Ειδική Αγωγή: Να εμβολιαστούν άμεσα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΣΥ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Η Ομοσπονδία, με αίτημά της ήδη από τις 19/02/2021 ζητούσε να ενταχθούν οι εκπαιδευτικοί και το Ειδικό Εκπαιδευτικών Προσωπικό των Κέντρων κατά προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, χωρίς όμως να λάβει ανταπόκριση. Επισημαίνουμε ότι τα ΚΕΣΥ, όπως και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής παραμένουν συνεχώς ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ διευκρινίζει ότι τα ΚΕΣΥ δεν είναι διοικητικές υπηρεσίες αλλά δομές εκπαίδευσης, διάγνωσης και υποστήριξης για μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, όπως τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα κ.α., οι εργαζόμενοι των οποίων έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Στις δομές αυτές προσέρχονται γονείς και μαθητές προερχόμενοι από διαφορετικές περιοχές, που εναλλάσσονται καθημερινά,  στους χώρους, ενώ η υποστήριξη των μαθητών λαμβάνει χώρα και εντός των σχολείων, όπου κλιμάκια του ΚΕΣΥ επισκέπτονται τα σχολεία, μπαίνουν σε τάξεις για παρατήρηση και σε συλλόγους προσωπικού για ενημέρωση και καθοδήγηση.

«Το προσωπικό των ΚΕΣΥ που ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως ορίζεται,  θα συμμετέχει δια ζώσης στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2021 στα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα εξεταστούν προφορικά οι μαθητές» τονίζει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε σχετική της ανακοίνωση.

Παράλληλα περιγράφεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, με μη αεριζόμενες αίθουσες και άθλιες κτιριακές συνθήκες, ενώ καταγγέλλεται παράλληλα το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέριμνα για self test για τους μαθητές που προσέρχονται στα Κέντρα

«Ο αποκλεισμός των εργαζόμενων των ΚΕΣΥ από τους εμβολιασμούς, η άγνοια των παραπάνω παραγόντων ή και η  αβλεψία αυτών συνιστά σοβαρό ζήτημα ευθύνης της πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, θέτει σοβαρούς κινδύνους στην προσπάθεια θωράκισης της εκπαιδευτικής κοινότητας έναντι της διασποράς του covid-19 και την ασφάλεια της λειτουργίας  των σχολικών μονάδων» αναφέρει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ζητά να ενταχθεί άμεσα το σύνολο των εργαζομένων στα ΚΕΣΥ στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζοσιμ
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
Σε καθεστώς αβεβαιότητας το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων για τη νέα σχολική χρονιά
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
ΑΚινητα
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Νέος δημοτικός φόρος στα ακίνητα: Όλες οι αλλαγές για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές με το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Χάρης Δούκας
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
Αντιδράσεις στην Αυτοδιοίκηση: Γιατί ο Χάρης Δούκας παρομοιάζει τις νέες ρυθμίσεις με τις υπηρεσίες των υπουργείων
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
ρεθ
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Ρέθυμνο: Όταν η Χημεία της θάλασσας γίνεται Τέχνη στη Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου