Από το Σχολείο της φυλακής Λάρισας... στο Στρασβούργο!
Οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή ημερίδα «EUROSCOLA»

Στην ημερίδα "EUROSCOLA" της 16ης Απριλίου, που υλοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά από το Στρασβούργο της Γαλλίας με αποδέκτες χιλιάδες νέους εκπαιδευόμενους από όλη την Ευρώπη, συμμετείχε φέτος το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας. Έγκλειστοι εκπαιδευόμενοι του σχολείου τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο συμμετείχαν ενεργά σε μια δίωρη διαδικτυακή συνεδρίαση στην οποία είχαν την ευκαιρία να να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας διέκοψαν τις μετακινήσεις νέων μαθητών στο Στρασβούργο, στις οποίες δεν θα μπορούσαν να λάβουν οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Ως εκπαιδευόμενοι όμως ενός σχολείου που είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σχολείο – πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπόρεσαν όμως να συμμετάσχουν ενεργά στη φετινή διαδικτυακή συνεδρίαση. 

Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώθηκαν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, αντιλήφθηκαν πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ενωμένη Ευρώπη,   ευαισθητοποιήθηκαν στο ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης, συνειδητοποίησαν την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και βρήκαν ένα βήμα που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.

Οι εκπαιδευόμενοι ψήφισαν σε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις σε πραγματικό χρόνο, ανάρτησαν ζωντανά ερωτήματα και συμμετείχαν δε μια έντονα διαδραστική δραστηριότητα. Μάλιστα είχαν την τιμή να συμπεριλάβουν οι διοργανωτές στα λίγα βίντεο που πρόβαλαν και το ερώτημα που είχαν στείλει εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας, το οποίο αφορούσε τους μηχανισμούς που θα πρέπει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πολιτικές για την κυβερνοασφάλεια δεν θα περιορίσουν την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών.   

Γενικότερα, οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτόγνωρη εμπειρία που βίωσαν και για την ευαισθητοποίηση που ανέπτυξαν στα ζητήματα της διασφάλισης των δημοκρατικών ελευθεριών, της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ισότιμης πρόσβασης στην πληροφορία και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι Αναστάσιος Δ., Τάσος Τ., Zicu C., Anatoli V. , Χριστόφορος Κ., Γιάννης Μ., Γιώργος Δ. Και Αθανάσιος Β.

Τον συντονισμό ανέλαβε ο εκπαιδευτής Αγγλικού Γραμματισμού Θεοφάνης Κατσάνος. 

5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διεθνής αγωνία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, ήταν στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια μένουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δικαστήριο
Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Αναδρομικός διορισμός στους πίνακες ΑΣΕΠ
Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας - Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανατρέπει τα δεδομένα για τη σειρά κατάταξης στους πίνακες ΑΣΕΠ
Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Αναδρομικός διορισμός στους πίνακες ΑΣΕΠ
βρύση
Ανάκληση βρυσών γνωστής εταιρείας λόγω βακτηρίου – Σύσταση να βράζεται το νερό
Εντοπίστηκε πιθανή παρουσία του Pseudomonas aeruginosa σε συγκεκριμένα μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2025, προληπτικά μέτρα για τους καταναλωτές
Ανάκληση βρυσών γνωστής εταιρείας λόγω βακτηρίου – Σύσταση να βράζεται το νερό
Νίκος Ανδρουλάκης, Νικήτας Κακλαμάνης
Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Κακλαμάνη για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Επιχειρεί να καθοδηγήσει τις διαδικασίες»
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον πρόεδρο της Βουλής για «καθοδήγηση των διαδικασιών» και καλεί άμεσα σε Διάσκεψη των Προέδρων εντός Ιανουαρίου
Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Κακλαμάνη για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Επιχειρεί να καθοδηγήσει τις διαδικασίες»
6b8852f9-peripoliko-astynomia.jpg
Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν 40χρονο για χρέος 16.000 ευρώ – Τους πρόδωσε το κινητό του θύματος
Ανάβυσσος: Απαγωγή και ξυλοδαρμός 40χρονου για χρέος 16.000 ευρώ – Σοβαρό ποινικό παρελθόν του βασικού κατηγορούμενου
Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν 40χρονο για χρέος 16.000 ευρώ – Τους πρόδωσε το κινητό του θύματος