Κλειστά σχολεία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα; Πού καταλήγει η επιτροπή
Κλειστά σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας εξετάζει η επιτροπή: Καμπανάκι χτυπούν οι ειδικοί - Ποιες περιοχές μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο

UPDATE: Εδώ αναλυτικά οι περιοχές που εντάσσονται από αύριο, Πέμπτη 4/3, σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και στις οποίες δεν θα λειτουργούν τα σχολεία διά ζώσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Νέα μέτρα και κλειστά σχολεία φέρνει η εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα ενώ η κατάσταση στις ΜΕΘ έχει "χτυπήσει" κόκκινο λόγω της αύξησης των εισαγωγών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr η επιτροπή φαίνεται να προσανατολίζεται στην εισήγηση να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα, χωρίς ωστόσο να έχει φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης, είναι ότι σήμερα τα κρούσματα έφτασαν τα 2.702, ενώ αναμένεται όλη η Ελλάδα μπει στο «κόκκινο» και 14 περιοχές συνολικά να βρίσκονται στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο». 

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που οι ειδικοί δεν εισηγηθούν τελικά το καθολικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων, όλα τα σχολεία που θα βρίσκονται στις 14 περιοχές του πολύ αυξημένου κινδύνου θα μείνουν κλειστά ή θα κλείσουν εκ νέου αν μέχρι σήμερα βρίσκονταν σε χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και μέρες και στην Αττική, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Περιοχές 

metra_attiki_koronoios-2.jpg

Ποιες θα είναι οι περιοχές που θα βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου: 

 • Θεσσαλονίκη,
 • Λάρισα,
 • Ηράκλειο,
 • Λευκάδα
 • Αρκαδία
 • Φθιώτιδα,
 • Κορινθία,
 • Αργολίδα,
 • Χίος,
 • Σάμος,
 • Θεσπρωτία,
 • Βοιωτία,
 • Αιτωλοακαρνανία
 • Αττική. 

Αλλαγές στη μετακίνηση και στους κωδικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, αλλαγές θα υπάρξουν εκτός από τον κωδικό 6, και στον κωδικό 4 και στον κωδικό 2.

Όπως όλα δείχνουν ο κωδικός 6 που αφορά μετακίνηση για σωματική άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο θα γίνεται αποκλειστικά με τα πόδια και χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής.

Χιλιομετρική απόσταση

Στο νούμερο 2 που αφορά τη μετακίνηση σε καταστήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ δεν αποκλείεται να μπει περιορισμός χιλιομετρικής απόστασης. 

Στον κωδικό 4 που αφορά τη βοήθεια σε άτομα που χρήζουν ανάγκης, σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θα μπορούν να πραγματοποιούν δειγματοληπτικό έλεγχο. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται ο αστυνομικός να συνοδεύει το άτομο προκειμένου να διαπιστώνει ότι μεταβαίνει όντως σε πρόσωπο που χρειάζεται βοήθεια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εμβόλιο κορονοϊού: Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα
Εμβόλιο κορονοϊού: Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα
Στη Βουλή φέρνουν το θέμα των εμβολιασμών εκτός λίστας στα Ιωάννινα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Ανδρέας Ξανθός και Μάριος Κάτσης
Εμβόλιο κορονοϊού: Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα
Πρόσκληση για ένταξη στο μητρώο ειδικών εξετάσεων για τα Μουσικά Τμήματα
Πρόσκληση για ένταξη στο μητρώο ειδικών εξετάσεων για τα Μουσικά Τμήματα
Πρόσκληση για την ένταξη εκπαιδευτικών στο μητρώο για τις ειδικές εξετάσεις για τα Μουσικά Τμήματα με τη νέα διαδικασία εισαγωγής 
Πρόσκληση για ένταξη στο μητρώο ειδικών εξετάσεων για τα Μουσικά Τμήματα