Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, με υποτροφία 97%

Με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα «δίψα» για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools», Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.

«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.

markopoylos.jpg

Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. «Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Αναφερόμενος στα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου, είπε πως αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή. «Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα», τονίζει.

markopoulos1.jpg

«Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία», λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική τον Αύγουστο, ωστόσο εξομολογείται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή. «Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό», τονίζει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τρένο
Σιδηρόδρομος σε πραγματικό χρόνο: Το railway.gov.gr στο «τιμόνι» της ψηφιακής εποπτείας
Για πρώτη φορά οι πολίτες παρακολουθούν ζωντανά τη θέση, την ταχύτητα και τις καθυστερήσεις των τρένων στον άξονα Αθήνα–Θεσσαλονίκη
Σιδηρόδρομος σε πραγματικό χρόνο: Το railway.gov.gr στο «τιμόνι» της ψηφιακής εποπτείας
odhgos-diploma.jpg
Κωδικός 078 στο δίπλωμα: Ο «αυτόματος» περιορισμός που φέρνει ανατροπές στις εξετάσεις
Η κυριαρχία των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων αλλάζει την εκπαίδευση οδήγησης – Τι ζητούν οι σχολές για όσους εξετάζονται με αυτόματο κιβώτιο
Κωδικός 078 στο δίπλωμα: Ο «αυτόματος» περιορισμός που φέρνει ανατροπές στις εξετάσεις
pencils-education_foto.jpg
Οι δάσκαλοι της Κέρκυρας τιμούν τον Κώστα Χυτήρη και υπερασπίζονται την ιστορική μνήμη
Πρωτοβουλία μετονομασίας του Συλλόγου και αίτημα θεσμικής προστασίας των ντοκουμέντων των 200 εκτελεσμένων της Πρωτομαγιάς 1944, με αιχμή τον ρόλο...
Οι δάσκαλοι της Κέρκυρας τιμούν τον Κώστα Χυτήρη και υπερασπίζονται την ιστορική μνήμη