Σχολεία – Σαρηγιάννης: Μετά το Πάσχα η επαναλειτουργία Δημοτικών-Γυμνασίων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πότε πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη - Η σημασία των self–test

Για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων μίλησε στο Mega ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σε ερώτηση πότε πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης απάντησε ότι από τις 12 Απριλίου, εάν είναι διαθέσιμα τα self – test, μπορούν να ανοίξουν τα Λύκεια.

Για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, προέκρινε ως ιδανική ημερομηνία να επαναλειτουργήσουν μετά το Πάσχα.

Η σημασία των self – test

Προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία, ο καθηγητής έδωσε μεγάλη έμφαση στην εκτεταμένη χρήση των self – test.

«Με τα self – test, και με μεγάλη εφαρμογή τους, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα, σε μια αποκλιμάκωση. Αν το εφαρμόσουμε σε μεγάλο βαθμό, μπορούμε να έχουμε αποσυμπίεση, να πάμε σε ένα Πάσχα με μικρό αριθμό κρουσμάτων αλλά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στα νοσοκομεία» δήλωσε.

 «Όταν θα πάμε στην χρήση των self – test θα ήθελα να δηλώνονται 12.000 κρούσματα την ημέρα. Γιατί τα πραγματικά κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι 3.500 ή 4.000 αλλά είναι τουλάχιστον επί τρία. Όσο πιο πολλά self – test κάνουμε και δηλώνονται τόσο αναχαιτίζουμε την διασπορά» πρόσθεσε.

Στις 18 – 19 Απριλίου αναμένεται η αποκλιμάκωση

Αναφερόμενος στο προσεχές άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο καθηγητής υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη χαλάρωση, λιανικό εμπόριο χωρίς πολύ μεγάλη επαφή, θα επιφέρει αύξηση κρουσμάτων. Θα επιφέρει πίεση στο ΕΣΥ. Στις 18 – 19 Απριλίου αναμένεται η αποκλιμάκωση στα κρούσματα. Άρα οι επόμενες 25 ημέρες θα είναι δύσκολες για το σύστημα υγείας. Μεγάλη πιθανότητα να είναι γεμάτα τα νοσοκομεία την Μεγάλη Εβδομάδα».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η πίεση δεν έχει να κάνει με το άνοιγμα, αλλά με την υπάρχουσα διασπορά και το πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid ή ΜΕΘ.

«Πρέπει να κρατήσουμε τον πληθυσμό σε λελογισμένη έξοδο» είπε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδωνις γεωργιαδης
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
Μέχρι χαμομήλι και λεβάντα ψεκάζουν επιτήδειοι με ναρκωτικά μετά την απαγόρευση της κάνναβης, ισχυρίζεται ο υπουργός υγείας
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Αυτοκίνητο κατέληξε στην είσοδο πολυκατοικίας, ενώ κάτοικοι κάνουν λόγο για περιστατικό που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας ιδιωτικές δομές και ΚΔΑΠ για διασπάθιση πόρων με πλαστές ενημερότητες
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ