Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΟΑΕΔ
Κινητοποιήσεις των σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα, με κύριο αίτημα την κατάργηση της απαράδεκτης υποβάθμισης των πτυχίων τους στα μισά της χρονιάς και μάλιστα με τις περισσότερες σχολές κλειστές από την κυβέρνηση. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις κινητοποιήσεις «Η αγανάκτηση που νιώθουν οι σπουδαστές είναι απολύτως λογική και αυτονόητη, αφού ο νέος νόμος της κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση υποβαθμίζει το πτυχίο τους (από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 3), θα παίρνουν δηλαδή απλώς μια βεβαίωση, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να δώσουν και εξετάσεις πιστοποίησης στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 

Είναι εξοργιστικό ότι όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση για τους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ θα εφαρμοστούν από φέτος αλλάζοντας στα μισά της χρονιάς το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς.  

Επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή τόνισε το ΚΚΕ για το νομοσχέδιο, καταψηφίζοντάς το, ότι η κυβέρνηση είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των σπουδαστών, γιατί, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργούν όλες οι σχολές με ασφάλεια, επιλέγει να περάσει νέο, αντιδραστικό νόμο -εν μέσω πανδημίας- υποβαθμίζοντάς τις ΕΠΑΣ ακόμα περισσότερο.  

Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στον νόμο 4763/2020 για τους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, ώστε οι σπουδαστές που φοιτούν στις Α και Β τάξεις των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ να ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους βάσει του καθεστώτος με το οποίο έχουν εισαχθεί.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να την κάνουν δεκτή. 

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:  

-Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Μέχρι τότε να μην ισχύει για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ. 

-Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους μαθητές των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης. 

-Να ανοίξουν όλες οι σχολές με ασφάλεια, να συντηρηθούν οι υποδομές και να εκσυγχρονιστούν τα εργαστήρια». 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τρεις Ιεράρχες
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή
Εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών που συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο...
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή
τηλεκπαίδευση, διδασκαλία, υπολογιστής, μαθητές, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και διδασκαλία
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρέωση για τηλεκπαίδευση από το σπίτι
Νέα ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση σε κλειστά σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή - «Οι εκπαιδευτικοί να μην υποχωρήσουν στους άθλιους εκβιασμούς...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρέωση για τηλεκπαίδευση από το σπίτι