Πάντειο: Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις (upd)
Δεκάδες φοιτητές παραβρέθηκαν νωρίτερα εντός του Παντείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο καλέσματος σε Γενική Συνέλευση - Κλούβα των ΜΑΤ και δυνάμεις της ΟΠΚΕ παρέμειναν έξω από το ίδρυμα για αρκετές ώρες, στη συνέχεια όμως αποχώρησαν

Update: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει από το σημείο, ενώ μερίδα φοιτητών παραμένει στο χώρο του Παντείου.

Νωρίτερα:

Έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και μηχανοκίνητων ομάδων, ενώ είχε προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, δεκάδες φοιτητές βρίσκονται εντός του προαυλίου του πανεπιστημίου, ενώ έως αυτή την ώρα δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια δράση.

Έως αυτή την ώρα, η Πρυτανεία του Ιδρύματος δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Νωρίτερα η Φοιτητική Πορεία Παντείου κατήγγειλε την παρουσία κλούβας και αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Η παρουσία της αστυνομίας είναι προκλητική αφού αυτήν την ώρα είναι προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου.

Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα συνέχισης της τρομοκρατίας, δύο μέρες μετά τα γεγονότα στη Ν.Σμύρνη και 15 ώρες μετά τα γεγονότα στο ΑΠΘ.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν. Οι φοιτητές με μαζικές συνελεύσεις και διαδηλώσεις θα ανατρέψουν το νόμο του Υπουργείου Παιδείας».

Σύλλογος ΔΕΠ Παντείου: Να μην οριστεί επιτροπή ασφάλειας για το πανεπιστήμιό μας

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου καλεί τις πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο του Ιδρύματος να μην ορίσουν επιτροπή ασφάλειας και να συντονιστούν με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, ο Σύλλογος τονίζει ότι οι Επιτροπές Ασφαλείας «θυμίζουν έντονα άλλες, καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού, εποχές».

Καταδικάζει δε «την εφαρμογή του αντιδημοκρατικού ν. 4777/2021 που προωθεί την παραπέρα απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και φέρνει την αστυνομοκρατία, τις διώξεις των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και την καταπάτηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, επιχειρεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του αντιδημοκρατικού ν. 4777/2021 που προωθεί την παραπέρα απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και φέρνει την αστυνομοκρατία, τις διώξεις των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και την καταπάτηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά την άμεση συγκρότηση των Επιτροπών Ασφαλείας του άρθρου 15, που θυμίζει έντονα άλλες, καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού, εποχές. 

Μπροστά σε αυτή την επιδίωξη, ο σύλλογός μας καλεί τις πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο να μην ορίσουν επιτροπή ασφάλειας και να επιδιώξουν συντονισμό με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση. 

Καλεί επίσης τους συλλόγους των φοιτητών και των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου μας να αντιδράσουν.

Γιώργος Βασιλείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

efapax_10.jpg
Τα νέα εφάπαξ που παίρνουν όσοι βγαίνουν το 2025 και μετά [πίνακες] - Τι γίνεται με το εφάπαξ των εκπαιδευτικών
Στους εκπαιδευτικούς το μέσο εφάπαξ στις πληρωμές του 10μήνου του 2025 ανέρχεται στα 24.446 ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2.060 ευρώ από το 2024...
Τα νέα εφάπαξ που παίρνουν όσοι βγαίνουν το 2025 και μετά [πίνακες] - Τι γίνεται με το εφάπαξ των εκπαιδευτικών
ypourgeio paideias
SOS εκπέμπουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τα σχολεία»
Πίεση προς το υπουργείο Παιδείας για ενίσχυση, σαφές θεσμικό πλαίσιο και αξιοπρεπείς όρους εργασίας – Όσα παρουσίασε η ΠΕΣΥΕ στην έκτακτη συνέντευξη...
SOS εκπέμπουν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τα σχολεία»