ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι πρώτες ραδιοφωνικές παραγωγές, βγήκαν στον "αέρα" του διαδικτύου στις Ασφαλείς Ζώνες στην Καβάλα, τη Δράμα, την Αγία Ελένη στα Ιωάννινα, στα Λαγκαδίκια και στα Διαβατά

Θέση μπροστά σε μικρόφωνα για την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στο διαδίκτυο παίρνουν ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια που λειτουργούν στις Ασφαλείς Ζώνες (Safe Zones) των Ανοιχτών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ήδη, οι πρώτες ραδιοφωνικές παραγωγές, βγήκαν στον "αέρα" του διαδικτύου στις Ασφαλείς Ζώνες στην Καβάλα, τη Δράμα, την Αγία Ελένη στα Ιωάννινα, στα Λαγκαδίκια και στα Διαβατά που λειτουργούν υπό την ευθύνη της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Τα προσφυγόπουλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ εξοικειώνονται σταδιακά με τη διαδικασία της ραδιοφωνικής παραγωγής. Αρχικά, συμμετέχουν ως καλεσμένοι της εκπομπής με τους εκπαιδευτικούς και τους διερμηνείς της ΑΡΣΙΣ να έχουν το ρόλο των παρουσιαστών, και στη συνέχεια, εφόσον έχουν εξοικειωθεί αναλαμβάνουν απευθείας την παραγωγή.

Οσοι ενδιαφέρονται, μπορούν στον σύνδεσμο https://mixlr.com/arsisgr να ακούσουν ζωντανά τις εκπομπές, να βρουν πληροφορίες για την ημέρα και ώρα μετάδοσής τους αλλά και να επισκεφθούν το αρχείο εκπομπών.

Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το διαδικτυακό ραδιόφωνο StarClassic Radio του κοινωνικού συλλόγου ΣυνΑνθρωπία - Πολιτιστικές & Κοινωνικές Δράσεις.

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσικό
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
Τιμητική συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Παρίσι με έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
συνταξιούχοι
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός
Χιλιάδες πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ καλούνται να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά, λόγω λάθους στη μισθολογική τους κατάταξη...
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός
Κλειστά σχολεία
Εκπαιδευτικοί: Ζητούν πιστοποιητικό καταλληλότητας για τα ειδικά σχολεία Σάμου
Ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων για την ασφάλεια μαθητών – Αίτημα για έγγραφες διαβεβαιώσεις
Εκπαιδευτικοί: Ζητούν πιστοποιητικό καταλληλότητας για τα ειδικά σχολεία Σάμου