ΓΕΡΑΚΑΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μαθητές από το 2ο Λύκειο Γέρακα θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νέων με θέμα την κλιματική αλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18-19 Μαρτίου 2021. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και θα ακολουθήσει το μοντέλο μιας Διάσκεψης των Μερών του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Μαθητές από το 2ο Λύκειο Γέρακα θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νέων με θέμα την κλιματική αλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18-19 Μαρτίου 2021.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και θα ακολουθήσει το μοντέλο μιας Διάσκεψης των Μερών του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (United Nations Climate Change Conference ,COP).

Μετά την ακύρωση λόγω της πανδημίας το Μάρτιο του 2020, η 11η κατά σειρά εκδήλωση της Επιτροπής που αφορά τους νέους, Your Europe, Your Say! (YEYS)- "Η δική σου Ευρώπη η δική σου Φωνή", πραγματοποιείται στις 18-19 Μαρτίου 2021. Μαθητές από 33 σχολεία από όλη την Ευρώπη θα βρεθούν μαζί για να συζητήσουν ιδέες και τρόπους για την προστασία του πλανήτη, έχοντας ως σύνθημα: "Το κλίμα μας, το μέλλον μας". Δείτε εδώ τα σχολεία που συμμετέχουν.

Κατά την έναρξη της τελετής, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Frans Timmermans, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την Πρόεδρο της ΕΟΚΕ Christa Schweng, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Cillian Lohan, ο οποίος θα προεδρεύει στην ολομέλεια της Συνόδου.

ΓΕΡΑΚΑΣ

Η επιλογή των 33 σχολείων έγινε μετά από κλήρωση που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 27 Νοεμβρίου 2019: ένα σχολείο από κάθε κράτος-μέλος, ένα από το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα από κάθε κράτος υποψήφιο προς ένταξη (Αλβανία, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Τουρκία). Το κάθε σχολείο θα εκπροσωπείται από τρεις μαθητές, ηλικίας 16-18 ετών και τους καθηγητές.

Η εκδήλωση έχει ως σκοπό να ακούσει τις ιδέες των μαθητών στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις προτάσεις τους για το πως η Ευρώπη μπορεί να γίνει η πρώτη ήπειρος κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Οι μαθητές θα κληθούν να εκπροσωπήσουν κάποιο φορέα, βιομηχανία ή ομάδα χωρών και θα πρέπει να διαπραγματευθούν, προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκούς θεσμούς και δίκτυα θα τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις ιδέες και τα συμπεράσματά τους σε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες η ΕΟΚΕ θα υποβάλει σε διεθνείς οργανισμούς για το περιβάλλον και σε Ευρωπαϊκά συνέδρια.

Μέλη της Επιτροπής θα επισκεφθούν τα σχολεία είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν με τους μαθητές σχετικά με την ΕΕ και την ΕΟΚΕ και να παρουσιάσουν τους στόχους της Επιτροπής όσον αφορά τους νέους και τον ζωτικό ρόλο που επιτελούν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ατζέντας . Από την πλευρά της Ελλάδας, ο κ. Παναγιώτης Γκόφας, μέλος της Επιτροπής, θα επισκεφθεί το 2ο Λύκειο Γέρακα.

Ανάρτηση για την εκδήλωση και τη συμμετοχή του σχολείου στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο έχει γίνει στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://2lyk-gerak.att.sch.gr/2020-21/ekdiloseis2020-21-YEYS-meeting-EOKE.htm 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Μαθηματικά: Συμβουλές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Αν θέλουμε οπωσδήποτε να ενημερωθούμε για το πως γράψαμε τότε απευθυνόμαστε στον καθηγητή που είχε αναλάβει την προετοιμασία μας και όχι σε...
Μαθηματικά: Συμβουλές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
λουδιο
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός στον Λουδία – Σχεδόν βέβαιο ότι ανήκει στον 54χρονο που δολοφονήθηκε για «κλοπή περιστεριών»
Προφυλακίστηκε ο 43χρονος για τη δολοφονία στον Λουδία: «Πυροβόλησε για τα περιστέρια, εγώ απλώς βοήθησα να τον πετάξουμε»
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός στον Λουδία – Σχεδόν βέβαιο ότι ανήκει στον 54χρονο που δολοφονήθηκε για «κλοπή περιστεριών»
Καρυστιανού
Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού για αναβάθμιση της κατηγορίας κατά του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας από τη Μ. Καρυστιανού – Ζητά κακουργηματική δίωξη για τον Κ. Καραμανλή και προαναγγέλλει κόμμα
Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού για αναβάθμιση της κατηγορίας κατά του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα