golearn-engl_970-250
αγώνας, μαθητές
Α Σύλλογος Αθηνών ΠΕ. Τετάρτη 7/4, στις 18.30, στο θεατράκι της Γκράβας

Α Σύλλογος Αθηνών ΠΕ Στη σημερινή συγκυρία που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, τα εκπαιδευτικά σωματεία οφείλουμε να συμβάλουμε στη συσπείρωση και στο συντονισμό των δυνάμεων για ενίσχυση του αγώνα με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, με συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο δράσης και αγώνα για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών συντονισμού της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, καλούμε σε νέα σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, στο θεατράκι της Γκράβας, την Τετάρτη 7/4, στις 18.30, για όλα τα ζητήματα της συγκυρίας και συγκεκριμένα:

  • Την απαίτηση για μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, εδώ και τώρα, με βάση τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, την αλληλεγγύη στους υγειονομικούς που υφίστανται απολύσεις, στέρηση μισθών και ποινικές διώξεις διότι τολμούν να αγωνίζονται για την υγεία του λαού.
  • Την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (συγκεκριμένο, αξιόπιστο και βραχυχρόνιο σχέδιο εμβολιασμού όλων των εκπαιδευτικών, αξιόπιστα τεστ σε όλα τα σχολεία, έως 15 μαθητές στο τμήμα, καθαριότητα, υγειονομικά μέτρα, κλπ.).
  • Την ανάγκη καταγγελίας της σύμβασης της Cisco και της απόδοσης νομικών ευθυνών στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.
  • Την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη του δημόσιου σχολείου, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς, υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, αναδιάταξη και μείωση της ύλης.
αγώνας ντουντούκα
  • Τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα μετά το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης με απεργία-αποχή από τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου, ιδιαίτερα εν όψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ατομική αξιολόγηση.
  • Την απαίτηση για κατάργηση όλου του αντιεκπαιδευτικού πλαισίου που ορθώνει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εισάγει τον αυταρχισμό και την πειθάρχηση-τιμωρία ως «παιδαγωγικά μέσα» (Τράπεζα Θεμάτων, αλλαγή του εξεταστικού συστήματος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία, Εσωτερικός Κανονισμός για την Αθμια και τη Βθμια).
  • Την ανάγκη καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, πανελλαδικά με όρους στέγασης και λειτουργίας ασφαλείς και αξιοπρεπείς (έως 15 νήπια στο τμήμα, άμεση λύση του κτιριακού, διορισμοί, κλπ.)
  • Την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού, απέναντι στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές και τη συγκρότηση των νόθων υπηρεσιακών συμβουλίων.
  • Τον αγώνα για τους μισθούς και τις συντάξεις, για το δικαίωμα όλων στη σταθερή και μόνιμη εργασία, για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών/διορισμό όλων των αναπληρωτών.
  • Την επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες με αποκορύφωμα την αμφισβήτηση του στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος της συγκέντρωσης και της διαδήλωσης και τον επερχόμενο αντι-συνδικαλιστικό νόμο. Την ένταση της κρατικής καταστολής και της αστυνομοκρατίας απέναντι στο λαό και τη νεολαία με πιο πρόσφατα, τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό 13χρονου μαθητή από αστυνομικούς με πολιτικά στη Λάρισα.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση με απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε. καλεί σε σύσκεψη τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ  Αττικής, την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 18:30 στο θεατράκι στη Γκράβα, για την οργάνωση της κοινής δράσης των σωματείων για το επόμενο διάστημα                  

(Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας).

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxolika vivlia
Σχολικά Βιβλία: Κονδύλι 2 εκ.€ για αναβάθμιση ποιότητας και εφοδιασμού
Ανάμεσα στις αλλαγές είναι και η συστηματικότερη ανακύκλωση των παλιών βιβλίων σε εθελοντική βάση – σε επίπεδο δήμων – με προγράμματα ανακύκλωσης σε...
Σχολικά Βιβλία: Κονδύλι 2 εκ.€ για αναβάθμιση ποιότητας και εφοδιασμού
Αρκτική: Ανεβάζει θερμοκρασία επτά φορές ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο
Η Αρκτική ανεβάζει θερμοκρασία τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις
Αρκτική: Ανεβάζει θερμοκρασία επτά φορές ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο
thanos plevris
«Δεν θέλουμε να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», λέει ο Πλεύρης παρά τους δεκάδες θανάτους καθημερινά
«Δεν είναι επιθυμία μας να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης, κόντρα σε δηλώσεις του προ λίγων μηνών - 45 νεκροί από κορονοϊό...
«Δεν θέλουμε να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», λέει ο Πλεύρης παρά τους δεκάδες θανάτους καθημερινά