Παν. Πατρών: Οι φοιτητές του Φυσικού ζητούν την απομάκρυνση διδάσκοντα
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού Πατρών καταγγέλλει διδάσκοντα για αντιεκπαιδευτική και καταχρηστική συμπεριφορά ζητώντας την απομάκρυνσή του - Οι φοιτητές συγκεντρώνουν υπογραφές με ηλεκτρονικό ψήφισμα

Την απομάκρυνση καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Σ.Κ. ζητά ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού του ιδρύματος, καταγγέλλοντας τον διδάσκοντα για αντιεκπαιδευτική και καταχρηστική συμπεριφορά.

Εκφοβισμός και προσβολές

Με απόφαση που εστάλη στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, ο ΦΣ εξηγεί τους λόγους που ζητά να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο εν λόγω ακαδημαϊκός «Εκφοβίζει παρά διδάσκει, τιμωρεί παρά κατανοεί». Οι φοιτητές περιγράφουν μία αντιδεοντολογική συμπεριφορά λέγοντας: «Άμα ειπωθεί κάποια ερώτηση που θεωρεί κατωτέρου νοητικού επιπέδου ή δυσανάλογη του επιπέδου σπουδών μας, υπάρχουν 4 ενδεχόμενα : να σε αγνοήσει, να σε προσβάλλει προσωπικά, να σε στοχοποιήσει, ή να σε ρωτήσει ειρωνικά πόσα μαθήματα χρωστάς, ξοδεύοντας ένα 5λεπτο δικαιολογώντας την ανικανότητα σου»

Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα από την απόφαση του ΦΣ Φυσικού:

  • «Ενώ τόσα χρόνια εξετάζει το μάθημά του μόνο δια της εξεταστικής και αναθέτει κάποιες προαιρετικές, βοηθητικού χαρακτήρα, εργασίες, φέτος, αποφάσισε αυθαίρετα να μας αναθέτει κάθε εβδομάδα υποχρεωτικές εργασίες πολύ μεγάλου όγκου οι οποίες πρέπει να παραδίδονται μέσα στην ασφυκτική προθεσμία που όρισε και είναι προαπαιτούμενες για να συμμετέχει κανείς στις επόμενες τρεις(!) εξεταστικές, αποκλείοντας φοιτητές που λόγω εργασιακών ή προσωπικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό».
     
  • «Την Παρασκευή 05/03/2021, αρνήθηκε κατηγορηματικά τόσο να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο μάθημα όσο και να προβεί στην αναπλήρωσή του, επειδή εκείνη την στιγμή πραγματοποιούνταν συμβολική κατάληψη της πρυτανείας από φοιτητές, όπου συμμετείχε και ο δικός μας σύλλογος με απόφαση Γενικής Συνέλευσης. Η κατάληψη δεν παρεμπόδιζε σε καμία περίπτωση το εξ’ αποστάσεως μάθημα του εκείνη την στιγμή».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος αφήνει μάλιστα αιχμές και για τον Πρόεδρο του τμήματος, λέγοντας ότι ενώ γνωρίζει το ζήτημα δεν προτίθεται να ασχοληθεί με αυτό.

Συγκεντρώνουν υπογραφές

«Θέλουμε καθηγητές που θα μεριμνούν για τη γνώση που αποκτούν οι φοιτητές τους, δεν θα δημιουργούν εμπόδια στις σπουδές αλλά θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μελλοντικού επιστήμονα και εκπαιδευτικού με στόχο την έρευνα για τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας» αναφέρει η απόφαση του Συλλόγου, ο οποίος με ηλεκτρονικό ψήφισμα, ζητά να βρεθεί άμεσα λύση.

Ακολουθεί η σφραγισμένη απόφαση κατευθείαν από τα πρακτικά του συλλόγου:

received_1621892451338697.jpeg
received_913759739442701.jpeg

 

received_750645162489640.jpeg

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Τα πρόσωπα του Σωκράτη, του Επίκουρου, του Περικλή, του Δημοσθένη και άλλων μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» χάρη στη 3D τεχνολογία
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας