Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ellinikos stratos
Και πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών και Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως

Την αύξηση του αριθμού εισακτέων στις Στρατιωτικές σχολές της χώρας από εφέτος, επαναβεβαίωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικός Παναγιωτόπουλος εγκρίνοντας το ετήσιο σχέδιο δράσης του Υπουργείου, το οποίο περιλαμβάνει ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα περαιωθούν κατά το τρέχον έτος και συνδέονται με τις στρατηγικές επιλογές του Κυβερνητικού Προγραμματισμού.

Όπως τόνισε, στη στρατηγική αυτή εντάσσονται πρωτοβουλίες όπως η αύξηση των εισακτέων στο σύνολο των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών, η πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών και Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως, όπως και το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Εθνοφυλακή.

Παράλληλα θα αναθεωρηθεί ο οργανισμός της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Θα εφαρμοστεί πρόγραμμα αναβάθμισης της στρατιωτικής θητείας και θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης για το τεχνικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

Οι στόχοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 2021 κινούνται στις εξής τρεις κατευθύνσεις: α) Εγγύηση της Άμυνας και της Ασφάλειας της χώρας, β) Βέλτιστη αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και γ) προβολή της Κοινωνικής Συνεισφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι από τους λόγους της αύξησης εισακτέων είναι και η αύξηση της θητείας. Κατά τις πληροφορίες, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και για μία πενταετία, θα εισάγονται στις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών όλων των Κλάδων 1.335 σπουδαστές ετησίως, έναντι των 819 των τελευταίων ετών με αύξηση 13% κάθε χρόνο.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι που οδηγούνται τα σχολεία στην διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση