Μετατροπή 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας σε Πειραματικό - Τι λέει ο Σ.Δ.
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας σχετικά με την πρόταση μετατροπής του σε Πειραματικό

O Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας σχετικά με την πρόταση  του Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας  (κατόπιν αιτήματος του ΥΠΑΙΘ)  για τη μετατροπή του σχολείου ως ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ, ανακοινώνει τα εξής:


• Η επιλογή του σχολείου ως υποψήφιου για τη μετατροπή σε Πειραματικό έγινε γνωστή από ΜΜΕ χωρίς να προηγηθεί, όπως θα έπρεπε, ενημέρωση από τη ΔΔΕ, τη στιγμή μάλιστα που ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος του ΥΠΑΙΘ, βασική προϋπόθεση  για υποψηφιότητα ή μη ενός σχολείου. Για το λόγο αυτό αιφνιδιάστηκαν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς των μαθητών μας, αλλά και η τοπική κοινωνία γενικότερα.
• Για να καταστεί σαφές, το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη ενός Πειραματικού σχολείου αλλά οι όροι, οι προϋποθέσεις λειτουργίας του και το γεγονός ότι  δεν δημιουργείται εξαρχής ένα νέο σχολείο αλλά μετατρέπεται το ήδη υπάρχον σε Πειραματικό. Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί πως κανένας από τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Διδασκόντων δεν αντιτίθεται σε μία ουσιαστικά ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου.

Αυτή εξάλλου υπηρετεί ο Σύλλογος Διδασκόντων αδιάκοπα εδώ και πολλά χρόνια σε καθημερινή βάση  προσφέροντας στα παιδιά της περιοχής, στην οποία βρίσκεται, παιδαγωγικό έργο, αρωγή και εφόδια απαραίτητα για ένα καλύτερο αύριο με συναίσθηση της ιστορικότητας του σχολείου και του χαρακτήρα του ως σχολείο της «προσφυγικής» Νέας Ιωνίας. Χαρακτήρας που δεν πρέπει να αλλοιωθεί.
Εδώ όμως ακριβώς βρίσκεται  και το πρόβλημα! 
Με τον κανονισμό  λειτουργίας του νέου σχολείου οι μαθητές, οι οποίοι θα παρακολουθούν μαθήματα, δεν θα είναι παιδιά των οικογενειών της περιοχής, αλλά  μαθητές που θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης από όλο το Νομό!

Μόνον ένα μικρό και τυχαίο ποσοστό θα μπορεί να φοιτήσει στο Πειραματικό! 
Επιπλέον το σχολείο μας βρίσκεται στην άκρη της πόλης και δεν υπάρχει πρόσβαση σε αστικές συγκοινωνίες. Συνεπώς, οι περισσότεροι από τους μαθητές της περιοχής θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε σχολεία σε μακρινή απόσταση από το σπίτι τους, με ό,τι αυτό σημαίνει και απαιτεί σε χρόνο και χρήμα.

Να σημειώσουμε ότι στο σχολείο φοιτούν μαθητές από την περιοχή Φυτόκου και Μελισσατίκων, που βρίσκονται κοντά στο σχολείο μας, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε σχολεία του κέντρου του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου ή σε ακόμη πιο μακρινές αποστάσεις με δυσμενείς συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Οι θέσεις των εκπαιδευτικών μάλιστα που θα στελεχώσουν και θα διδάσκουν στο νέο σχολείο θα διεκδικούνται πλέον από οιονδήποτε συνάδελφο και θα ισχύουν για ορισμένο χρονικό διάστημα! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι διακυβεύονται οι υπάρχουσες οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες έχουν αποκτηθεί με  διαφανή διαδικασία. 
Η απόφαση για ένα νέο σχολείο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι προϊόν επιλογών και αποφάσεων που υπαγορεύονται από εύκολες, βεβιασμένες, σπασμωδικές και χωρίς οικονομικό κόστος λύσεις.
Η ύπαρξη και λειτουργία ενός σχολείου είναι κορυφαία απόδειξη πολιτισμού και αποτελεί ξεχωριστό προνόμιο για κάθε τόπο που το φιλοξενεί.
Αυτό το σχολείο για όλους εμάς τους διδάσκοντες είναι το σχολείο το οποίο υπηρετούμε τώρα και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε να ασκούμε σε αυτό το λειτούργημά μας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Ν Ιωνίας, αντιτίθεται στην υποψηφιότητα του σχολείου για τη μετατροπή σε Πειραματικό. Καλεί τον Διευθυντή ΔΕ να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου και την ιστορικότητα του σχολείου, αναιρώντας την πρότασή του για την μετατροπή αυτή.

Επιφυλάσσεται δε, σε συνεννόηση  με το Σύλλογο Γονέων και τους αιρετούς εκπροσώπους της περιοχής, για όποιες περαιτέρω  ενέργειες.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

elas
ΕΛΑΣ: «Συνδράμαμε σε πάνω από 300 απεγκλωβισμούς στις πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και Εύβοιας»
Πάνω από 300 απεγκλωβισμοί ατόμων από την αστυνομία στην πυρκαγιά της Αττικής και άλλοι 12 στην Εύβοια
ΕΛΑΣ: «Συνδράμαμε σε πάνω από 300 απεγκλωβισμούς στις πυρκαγιές»
Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»
«Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές» προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή...
Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»