Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιμορφωτικό σεμινάριο για φιλόλογους, θεολόγους, καθηγητές ξένων γλωσσών

Update 9/3/2021: Οι εγγραφές έχουν κλείσει ήδη 

***

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά http://www.cty-greece.gr) και το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, συνδιοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο: 

«Εργαστήριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε Στρατηγικές Διδασκαλίας»

που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς β/θμιας εκπαίδευσης θεωρητικών μαθημάτων (φιλολόγους, θεολόγους, καθηγητές/-τριες ξένων γλωσσών).

Η παρακολούθηση του εργαστηρίου επιμόρφωσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Σκοπός του είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε στρατηγικές διδασκαλίας και τεχνικές που μπορούν να ενσωματώσουν στα μαθήματά τους.

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις στρατηγικές που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CTY εδώ και 35 χρόνια, οι επιμορφωτές του CTY Greece θα μοιραστούν πρακτικές ιδέες και διδακτικές τεχνικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της συμμετοχής και του ενθουσιασμού των μαθητών καθώς και τεχνικές που επιτρέπουν την άτυπη αξιολόγηση της μάθησης. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν τρόποι μεταφοράς των παραπάνω στρατηγικών σε μία τυπική σχολική τάξη, όπου συναντούμε μαθητές με διαφορετικό μαθησιακό προφίλ και ποικίλων ακαδημαϊκών δυνατοτήτων. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές ικανότητες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε τέτοιους μαθητές στις τάξεις τους.

To επιμορφωτικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 Μαρτίου και ώρα 6-8.30 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας Google Meet (δεν απαιτείται κάποια εγκατάσταση της πλατφόρμας), πατώντας απλώς στον παρακάτω υπερσύνδεσμο meet.google.com/fyy-zdsj-zyb.  

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το παραπάνω εργαστήριο χρειάζεται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους πατώντας εδώ: https://forms.gle/CsNh3TadcELpikiw6, ώστε να τους αποσταλεί η βεβαίωση παρακολούθησης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
Στάση εργασίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αύριο (20/05) λόγω της «ελληνικής» PISA
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., έπειτα από αίτημα της ΔΟΕ, προχωρά σε τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας για το πρωινό πρόγραμμα των σχολείων
Στάση εργασίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αύριο (20/05) λόγω της «ελληνικής» PISA
Σε εξέλιξη έρευνες για οσμή αερίου στην Αττική
Οσμή αερίου στην Αττική: «Δεν έχει διαπιστωθεί διαρροή», λέει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Σε εξέλιξη οι έρευνες σε ΔΕΣΦΑ, ΕΝΑΟΝ και Λιμενικό για τη μυστηριώδη οσμή στην Αττική
Οσμή αερίου στην Αττική: «Δεν έχει διαπιστωθεί διαρροή», λέει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Μυστήριο με οσμή στα νότια προάστια της Αθήνας, η ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου
Αγίος Δημήτριος: Εκκενώνονται σχολεία λόγω οσμής αερίου, η ανακοίνωση του δήμου
Μυστηριώδης οσμή «αερίου» στην Αττική, εκκενώσεις σχολείων – Τι ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου
Αγίος Δημήτριος: Εκκενώνονται σχολεία λόγω οσμής αερίου, η ανακοίνωση του δήμου
foto-molivia.jpg
Για την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών: «Αποσπασματικά μέτρα αντί για ουσιαστικές λύσεις»
Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας ασκεί κριτική στην πρόταση για τηλεφωνική γραμμή...
Για την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών: «Αποσπασματικά μέτρα αντί για ουσιαστικές λύσεις»