Σχολεία – Σαρηγιάννης: Μετά το Πάσχα η επαναλειτουργία Δημοτικών-Γυμνασίων
Πότε πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη - Η σημασία των self–test

Για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο Mega ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σε ερώτηση πότε πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης απάντησε ότι από τις 12 Απριλίου, εάν είναι διαθέσιμα τα self – test, μπορούν να ανοίξουν τα Λύκεια.

Για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, προέκρινε ως ιδανική ημερομηνία να επαναλειτουργήσουν μετά το Πάσχα.

Η σημασία των self – test

Προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία, ο καθηγητής έδωσε μεγάλη έμφαση στην εκτεταμένη χρήση των self – test.

«Με τα self – test, και με μεγάλη εφαρμογή τους, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα, σε μια αποκλιμάκωση. Αν το εφαρμόσουμε σε μεγάλο βαθμό, μπορούμε να έχουμε αποσυμπίεση, να πάμε σε ένα Πάσχα με μικρό αριθμό κρουσμάτων αλλά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στα νοσοκομεία» δήλωσε.

 «Όταν θα πάμε στην χρήση των self – test θα ήθελα να δηλώνονται 12.000 κρούσματα την ημέρα. Γιατί τα πραγματικά κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι 3.500 ή 4.000 αλλά είναι τουλάχιστον επί τρία. Όσο πιο πολλά self – test κάνουμε και δηλώνονται τόσο αναχαιτίζουμε την διασπορά» πρόσθεσε.

Στις 18 – 19 Απριλίου αναμένεται η αποκλιμάκωση

Αναφερόμενος στο προσεχές άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο καθηγητής υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη χαλάρωση, λιανικό εμπόριο χωρίς πολύ μεγάλη επαφή, θα επιφέρει αύξηση κρουσμάτων. Θα επιφέρει πίεση στο ΕΣΥ. Στις 18 – 19 Απριλίου αναμένεται η αποκλιμάκωση στα κρούσματα. Άρα οι επόμενες 25 ημέρες θα είναι δύσκολες για το σύστημα υγείας. Μεγάλη πιθανότητα να είναι γεμάτα τα νοσοκομεία την Μεγάλη Εβδομάδα».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η πίεση δεν έχει να κάνει με το άνοιγμα, αλλά με την υπάρχουσα διασπορά και το πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid ή ΜΕΘ.

«Πρέπει να κρατήσουμε τον πληθυσμό σε λελογισμένη έξοδο» είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

3-ierarxes_1.jpg
Τριών Ιεραρχών 2026: Τι ώρα ξεκινούν τα μαθήματα στις 30 Ιανουαρίου στα σχολεία
Τρεις Ιεράρχες 2026: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον εορτασμό στα σχολεία - Πώς θα λειτουργήσουν Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
Τριών Ιεραρχών 2026: Τι ώρα ξεκινούν τα μαθήματα στις 30 Ιανουαρίου στα σχολεία
σχολικά εγχειρίδια
Σχολικά Εγχειρίδια και κοινωνική αλλαγή: Η οπτική της αειφόρου ανάπτυξης
Τα σχολικά εγχειρίδια, που εξακολουθούν να αναπαράγουν συχνά στερεότυπα, μονοδιάστατες αφηγήσεις και ιδεολογίες της κυρίαρχης τάξης, έρχονται σε...
Σχολικά Εγχειρίδια και κοινωνική αλλαγή: Η οπτική της αειφόρου ανάπτυξης
Μιλένα Αποστολάκη
Αντιπαράθεση για τα αντικρουόμενα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά διαβίβαση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να διαβιβαστούν στην Ευρ. Εισαγγελία τα στοιχεία για ΑΦΜ που πληρώθηκαν, ενώ είχαν δεσμευτεί
Αντιπαράθεση για τα αντικρουόμενα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά διαβίβαση στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία