνώσης από πεδία των κοινωνικών επιστημών, επίκαιρων ζητημάτων καθώς και άλλους τομείς που αφορούν την καθημερινότητά των πολιτών.

Σε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή και τον δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη, ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γιώργος Παναγής, ενημέρωσε τους αυτοδιοικητικούς για την απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής να συνδιοργανώσει με τα Εργαστήρια της Σχολής στο ΚΕΜΕ του ΠΚ, κύκλους ετήσιων διαλέξεων για το ευρύ κοινό στο Ρέθυμνο. Οι διαλέξεις θα μπορούσαν να γίνονται -όπως επισημάνθηκε- τόσο από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου όσο και από προσκεκλημένους διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι θα αναπτύσσουν θέματα με ευρύ και διαχρονικό ενδιαφέρον, με τρόπο απλό και εύληπτο, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ή σχετικές σπουδές.

Εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει αντίστοιχος θεσμός στο Ηράκλειο, οι «Δαρβινικές Δευτέρες», που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άμεση επαφή που έχει το κοινό με τους επιστήμονες και στο ζωντανό διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ τους, σύμφωνα με τον κ. Παναγή.

Τόσο η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης όσο και ο δήμαρχος εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και να στηρίξουν από κοινού τη διοργάνωση αυτών των διαλέξεων.

Βάσει του υπάρχοντος προγραμματισμού, ο πρώτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021 και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και επιτρέπεται, οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται δια ζώσης, διαφορετικά εξετάζεται το ενδεχόμενο να υλοποιηθούν διαδικτυακά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

exosi syggrafea palaistini
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)
«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής, μετά τις...
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)