Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Αναγκαίος και απαραίτητος
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γράφει η Σαγρή Αλεξάνδρα, δασκάλα, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, μέλος τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής

Σε αυτό το τελευταίο διάστημα που διανύουμε, δοκιμαζόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Δοκιμάζεται η υγεία μας, δοκιμάζεται η υπομονή μας, η αντοχή μας, σε αυτή τη νέα πραγματικότητα είναι πεποίθησή μου ότι δοκιμάζεται το σχολείο, δοκιμάζεται η εκπαίδευση, δοκιμαζόμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί και όλοι όσοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι δάσκαλοι και το σύνολο των εκπαιδευτικών το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την υπέρβαση, χωρίς επιμόρφωση, χωρίς υποστήριξη, με ελάχιστα μέσα  και σε πολύ μικρό χρονικό έχουμε καταφέρει να διανύσουμε βήματα τα οποία χρειάζονταν χρόνια για να διανυθούν.

Το κλείσιμο των σχολείων, ευλόγως, για τόσο μεγάλο διάστημα είναι καταστροφικό για την εκπαίδευση και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Γιατί τα σχολεία δεν είναι μόνο ένας χώρος εκμάθησης. Είναι και ένας χώρος κοινωνικοποίησης, συναισθηματικής ανάπτυξης και για κάποια παιδιά ακόμη και μια διέξοδος από ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον.

Αλλά δεν είναι μόνο το κλείσιμο των σχολείων. Το στρες που έχει προκαλέσει η πανδημία στην οικογένεια με τα αυξημένα επίπεδα ανεργίας και την οικονομική ανασφάλεια σε συνδυασμό με την υποχρεωτική παραμονή μέσα στο σπίτι έχουν επιβαρύνει τα νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα παιδιά μας πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο άμεσα!

Είναι ο φυσικός τους χώρος.

Πρέπει όμως να επιστρέψουν με ασφάλεια.

Ο εμβολιασμός όλων των εκπαιδευτικών πρέπει να είναι μαζικός και άμεσος για τη γρήγορη και απαραίτητη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Θετικό βήμα η χορήγηση αδιάθετων δόσεων εμβολίων κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς!

Ο ενδοιασμός των συναδέλφων μου για το ποια εμβόλια θα είναι διαθέσιμα είναι κατανοητός, όμως δε μπορούμε να γνωρίζουμε!

Το συνδικαλιστικό σωματείο της ΔΟΕ πρέπει να βγει μπροστά ενώνοντας όλους τους εκπαιδευτικούς και πιέζοντας για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού όλων των  λειτουργών εκπαίδευσης και μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία των εκπαιδευτικών άλλων βαθμίδων, να ενώσουν τις φωνές τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Η τελευταία ανακοίνωση της ΔΟΕ με ψήφους όλων των παρατάξεων εκτός της ΔΗΣΥ, προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς, την προσπάθειά μας και τη νοημοσύνη μας.

Ο συνδικαλισμός πρέπει να ανοίγει δρόμους, να δημιουργεί εξελίξεις κι όχι να τις ακολουθεί βαρυγκομαχώντας.

Ο εμβολιασμός όλων μας είναι σημαντικός, πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτή τη διαδικασία και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας, των μαθητών μας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ulrich Marzolph .jpg
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγόρευσε τον Καθηγητή Ulrich Marzolph σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας αναγορεύθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου ο διακεκριμένος μελετητής της λαϊκής λογοτεχνίας και...

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγόρευσε τον Καθηγητή Ulrich Marzolph σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής
αρουραίος
Ποντίκια: Ο φυσικός τρόπος για να τα κρατήσετε μακριά από σπίτι σας
Αν και πολλοί καταφεύγουν σε παγίδες ή χημικά προϊόντα, υπάρχει μια πιο φυσική λύση που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά: το ξίδι.
Ποντίκια: Ο φυσικός τρόπος για να τα κρατήσετε μακριά από σπίτι σας