Από το Σχολείο της φυλακής Λάρισας... στο Στρασβούργο!
Οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή ημερίδα «EUROSCOLA»

Στην ημερίδα "EUROSCOLA" της 16ης Απριλίου, που υλοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά από το Στρασβούργο της Γαλλίας με αποδέκτες χιλιάδες νέους εκπαιδευόμενους από όλη την Ευρώπη, συμμετείχε φέτος το 2οΣχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας. Έγκλειστοι εκπαιδευόμενοι του σχολείου τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο συμμετείχαν ενεργά σε μια δίωρη διαδικτυακή συνεδρίαση στην οποία είχαν την ευκαιρία να να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας διέκοψαν τις μετακινήσεις νέων μαθητών στο Στρασβούργο, στις οποίες δεν θα μπορούσαν να λάβουν οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Ως εκπαιδευόμενοι όμως ενός σχολείου που είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σχολείο – πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπόρεσαν όμως να συμμετάσχουν ενεργά στη φετινή διαδικτυακή συνεδρίαση. 

Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώθηκαν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, αντιλήφθηκαν πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ενωμένη Ευρώπη,   ευαισθητοποιήθηκαν στο ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης, συνειδητοποίησαν την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και βρήκαν ένα βήμα που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.

Οι εκπαιδευόμενοι ψήφισαν σε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις σε πραγματικό χρόνο, ανάρτησαν ζωντανά ερωτήματα και συμμετείχαν δε μια έντονα διαδραστική δραστηριότητα. Μάλιστα είχαν την τιμή να συμπεριλάβουν οι διοργανωτές στα λίγα βίντεο που πρόβαλαν και το ερώτημα που είχαν στείλει εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας, το οποίο αφορούσε τους μηχανισμούς που θα πρέπει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πολιτικές για την κυβερνοασφάλεια δεν θα περιορίσουν την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών.   

Γενικότερα, οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτόγνωρη εμπειρία που βίωσαν και για την ευαισθητοποίηση που ανέπτυξαν στα ζητήματα της διασφάλισης των δημοκρατικών ελευθεριών, της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ισότιμης πρόσβασης στην πληροφορία και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι Αναστάσιος Δ., Τάσος Τ., Zicu C., Anatoli V. , Χριστόφορος Κ., Γιάννης Μ., Γιώργος Δ. Και Αθανάσιος Β.

Τον συντονισμό ανέλαβε ο εκπαιδευτής Αγγλικού Γραμματισμού Θεοφάνης Κατσάνος. 

5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα