Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
self test
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Ο Σύλλογος ΠΕ Ιεράπετρας "Μαρία Λιουδάκη" σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως δεν έχει παρθεί καμία μέριμνα για την προμήθεια των τεστ αυτοδιάγνωσης (self test) για τους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία - Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει την Ειδική Αγωγή ως φτωχό συγγενή της εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας, «Μαρία Λιουδάκη» καταγγέλλει τα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και τα οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία πρόθεση να λύσει. Τ

ο πιο μεγάλο πρόβλημα των Δομών της Ειδικής Αγωγής (που δε σταμάτησαν καθόλου να λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας) είναι η καθυστέρηση στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών που φοιτούν σε αυτές τις δομές.

Ο εμβολιασμός τους δεν έχει ακόμη αρχίσει - αν και η κυβέρνηση έλεγε πως θα δινόταν προτεραιότητα σ’ αυτή την ομάδα ατόμων. Για να ολοκληρωθεί δε ο εμβολιασμός θα φτάσει το καλοκαίρι, οπότε θα είναι δώρο άδωρο για τους εκπαιδευτικούς. Ο εμπαιγμός όμως της κυβέρνησης δε σταματά εδώ.

Παρά τη συνεχή λειτουργία των Ειδικών Σχολείων δεν είχε δοθεί η δυνατότητα για δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης (rapid test) στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές. 

Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης η διενέργεια τεστ αυτοδιάγνωσης (self test) είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι βάσει του ΑΜΚΑ τους οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Το πρώτο τεστ θα μπορούν να το παραλάβουν από 8/4 σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή 9/4 στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να  παραλάβουν και το 2ο τεστ, το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί έως το πρωί της Πέμπτης 15/4.

Μέχρι στιγμής σχεδόν όλοι (εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ) όσοι εργάζονται σε Ειδικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορούν να προμηθευτούν το τεστ αυτοδιάγνωσης (self test) επειδή κατά τον έλεγχο του ΑΜΚΑ τους στο φαρμακείο δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι δικαιούχοι. Θα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση αλλιώς την Δευτέρα δεν θα μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί, το ΕΕΠ και το ΕΒΠ να εκδώσουν δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr

Άλλη μια φορά γίνεται φανερό πως οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Ειδικής Αγωγής αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»:

  • Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση για το ζήτημα και να καταγγείλει το Υπουργείο Παιδείας για την ανεύθυνη στάση του.
  • Καλούμε όλους τους αρμόδιους να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματα της Ειδικής
    Αγωγής

Σύλλογος ΠΕ Ιεράπετρας "Μαρία Λιουδάκη"

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος                                       Η Γενική Γραμματέας

Γιάννης Πασπαράκης                     Σταυρούλα Δατσέρη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα