ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ρόδου: Κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών
Ανακοίνωση σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα στο νησί, εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ρόδου, τονίζοντας πως «τα σχολεία άνοιξαν ακριβώς όπως είχαν κλείσει: χωρίς η κυβέρνηση να  λάβει απολύτως κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών των   γονέων   και   των   εκπαιδευτικών».

Ανακοίνωση σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα στο νησί, εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ρόδου, τονίζοντας πως «διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα από το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τρεις εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα κρούσματα covid να χτυπάνε κόκκινο, ιδιαίτερα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια». 

«Αποδεικνύεται ότι τα σχολεία άνοιξαν ακριβώς όπως είχαν κλείσει: χωρίς η κυβέρνηση να  λάβει απολύτως κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών των   γονέων   και   των   εκπαιδευτικών.  Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας πορεύονται αποκλειστικά και μόνο με την ατομική ευθύνη. Μετά από τόσους μήνες αρνούνται να πάρουν τα απλά, τα στοιχειώδη μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία   μαθητών και εκπαιδευτικών», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα από το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τρεις εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα κρούσματα covid να χτυπάνε κόκκινο, ιδιαίτερα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο του  Μουσικού Σχολείου Ρόδου, του ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, του 4ου Λυκείου Ρόδου, του 3ου Γυμνάσιου Ρόδου, του 3ου Λυκείου Ρόδου, του 2ου Λυκείου Ρόδου και το 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου. 

Αποδεικνύεται ότι τα σχολεία άνοιξαν ακριβώς όπως είχαν κλείσει: χωρίς η κυβέρνηση να λάβει απολύτως κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών των γονέων και των εκπαιδευτικών.  

Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας πορεύονται αποκλειστικά και μόνο με την ατομική ευθύνη. Μετά από    τόσους μήνες αρνούνται να πάρουν τα απλά, τα στοιχειώδη μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. 

-Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την πρόταξη των εκπαιδευτικών στο μαζικό εμβολιασμό.  
-Εμμένουν στον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.  
-Καμία πρόβλεψη για υποχρεωτικά, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ. 
-Καμία πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας (1 καθαρίστρια για 1,5 σχολική μονάδα!). 
-Τα μεταφερόμενα παιδιά συνεχίζουν να στοιβάζονται στα λεωφορεία, αφού η κυβέρνηση δεν πυκνώνει τα δρομολόγια.  

Όλο αυτό το διάστημα, μόνη σταθερή εμμονή κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας είναι να μη δίνουν ούτε 1 ευρώ για να υλοποιηθούν τα παραπάνω, ώστε τα σχολεία να πληρούν τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια. Την ίδια στιγμή για  την πανεπιστημιακή αστυνομία δίνουν απλόχερα 30 εκατομμύρια σε μια νύχτα.  

Αλήθεια, μέσα σε αυτό το χάος που επικρατεί στα σχολεία, στις ζωές των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, πόσο πολιτικά ανήθικο είναι κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να ασχολούνται με την αξιολόγηση και να δείχνουν με το δάχτυλο τους εκπαιδευτικούς; 

Εδώ και τώρα απαιτούμε τα αυτονόητα: 

-Να προταχθεί, εδώ και τώρα, ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. 
-Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών και προετοιμασία τους το διάστημα του lockdown. 
-Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid -19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς. 
-Διορισμός μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας των σχολείων 
-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. 
-Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων. 
-Να γίνει άμεσα αναπροσαρμογή της ύλης, να εντοπιστούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο. Να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων. Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. 
-Τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές, δωρεάν internet, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην αποκλείεται κανένας μαθητής από τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση». 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
"...άνοιξαν τα λύκεια με τη διεξαγωγή των self tests, μεταφέροντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς"...
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Η φετινή αύξηση των παραιτήσεων εκπαιδευτικών απογειώνει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία - Σταγόνα στον ωκεανό οι μόνιμοι διορισμοί
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
«Για περίπου 5 ώρες δεν φάνηκε καμία βοήθεια» σημειώνει κάτοικος της Γαύδου για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης -...
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης συμμετέχει στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για τα σχολεία στις 14 Απριλίου
ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο