Εκπαιδευτικοί: Για τις fast track διαδικασίες εμβολιασμού
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας με αφορμή τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

«Το Υπουργείο Παιδείας με μια νέα αιφνιδιαστική εγκύκλιο με ημερομηνία 26/3, η οποία έγινε γνωστή τη Δευτέρα, 29/3 το πρωί, ζητά από τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν με τα εμβόλια ,τα οποία δεν έχουν διατεθεί για τον Covid-19. Μάλιστα, η εγκύκλιος έχει ως καταληκτική προθεσμία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

«Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το Υπουργείο Παιδείας να παίζει τα γνωστά του επικοινωνιακά παιχνίδια.. Ενώ έχει εξαγγείλει τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, εδώ και ένα μήνα, όσων εργάζονται στην Ειδική Αγωγή, χωρίς καν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί (!), εμφανίζεται να προχωράει τον εμβολιασμό και στους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής», συνεχίζεται στην ανακοίνωση ενώ οι εκπαιδευτικοί προσθέτουν:

«Ο εμβολιασμός θα γίνει με τα περισσεύματα, όσα και όπου υπάρχουν! Δεν αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, τη στιγμή που, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, προτίθεται να ανοίξει τα σχολεία».

Αναλυτικά:

Το Υπουργείο Παιδείας με μια νέα αιφνιδιαστική εγκύκλιο με ημερομηνία 26/3, η οποία έγινε γνωστή τη Δευτέρα, 29/3 το πρωί, ζητά από τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν με τα εμβόλια ,τα οποία δεν έχουν διατεθεί για τον Covid-19. Μάλιστα, η εγκύκλιος έχει ως καταληκτική προθεσμία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας!!

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το Υπουργείο Παιδείας να παίζει τα γνωστά του επικοινωνιακά παιχνίδια.. Ενώ έχει εξαγγείλει τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, εδώ και ένα μήνα, όσων εργάζονται στην Ειδική Αγωγή, χωρίς καν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί (!), εμφανίζεται να προχωράει τον εμβολιασμό και στους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής.

Ο εμβολιασμός θα γίνει με τα περισσεύματα, όσα και όπου υπάρχουν! Δεν αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, τη στιγμή που, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, προτίθεται να ανοίξει τα σχολεία.

Επιπλέον, το γεγονός ότι οι όποιοι εμβολιασμοί γίνουν, θα γίνουν με αδιάθετα εμβόλια, γεννά μια σειρά ερωτήματα: θα γίνονται στις περιοχές που περισσεύουν εμβόλια χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επιδημιολογική επιβάρυνση των περιοχών, με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή, κλπ.

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στο ουσιαστικό ζήτημα, δηλαδή στην ανάγκη οργανωμένου και επαρκούς σχεδιασμού, ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι το επιθυμούν. Αυτό είναι σήμερα αναγκαίο μαζί με την υλοποίηση όλων των αιτημάτων που έχουμε καταθέσει ένα χρόνο τώρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή.

Η ίδια λογική ισχύει και με τα περιβόητα self test, από την πλευρά του Υπουργείου. Τα καθιστούν υποχρεωτικά, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, με ασφάλεια, όπως ισχυρίζονται. Ξαφνικά η κυβέρνηση ανακάλυψε τα τεστ ως το μοναδικό όπλο μετά τις μάσκες για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Έτσι το Υπουργείο αντί να οργανώσει με κρατική ευθύνη την πρόληψη και την ιχνηλάτηση μέσα στα σχολεία, αντί να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, να μειώσει τον αριθμό των μεταφερόμενων με λεωφορεία μαθητών, αντί να προσλάβει επιπλέον εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, ανοίγει τα σχολεία, όπως τα έκλεισε. Μόνο καινούριο στοιχείο τα τεστ, τα οποία όμως δεν διενεργούνται εντός του σχολείου και από δημόσιο φορέα αλλά για άλλη μια φορά μας καθιστά ατομικά υπεύθυνους, «σφυρίζοντας αδιάφορα, όσον αφορά τις δικές του ευθύνες. Στην πραγματικότητα, και με αυτό το μέτρο, το κράτος απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της επιδημιολογικής καταγραφής και επίβλεψης. Γι’ αυτό και δεν δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα:

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα τεστ που δεν έγινε σωστά και έβγαλε «ψευδώς αρνητικό» αποτέλεσμα; Πώς θα εφαρμοστεί η «υποχρεωτικότητα» του τεστ στο σπίτι; Πώς θα εξασφαλιστεί η ορθή συλλογή των στοιχείων, αφού η καταγραφή θα γίνεται «εθελοντικά» από τον χρήστη του ατομικού τεστ;

Δεν πρέπει να αποδεχτούμε μια ακόμη ευθύνη στην πλάτη μας, την ευθύνη να αναλάβουμε οι ίδιοι το βάρος της διάγνωσης και της ιχνηλάτησης, που η κυβέρνηση συστηματικά αποποιείται. Το αίτημα που διεκδικούμε ένα χρόνο τώρα, για δωρεάν, με κρατική ευθύνη, μαζικούς επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε δομές Υγείας, σε σχολεία, μεγάλους χώρους δουλειάς, γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό από ποτέ!

Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο τζογάρουν την υγεία μας αλλά στήνουν και ένα επικίνδυνο σόου για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

• Να δοθεί άμεση παράταση για την κατάθεση των υπεύθυνων δηλώσεων όσων συναδέλφων επιθυμούν να εμβολιαστούν . Στη υπεύθυνη δήλωση να αναγράφονται μόνο το ονοματεπώνυμο και το ΑΜΚΑ. Όλες οι άλλες πληροφορίες αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Ό,τι ισχύει για όλους

• Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

• Δωρεάν, μαζικά κι επαναλαμβανόμενα τεστ, με κρατική ευθύνη κι έλεγχο, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό Βίντεο από τον αγώνα κάρτ στην Πάτρα - Στη ΜΕΘ ο 6χρονος

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τάξη, θρανία, αξιολόγηση
«Περί Αξιολόγησης και άλλων δαιμονίων…» - Έκτακτες συνελεύσεις εκπαιδευτικών
Έκτακτες συνελεύσεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο σχετικά με την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που έχουν προκηρύξει οι...
«Περί Αξιολόγησης και άλλων δαιμονίων…» - Έκτακτες συνελεύσεις εκπαιδευτικών
Νηπιαγωγείο
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Παρατείνονται οι αιτήσεις
Παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για περισσότερες από 330 θέσεις φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Παρατείνονται οι αιτήσεις
ΣΤ` ΕΛΜΕ Α' Αθήνας: Εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ εμποδίζουν τη συγκρότηση νέου ΔΣ
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τις τακτικές της ΔΑΚΕ στη ΣΤ` ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας «με διοργανωτή τον συνταξιούχο πλέον ψευδοαιρετό και...
ΣΤ` ΕΛΜΕ Α' Αθήνας: Εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ εμποδίζουν τη συγκρότηση νέου ΔΣ