Κινητοποιήσεις σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα
Κινητοποιήσεις των σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα, με κύριο αίτημα την κατάργηση της απαράδεκτης υποβάθμισης των πτυχίων τους στα μισά της χρονιάς και μάλιστα με τις περισσότερες σχολές κλειστές από την κυβέρνηση. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις κινητοποιήσεις «Η αγανάκτηση που νιώθουν οι σπουδαστές είναι απολύτως λογική και αυτονόητη, αφού ο νέος νόμος της κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση υποβαθμίζει το πτυχίο τους (από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 3), θα παίρνουν δηλαδή απλώς μια βεβαίωση, ενώ θα είναι υποχρεωμένοι να δώσουν και εξετάσεις πιστοποίησης στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. 

Είναι εξοργιστικό ότι όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση για τους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ θα εφαρμοστούν από φέτος αλλάζοντας στα μισά της χρονιάς το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς.  

Επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή τόνισε το ΚΚΕ για το νομοσχέδιο, καταψηφίζοντάς το, ότι η κυβέρνηση είναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των σπουδαστών, γιατί, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργούν όλες οι σχολές με ασφάλεια, επιλέγει να περάσει νέο, αντιδραστικό νόμο -εν μέσω πανδημίας- υποβαθμίζοντάς τις ΕΠΑΣ ακόμα περισσότερο.  

Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στον νόμο 4763/2020 για τους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, ώστε οι σπουδαστές που φοιτούν στις Α και Β τάξεις των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ να ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους βάσει του καθεστώτος με το οποίο έχουν εισαχθεί.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να την κάνουν δεκτή. 

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:  

-Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Μέχρι τότε να μην ισχύει για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ. 

-Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους μαθητές των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης. 

-Να ανοίξουν όλες οι σχολές με ασφάλεια, να συντηρηθούν οι υποδομές και να εκσυγχρονιστούν τα εργαστήρια». 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

exosi syggrafea palaistini
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)
«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής, μετά τις...
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)