Κλειστά σχολεία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα; Πού καταλήγει η επιτροπή
Κλειστά σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας εξετάζει η επιτροπή: Καμπανάκι χτυπούν οι ειδικοί - Ποιες περιοχές μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο

UPDATE: Εδώ αναλυτικά οι περιοχές που εντάσσονται από αύριο, Πέμπτη 4/3, σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και στις οποίες δεν θα λειτουργούν τα σχολεία διά ζώσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Νέα μέτρα και κλειστά σχολεία φέρνει η εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα ενώ η κατάσταση στις ΜΕΘ έχει "χτυπήσει" κόκκινο λόγω της αύξησης των εισαγωγών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr η επιτροπή φαίνεται να προσανατολίζεται στην εισήγηση να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα, χωρίς ωστόσο να έχει φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης, είναι ότι σήμερα τα κρούσματα έφτασαν τα 2.702, ενώ αναμένεται όλη η Ελλάδα μπει στο «κόκκινο» και 14 περιοχές συνολικά να βρίσκονται στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο». 

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που οι ειδικοί δεν εισηγηθούν τελικά το καθολικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων, όλα τα σχολεία που θα βρίσκονται στις 14 περιοχές του πολύ αυξημένου κινδύνου θα μείνουν κλειστά ή θα κλείσουν εκ νέου αν μέχρι σήμερα βρίσκονταν σε χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και μέρες και στην Αττική, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Περιοχές 

metra_attiki_koronoios-2.jpg

Ποιες θα είναι οι περιοχές που θα βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου: 

  • Θεσσαλονίκη,
  • Λάρισα,
  • Ηράκλειο,
  • Λευκάδα
  • Αρκαδία
  • Φθιώτιδα,
  • Κορινθία,
  • Αργολίδα,
  • Χίος,
  • Σάμος,
  • Θεσπρωτία,
  • Βοιωτία,
  • Αιτωλοακαρνανία
  • Αττική. 

Αλλαγές στη μετακίνηση και στους κωδικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, αλλαγές θα υπάρξουν εκτός από τον κωδικό 6, και στον κωδικό 4 και στον κωδικό 2.

Όπως όλα δείχνουν ο κωδικός 6 που αφορά μετακίνηση για σωματική άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο θα γίνεται αποκλειστικά με τα πόδια και χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής.

Χιλιομετρική απόσταση

Στο νούμερο 2 που αφορά τη μετακίνηση σε καταστήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ δεν αποκλείεται να μπει περιορισμός χιλιομετρικής απόστασης. 

Στον κωδικό 4 που αφορά τη βοήθεια σε άτομα που χρήζουν ανάγκης, σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θα μπορούν να πραγματοποιούν δειγματοληπτικό έλεγχο. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται ο αστυνομικός να συνοδεύει το άτομο προκειμένου να διαπιστώνει ότι μεταβαίνει όντως σε πρόσωπο που χρειάζεται βοήθεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις επόμενες δύο εβδομάδες η Υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει μια σειρά επιλογών για το Λύκειο και τις εξετάσεις
Αναλυτικά τι είπε ο Πρωθυπουργός για τον ρόλο του σχολείου σήμερα και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις επόμενες δύο εβδομάδες η Υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει μια σειρά επιλογών για το Λύκειο και τις εξετάσεις
εκπαίδευση
SUB.8: Το ΙΕΠ ορίζει Συμβούλους για τη μεγαλύτερη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χώρα
SUB.8-Δράσεις Κατάρτισης Εκπαιδευτικών: Ορίστηκαν οι Σύμβουλοι του ΙΕΠ για την υποστήριξη της Επιμόρφωσης
SUB.8: Το ΙΕΠ ορίζει Συμβούλους για τη μεγαλύτερη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χώρα
taxi
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ο κλάδος της Β’ Ξένης Γλώσσας σε κατάσταση εξαφάνισης
Εκπαιδευτικοί μιλούν για «σιωπηλή υποβάθμιση» καθώς μαθητές μένουν χωρίς το μάθημα επιλογής τους
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ο κλάδος της Β’ Ξένης Γλώσσας σε κατάσταση εξαφάνισης