Παν. Πατρών: Οι φοιτητές του Φυσικού ζητούν την απομάκρυνση διδάσκοντα
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού Πατρών καταγγέλλει διδάσκοντα για αντιεκπαιδευτική και καταχρηστική συμπεριφορά ζητώντας την απομάκρυνσή του - Οι φοιτητές συγκεντρώνουν υπογραφές με ηλεκτρονικό ψήφισμα

Την απομάκρυνση καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Σ.Κ. ζητά ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού του ιδρύματος, καταγγέλλοντας τον διδάσκοντα για αντιεκπαιδευτική και καταχρηστική συμπεριφορά.

Εκφοβισμός και προσβολές

Με απόφαση που εστάλη στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, ο ΦΣ εξηγεί τους λόγους που ζητά να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο εν λόγω ακαδημαϊκός «Εκφοβίζει παρά διδάσκει, τιμωρεί παρά κατανοεί». Οι φοιτητές περιγράφουν μία αντιδεοντολογική συμπεριφορά λέγοντας: «Άμα ειπωθεί κάποια ερώτηση που θεωρεί κατωτέρου νοητικού επιπέδου ή δυσανάλογη του επιπέδου σπουδών μας, υπάρχουν 4 ενδεχόμενα : να σε αγνοήσει, να σε προσβάλλει προσωπικά, να σε στοχοποιήσει, ή να σε ρωτήσει ειρωνικά πόσα μαθήματα χρωστάς, ξοδεύοντας ένα 5λεπτο δικαιολογώντας την ανικανότητα σου»

Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα από την απόφαση του ΦΣ Φυσικού:

  • «Ενώ τόσα χρόνια εξετάζει το μάθημά του μόνο δια της εξεταστικής και αναθέτει κάποιες προαιρετικές, βοηθητικού χαρακτήρα, εργασίες, φέτος, αποφάσισε αυθαίρετα να μας αναθέτει κάθε εβδομάδα υποχρεωτικές εργασίες πολύ μεγάλου όγκου οι οποίες πρέπει να παραδίδονται μέσα στην ασφυκτική προθεσμία που όρισε και είναι προαπαιτούμενες για να συμμετέχει κανείς στις επόμενες τρεις(!) εξεταστικές, αποκλείοντας φοιτητές που λόγω εργασιακών ή προσωπικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό».
     
  • «Την Παρασκευή 05/03/2021, αρνήθηκε κατηγορηματικά τόσο να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο μάθημα όσο και να προβεί στην αναπλήρωσή του, επειδή εκείνη την στιγμή πραγματοποιούνταν συμβολική κατάληψη της πρυτανείας από φοιτητές, όπου συμμετείχε και ο δικός μας σύλλογος με απόφαση Γενικής Συνέλευσης. Η κατάληψη δεν παρεμπόδιζε σε καμία περίπτωση το εξ’ αποστάσεως μάθημα του εκείνη την στιγμή».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος αφήνει μάλιστα αιχμές και για τον Πρόεδρο του τμήματος, λέγοντας ότι ενώ γνωρίζει το ζήτημα δεν προτίθεται να ασχοληθεί με αυτό.

Συγκεντρώνουν υπογραφές

«Θέλουμε καθηγητές που θα μεριμνούν για τη γνώση που αποκτούν οι φοιτητές τους, δεν θα δημιουργούν εμπόδια στις σπουδές αλλά θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μελλοντικού επιστήμονα και εκπαιδευτικού με στόχο την έρευνα για τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας» αναφέρει η απόφαση του Συλλόγου, ο οποίος με ηλεκτρονικό ψήφισμα, ζητά να βρεθεί άμεσα λύση.

Ακολουθεί η σφραγισμένη απόφαση κατευθείαν από τα πρακτικά του συλλόγου:

received_1621892451338697.jpeg
received_913759739442701.jpeg

 

received_750645162489640.jpeg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναυάγιο
Ναυάγιο 500 ετών στα βάθη της Μεσογείου: Εμπορικό πλοίο βρέθηκε σχεδόν άθικτο στα 2.500 μέτρα
Η εντυπωσιακή ανακάλυψη ανοιχτά της νότιας Γαλλίας ρίχνει νέο φως στο μεσογειακό εμπόριο της Αναγέννησης και αλλάζει τα δεδομένα της υποβρύχιας...
Ναυάγιο 500 ετών στα βάθη της Μεσογείου: Εμπορικό πλοίο βρέθηκε σχεδόν άθικτο στα 2.500 μέτρα
προαστιακός
Τραγωδία στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 50χρονος που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό
Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, λίγα μέτρα πριν τον σταθμό – Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια
Τραγωδία στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 50χρονος που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό
tramp_8.jpg
Αινιγματικές δηλώσεις Τραμπ για πλήγμα στη Βενεζουέλα – Σενάρια για πρώτη χερσαία επίθεση
Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για «καταστροφή προκυμαίας» χωρίς λεπτομέρειες, την ώρα που Ουάσιγκτον και Πεντάγωνο σιωπούν
Αινιγματικές δηλώσεις Τραμπ για πλήγμα στη Βενεζουέλα – Σενάρια για πρώτη χερσαία επίθεση
asep_192.jpg
ΑΣΕΠ: Ανατροπή «σεισμός» στις προσλήψεις – Ισόβια η ιδιότητα του τρίτεκνου στο Δημόσιο
Νομοσχέδιο – τομή του ΥΠΕΣ σε διαβούλευση: Οι τρίτεκνοι αποκτούν δικαιώματα αντίστοιχα των πολυτέκνων στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Ανατροπή «σεισμός» στις προσλήψεις – Ισόβια η ιδιότητα του τρίτεκνου στο Δημόσιο