Ημερίδα για τη συνεκπαίδευση από το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας
Ημερίδα για τη συνεκπαίδευση από το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας

Ημερίδα με θέμα την συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες μέσω της φυσικής άσκησης διοργανώνει το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.

Στην ημερίδα με τίτλο: «Άσκηση και Νοητική Αναπηρία: Η προοπτική των προγραμμάτων "Unified Sports" και "Νεαροί Αθλητές" για την ενταξιακή εκπαίδευση στην περιφέρεια Θεσσαλίας» συμμετέχουν ως ομιλητές και ομιλήτριες ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί.

Στόχος η συμπερίληψη των μαθητών ΑμεΑ

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η τεχνική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων και η ανάπτυξη συνεκπαιδευτικών δράσεων για την προώθηση της ένταξης μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες μέσω της άσκησης στο πλαίσιο της φυσικής αγωγής και/ ή των δραστηριοτήτων ελευθέρου χρόνο αναψυχής και αναδημιουργίας.

Οι ομιλητές

Όπως ενημερώνει ο Κωνσταντίνος Μ. Ντίνας PhD, συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Θεσσαλίας ομιλητές στην Ημερίδα είναι οι:

Κοκαρίδας Δημήτρης (Ph.D), Αναπληρωτής Καθηγητής, Υπεύθυνος της ειδικότητας «Ειδική Φυσική Αγωγή» του ΤΕΦΑΑ Π.Θ.

Τίτλος Παρουσίασης: «Ο ρόλος της ειδικής φυσικής αγωγής  και της συνεργασίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην εφαρμογή της ένταξης».

Μακρόπουλος Κωνσταντίνος (M.Ed, ΜΑ)., Καθηγητής Ειδικής Φ.Α Β/βάθμιας εκπαίδευσης, Υπεύθυνος Αθλήματος Καλαθοσφαίρισης & Συντονιστής του ενταξιακού προγράμματος «Play Unified, Learn Unified», Special Olympics Hellas.

Τίτλος Παρουσίασης: «Ενταξιακός αθλητισμός: Το παράδειγμα των Special Olympics Hellas».

Ναταλία Ανδριανοπούλου (MSc.), Καθηγήτρια Φ.Α., Υπεύθυνη Προγράμματος Νεαροί Αθλητές, Special Olympics Hellas.

Tίτλος παρουσίασης «Το πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές των Special Olympics Hellas ως μέσο ενταξιακής πρακτικής».

Πληροφορίες για την ημερίδα

Σύνδεσμος εισόδου: https://minedu-primary2.webex.com/meet/konsntinas

Η ημερίδα θα είναι τρίωρης διάρκειας με ώρα έναρξης τις 18.00.

Στο τέλος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αρχαία
Αρχαία Ελλάδα: Όταν η έλλειψη φρόνησης γίνεται μοίρα
Η αρχαία ελληνική γλώσσα δεν περιοριζόταν σε απλές περιγραφές συμπεριφορών· αποτύπωνε με ακρίβεια τις βαθύτερες ψυχικές και ηθικές καταστάσεις του...
Αρχαία Ελλάδα: Όταν η έλλειψη φρόνησης γίνεται μοίρα
Είσοδος σχολείου, μαθήτρια μπαίνει σε προαύλιο
Σχολεία: Ξεκινά η εβδομάδα κατά τις σχολικής βίας- Αλλαγές στα μαθήματα

Δράσεις κατά της βίας θα διενεργηθούν στα σχολεία όλης της χώρας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, σύμφωνα με την 

Σχολεία: Ξεκινά η εβδομάδα κατά τις σχολικής βίας- Αλλαγές στα μαθήματα