ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι πρώτες ραδιοφωνικές παραγωγές, βγήκαν στον "αέρα" του διαδικτύου στις Ασφαλείς Ζώνες στην Καβάλα, τη Δράμα, την Αγία Ελένη στα Ιωάννινα, στα Λαγκαδίκια και στα Διαβατά

Θέση μπροστά σε μικρόφωνα για την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στο διαδίκτυο παίρνουν ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια που λειτουργούν στις Ασφαλείς Ζώνες (Safe Zones) των Ανοιχτών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ήδη, οι πρώτες ραδιοφωνικές παραγωγές, βγήκαν στον "αέρα" του διαδικτύου στις Ασφαλείς Ζώνες στην Καβάλα, τη Δράμα, την Αγία Ελένη στα Ιωάννινα, στα Λαγκαδίκια και στα Διαβατά που λειτουργούν υπό την ευθύνη της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Τα προσφυγόπουλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ εξοικειώνονται σταδιακά με τη διαδικασία της ραδιοφωνικής παραγωγής. Αρχικά, συμμετέχουν ως καλεσμένοι της εκπομπής με τους εκπαιδευτικούς και τους διερμηνείς της ΑΡΣΙΣ να έχουν το ρόλο των παρουσιαστών, και στη συνέχεια, εφόσον έχουν εξοικειωθεί αναλαμβάνουν απευθείας την παραγωγή.

Οσοι ενδιαφέρονται, μπορούν στον σύνδεσμο https://mixlr.com/arsisgr να ακούσουν ζωντανά τις εκπομπές, να βρουν πληροφορίες για την ημέρα και ώρα μετάδοσής τους αλλά και να επισκεφθούν το αρχείο εκπομπών.

Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το διαδικτυακό ραδιόφωνο StarClassic Radio του κοινωνικού συλλόγου ΣυνΑνθρωπία - Πολιτιστικές & Κοινωνικές Δράσεις.

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διευθυντές στο Δημόσιο
Υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπ. Παιδείας: «Κρυφή ατζέντα πίσω από την άρση μονιμότητας»
Υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπ. Παιδείας για άρση μονιμότητας:«Προσοχή στις Σκοπιμότητες»
Υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπ. Παιδείας: «Κρυφή ατζέντα πίσω από την άρση μονιμότητας»
αμφιθέατρο
Από τα αμφιθέατρα… στις φοιτητικές κατοικίες: Τα ΑΕΙ επενδύουν στη στέγη των νέων
Νησιωτικά ιδρύματα αξιοποιούν την ακίνητη περιουσία τους για χαμηλόμισθες ή δωρεάν φοιτητικές κατοικίες
Από τα αμφιθέατρα… στις φοιτητικές κατοικίες: Τα ΑΕΙ επενδύουν στη στέγη των νέων
AMFITHEATRO
Αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ: Όταν ο νόμος λέει «αύξηση» και η πραγματικότητα «μείωση»
Οι κατατακτήριες δεν είναι «παράκαμψη». Είναι θεσμοθετημένος δρόμος. Ένας μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας. Ένα εργαλείο επανεκκίνησης.
Αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ: Όταν ο νόμος λέει «αύξηση» και η πραγματικότητα «μείωση»
dialeimma
Σχολεία: Όταν το διάλειμμα γίνεται… παράπτωμα και ο εφημερεύων εκπαιδευτικός καταγγέλλεται
Κανένας εκπαιδευτικός — όσο προσεκτικός, όσο υπεύθυνος — δεν διαθέτει «μαγικό ραβδί» ώστε να ακινητοποιήσει ταυτόχρονα εκατοντάδες παιδιά.
Σχολεία: Όταν το διάλειμμα γίνεται… παράπτωμα και ο εφημερεύων εκπαιδευτικός καταγγέλλεται