σχολεια και μαθητες
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Στον «αέρα» το άνοιγμα των σχολείων - Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής για τα μέτρα του lockdown

Στον «αέρα» παραμένει η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Ειδικών, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η παράταση ή μη του lockdown και η επαναλειτουργία δραστηριοτήτων.

Πληροφορίες του alfavita.gr «θέλουν» την κακή επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα να οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, με αποτέλεσμα το σενάριο για επιστροφή στις τάξεις στις 5 Απριλίου να απομακρύνεται.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα παραμένουν σε τετραψήφια νούμερα, ενώ την Πέμπτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων στα νοσοκομεία. Η συγκεκριμένη επιδημιολογική εικόνα περιορίζει αρκετά τις επιλογές κυβέρνησης και ειδικών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ειδικοί και υπουργείο Παιδείας έχουν ως πρώτη προτεραιότητα στα Λύκεια, τα οποία παραμένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων σε πρώτο πλάνο

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δίνει προτεραιότητα στο άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενόψει μάλιστα των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν εξετάσεις και έχουν μείνει κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την Τετάρτη, ενώ έκανε γνωστό ότι γίνονται συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η υπουργός δήλωσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να προσδιορίζει την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

lockdown_athens_monastiraki.jpg

Προτεραιότητα το λιανεμπόριο και τα σχολεία για την κυβέρνηση

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε για μία ακόμη φορά την Τετάρτη ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και των σχολείων, υπογράμμισε πως στόχος είναι να ανοίξουν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες με ασφάλεια και με ένα επιπλέον εργαλείο, τα self-test.

«Πολύ σύντομα, περί τις αρχές Απριλίου, θα είμαστε έτοιμοι», όπως είπε. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει, προφανώς, στην πρόληψη, αλλά και στην καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση των ασυμπτωματικών ασθενών που μπορεί να φέρουν τον ιό και να μην το γνωρίζουν και βεβαίως στην καλύτερη ιχνηλάτηση», ανέφερε.

Lockdown: «Καμία παράταση έως τις 25 Απριλίου»

Παράλληλα, κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν τα σενάρια για παράταση του lockdown έως τις 25 Απριλίου.

«Τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου, και αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Όπως όλα δείχνουν, η παράταση στο άνοιγμα του λιανεμπορίου ενδέχεται να μετακινήσει για αργότερα το άνοιγμα σχολείων και της εστίασης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

demena-logw-kakokairias-ta-ploia-sta-limania.w_hr.jpg
24ωρη απεργία στα πλοία την Πέμπτη 5 Μαρτίου – «Δεμένα» τα λιμάνια σε όλη τη χώρα
Κινητοποίηση της ΠΝΟ για τον απεγκλωβισμό ναυτικών και την ασφάλεια πληρωμάτων στη Μέση Ανατολή
24ωρη απεργία στα πλοία την Πέμπτη 5 Μαρτίου – «Δεμένα» τα λιμάνια σε όλη τη χώρα
Σχολικό λεωφορείο με την επιγραφή Ιόνιος Σχολή
ΟΙΕΛΕ - Ιόνιος Σχολή: Ερωτήματα για τη μεταφορά στη μονάδα Αμαρουσίου και το μέλλον των εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν σαφές σχέδιο για μαθητές, θέσεις εργασίας και υποδομές
ΟΙΕΛΕ - Ιόνιος Σχολή: Ερωτήματα για τη μεταφορά στη μονάδα Αμαρουσίου και το μέλλον των εκπαιδευτικών
τάξη
Εκπαιδευτικοί και γονείς της Λήμνου ανησυχούν για το κλίμα τρομοκρατίας στις σχολικές μονάδες
Η διαμάχη ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής της Διευθύντριας, η οποία ζήτησε τη διαγραφή της από την ΕΛΜΕ αφήνοντας αιχμές για «ρουσφέτια» και...
Εκπαιδευτικοί και γονείς της Λήμνου ανησυχούν για το κλίμα τρομοκρατίας στις σχολικές μονάδες