ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ρόδου: Ανοιχτά σχολεία με όρους και προϋποθέσεις
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ρόδου, με αφορμή το δελτίο τύπου της Α' ΕΛΜΕ, σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα στο νησί - Ανοικτά σχολεία τώρα με όρους και προϋποθέσεις που να εξασφαλίζουν τη Δημόσια Yγεία

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ρόδου, με αφορμή το δελτίο τύπου της Α' ΕΛΜΕ, σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα στο νησί, κάνοντας «σύντομη ανασκόπηση για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τους προηγούμενες μήνες τα οποία μάλλον θέλει να ξεχάσει», όπως αναφέρεται.

Παράλληλα ζητά να ανοίξουν τα σχολεία με βασικές προϋποθέσεις τον «μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, με αρχή τους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής καθώς και τη μείωση των μαθητών στις τάξεις με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών».

Αναλυτικά

«Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Α ΕΛΜΕ για τα αυξανόμενα κρούσματα στη Ρόδο θα κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τους προηγούμενες μήνες τα οποία μάλλον θέλει να ξεχάσει.   

Tο Σεπτέμβριο τα σχολεία ανοίγουν με μόνο όπλο ... τη μάσκα. Κάθε διεκδίκηση μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών για θωράκιση των σχολείων με περισσότερες αίθουσες, εκπαιδευτικούς, προσωπικό καθαριότητας , μέσα απολύμανσης πέφτει στο κενό.  
Τμήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο μετά από συρροές κρουσμάτων ενώ τεστ και ιχνηλατήσεις δεν πραγματοποιούνται. Δεν αργούν να ξεσπάσουν μαθητικές κινητοποιήσεις με αιτήματα προστασίας της υγείας των μαθητών και ενίσχυσης των σχολείων που αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με συκοφαντία και καταστολή. 

Στο μεταξύ καταρρέουν με πάταγο και τα ψέματα περί “θωρακισμένου δημόσιου συστήματος Υγείας” με τις μονάδες εντατικής θεραπείας να ασφυκτιούν από την εισαγωγή διασωληνωμένων διαψεύδοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τους ισχυρισμούς περί θωράκισης των νοσοκομείων. 

Όπως ήταν φυσικό το διάστημα αυτό τα σχολεία ανοιγοκλείνουν εφαρμόζοντας τη λεγόμενη τακτική ακορντεόν,  αρνούμενη η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Αντ’  αυτού τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, ο κυβερνητικός εμπαιγμός, η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας να μη δώσουν ούτε ευρώ για τη λειτουργία των σχολείων έχουν τραγικές συνέπειες στον γνωστικό, ψυχολογικό και κοινωνικό τομέα για τους μαθητές μας όπως φανερώνουν πρόσφατες έρευνες.  

Αντίθετα μέσα σε αυτό το χάος που επικρατεί στα σχολεία, στις ζωές των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, πόσο πολιτικά ανήθικο είναι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να ασχολούνται με την αξιολόγηση και να δείχνουν με το δάχτυλο τους εκπαιδευτικούς; 

Δεν είδαμε στο δελτίο τύπου να αναφέρεστε στις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία και στη κοινωνία . 

Στο ψευτοδίλημμα λοιπόν «ανοικτά σχολεία με αυξανόμενα κρούσματα ή κλειστά με τηλεκπαίδευση» απαντάμε:   

Μετά από τόσους μήνες να πάρουν ΤΩΡΑ τα απλά, τα στοιχειώδη μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών και να μην επικαλούνται αποκλειστικά και μόνο την ατομική ευθύνη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Το μόνο μέλημά τους είναι να τρέχουν την αντιλαϊκή πολιτική, αυτοί που κλείνουν πάλι τα σχολεία, επειδή δεν θέλουν να πάρουν μέτρα ασφαλείας, αυτοί που παίζουν με τη μόρφωση και την ψυχική υγεία των παιδιών, αυτοί που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις εγκληματικές τους ευθύνες, τις οποίες συνειδητά απέκρυψε η πλειοψηφία της Α ΕΛΜΕ. 

Εδώ και τώρα απαιτούμε τα αυτονόητα: 

-Να προταχθεί, εδώ και τώρα, ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, με αρχή τους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.  
-Μείωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών  
-Άμεσα, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ Covid -19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.  
-Διορισμός μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.  
-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.  
-Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων για την αποτροπή υπερμετάδοσης της πανδημίας.  
-Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.  
-Τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές, δωρεάν internet, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην αποκλείεται κανένας μαθητής από τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση.  

ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ με όρους και προϋποθέσεις που να εξασφαλίζουν τη Δημόσια Yγεία».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παράταση στις αιτήσεις έως τις 14 Απριλιου - Ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου εξ ολοκλήρου με ασύγχρονο και εξ αποστάσεως τρόπο τα ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Πρακτικός οδηγός για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους των Παιδαγωγικών τμημάτων όλης της χώρας για την επιμόρφωσή τους στην Ειδική Αγωγή, τις...
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά