Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Αναγκαίος και απαραίτητος
Γράφει η Σαγρή Αλεξάνδρα, δασκάλα, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, μέλος τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής

Σε αυτό το τελευταίο διάστημα που διανύουμε, δοκιμαζόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Δοκιμάζεται η υγεία μας, δοκιμάζεται η υπομονή μας, η αντοχή μας, σε αυτή τη νέα πραγματικότητα είναι πεποίθησή μου ότι δοκιμάζεται το σχολείο, δοκιμάζεται η εκπαίδευση, δοκιμαζόμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί και όλοι όσοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι δάσκαλοι και το σύνολο των εκπαιδευτικών το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την υπέρβαση, χωρίς επιμόρφωση, χωρίς υποστήριξη, με ελάχιστα μέσα  και σε πολύ μικρό χρονικό έχουμε καταφέρει να διανύσουμε βήματα τα οποία χρειάζονταν χρόνια για να διανυθούν.

Το κλείσιμο των σχολείων, ευλόγως, για τόσο μεγάλο διάστημα είναι καταστροφικό για την εκπαίδευση και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Γιατί τα σχολεία δεν είναι μόνο ένας χώρος εκμάθησης. Είναι και ένας χώρος κοινωνικοποίησης, συναισθηματικής ανάπτυξης και για κάποια παιδιά ακόμη και μια διέξοδος από ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον.

Αλλά δεν είναι μόνο το κλείσιμο των σχολείων. Το στρες που έχει προκαλέσει η πανδημία στην οικογένεια με τα αυξημένα επίπεδα ανεργίας και την οικονομική ανασφάλεια σε συνδυασμό με την υποχρεωτική παραμονή μέσα στο σπίτι έχουν επιβαρύνει τα νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα παιδιά μας πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο άμεσα!

Είναι ο φυσικός τους χώρος.

Πρέπει όμως να επιστρέψουν με ασφάλεια.

Ο εμβολιασμός όλων των εκπαιδευτικών πρέπει να είναι μαζικός και άμεσος για τη γρήγορη και απαραίτητη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Θετικό βήμα η χορήγηση αδιάθετων δόσεων εμβολίων κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς!

Ο ενδοιασμός των συναδέλφων μου για το ποια εμβόλια θα είναι διαθέσιμα είναι κατανοητός, όμως δε μπορούμε να γνωρίζουμε!

Το συνδικαλιστικό σωματείο της ΔΟΕ πρέπει να βγει μπροστά ενώνοντας όλους τους εκπαιδευτικούς και πιέζοντας για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού όλων των  λειτουργών εκπαίδευσης και μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία των εκπαιδευτικών άλλων βαθμίδων, να ενώσουν τις φωνές τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Η τελευταία ανακοίνωση της ΔΟΕ με ψήφους όλων των παρατάξεων εκτός της ΔΗΣΥ, προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς, την προσπάθειά μας και τη νοημοσύνη μας.

Ο συνδικαλισμός πρέπει να ανοίγει δρόμους, να δημιουργεί εξελίξεις κι όχι να τις ακολουθεί βαρυγκομαχώντας.

Ο εμβολιασμός όλων μας είναι σημαντικός, πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτή τη διαδικασία και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας, των μαθητών μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό Βίντεο από τον αγώνα κάρτ στην Πάτρα - Στη ΜΕΘ ο 6χρονος

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σεπτεμβριάτικο «Όνειρο Θερινής Νυκτός»: Αναβάθμιση της Δημοκρατίας!..
«Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους, δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της...
Σεπτεμβριάτικο «Όνειρο Θερινής Νυκτός»: Αναβάθμιση της Δημοκρατίας!..
τάξη, θρανία, αξιολόγηση
«Περί Αξιολόγησης και άλλων δαιμονίων…» - Έκτακτες συνελεύσεις εκπαιδευτικών
Έκτακτες συνελεύσεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο σχετικά με την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που έχουν προκηρύξει οι...
«Περί Αξιολόγησης και άλλων δαιμονίων…» - Έκτακτες συνελεύσεις εκπαιδευτικών
Νηπιαγωγείο
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Παρατείνονται οι αιτήσεις
Παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για περισσότερες από 330 θέσεις φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Παρατείνονται οι αιτήσεις