Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Διαγωνισμός EU-CONEXUS «Σκέψου έξυπνα, δημιούργησε πράσινα»
Η συμμαχία των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων EU-CONEXUS, στην οποία συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μαζί με άλλα οκτώ Πανεπιστήμια, είναι ένα διακρατικό Ευρωπαϊκό Ίδρυμα ανώτατης/τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας που καλύπτει την ευφυή αειφόρο διαχείριση και ανάπτυξη της αστικής παράκτιας ζώνης από παγκόσμια σκοπιά.

Ένας από τους κύριους στόχους και δραστηριότητες της συμμαχίας EU-CONEXUS  είναι η ευαισθητοποίηση, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αστικές περιοχές στις ακτές της Ευρώπης, ενθαρρύνοντας την κοινωνία να αναζητήσει λύσεις για την εφαρμογή αρχών φιλικών προς το περιβάλλον στην καθημερινή ζωή.

Μεταξύ κοινών ακαδημαϊκών δράσεων, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EU-CONEXUS αναπτύσσει επίσης εργαστήρια & σεμινάρια για γυμνάσια. Ως εκ τούτου, οι εταίροι σκέφτηκαν την ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Σχολικού Διαγωνισμού EU-CONEXUS για βιώσιμες ιδέες για έξυπνες πόλεις, με τίτλο «Σκέψου έξυπνα, δημιούργησε πράσινα».

Στο EU-CONEXUS συμμετέχουν ως εταίροι τα πανεπιστήμια:

και ως συνεργαζόμενοι εταίροι:

Θα δημιουργηθούν ομάδες αποτελούμενες από 4 μαθητές και έναν καθηγητή από δύο ηλικιακές κατηγορίες:

 • Μαθητές ηλικίας 13-14 ετών: καλούνται είτε να σχεδιάσουν μια αφίσα στην οποία εμφανίζονται οι ιδιότητες της βιώσιμης πόλης είτε να αφηγηθούν μια ιστορία σε φωτογραφίες με θέμα: Αειφόρος/Βιώσιμος παράκτιος τουρισμός και οικονομία.
 •   Μαθητές ηλικίας 14-15 ετών: καλούνται είτε να σχεδιάσουν έναν έξυπνο κάδο απορριμμάτων για το σχολείο τους είτε να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο με τους κατοίκους των ακτών να μιλούν για την ποιότητα της παράκτιας ζωής (με έμφαση στη βιωσιμότητα).

Οι κύριοι στόχοι αυτού του διαγωνισμού είναι:

 •  Να φέρει το έργο EU-CONEXUS πιο κοντά στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη βιωσιμότητα των παράκτιων περιοχών και να προωθήσει τη θαλάσσια περιβαλλοντική συνείδηση.
 • Να φέρει την πανεπιστημιακή ζωή πιο κοντά στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να τους ενθαρρύνει να ακολουθήσουν σπουδές που σχετίζονται με τον τομέα STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) για να τους εισαγάγουν μελλοντικά σε σχετικές επαγγελματικές σταδιοδρομίες.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 3 στάδια:

 1. Προεπιλογή:
  Τα 10 καλύτερα έργα θα προεπιλεγούν ανά κάθε ηλικιακή ομάδα στην περιοχή της Αττικής στις 15 Μαρτίου 2021.
   
 2. Εθνική επιλογή νικητή:
  Οι προεπιλεγμένες ομάδες θα παρουσιάσουν τα έργα τους στις 14 Απριλίου 2021 στην εθνική κριτική επιτροπή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μία ομάδα νικητών ανά ηλικιακή ομάδα θα διοριστεί για συμμετοχή στον διεθνή Διαγωνισμό.
   
 3. Διεθνής επιλογή νικητή:
  Οι εθνικοί νικητές θα παρουσιάσουν ουσιαστικά τα έργα τους στη διεθνή κριτική επιτροπή στις 27 Απριλίου 2021. Μία ομάδα νικητών ανά ηλικιακή ομάδα μεταξύ των 6 χωρών θα επιλεγεί ως διεθνής νικητής του διαγωνισμού EU-CONEXUS.

Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν δώρα EU-CONEXUS, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικά συμμετοχής. Όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από το εάν θα είναι νικητές ή όχι, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτήν τη συναρπαστική εμπειρία και να αποκτήσουν γνώσεις, σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

emvolio_koronoios
Εμβόλιο κορονοϊού: Μία δόση σε όσους έχουν ήδη νοσήσει
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τη χορήγηση μία δόσης εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό σε όσους έχουν ήδη νοσήσει και αναρρώσει από τον ιό
Εμβόλιο κορονοϊού: Μία δόση σε όσους έχουν ήδη νοσήσει
koinoniki-neyroepistimi-koinoniki-paidagogiki
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση» (MSc) με Πιστοποίηση...
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
αθλητισμος
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και...
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες