EMME
Φοιτητές του τμήματος ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συγκεντρώνουν καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

Ακολουθώντας το παράδειγμα της  Φοιτητικής Πρωτοβουλίας Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ προχωρούν στην καταγραφή περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης, συλλέγοντας καταγγελίες από εν ενεργεία φοιτητές και απόφοιτους.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως πλήθος φοιτητριών έχουν βιώσει συμπεριφορές παρενόχλησης και έμφυλων διακρίσεων. Οι καταγγελίες θα δημοσιευθούν ανώνυμα, ωστόσο οι καταγγέλλοντες καλούνται, κατά προτίμηση, να υποβάλουν επώνυμα τη δήλωσή τους, προκειμένου η ομάδα που συλλέγει τις αναφορές να διερευνήσει την πιθανότητα αντίδρασης στο καταγγελλόμενο περιστατικό.

Η ΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΔΩ

Αναλυτικά:

Με έναυσμα το έργο της Φοιτητικής Πρωτοβουλίας Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), η οποία συστάθηκε μετά τη διαρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορών για περιστατικά έμφυλης βίας, που έλαβαν χώρα εντός της Α.Σ.Κ.Τ., μεταξύ μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, με πλήθος καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής και μη παρενόχλησης ή κακοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ άλλων και στον ευρύτερο Πανεπιστημιακό χώρο, κρίνουμε, ως φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ, επιτακτική τη δραστηριοποίησή μας, προκειμένου να δώσουμε ορατότητα σε ένα φαινόμενο που αποδεικνύεται ότι υπάρχει και στο Τμήμα μας. Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, συνιστούν δυστυχώς για το Τμήμα μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων -ιδίως φοιτητριών- έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Καλούμε όποιο άτομο, είτε πρόκειται για τωρινό, είτε για παλαιότερο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, έχει βιώσει στο Τμήμα ΕΜΜΕ περιστατικό που αφορά έμφυλη διάκριση, σεξουαλική και μη παρενόχληση ή κακοποίηση από άλλο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, να επικοινωνήσει μαζί μας email: [email protected]

Η επώνυμη καταγραφή συνίσταται προκειμένου να εξεταστεί από την ομάδα μας ως φοιτητές του ΕΜΜΕ οποιαδήποτε δυνατότητα ατομικής ή συλλογικής αντίδρασης στο καταγραφόμενο περιστατικό εφόσον υπάρχει αυτή η πρόθεση. Οι εμπειρίες μας συγκλίνουν, και με συλλογική δράση μπορούμε να τις αναδείξουμε και να εγείρουμε τις προσήκουσες διαδικασίες.

Παράλληλα, είναι δυνατόν να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα, που στόχο έχει τη συλλογή καταγραφών για ανάλογα περιστατικά, με σκοπό την ΑΝΩΝΥΜΗ δημοσιοποίησή τους για την ανάδειξη του προβλήματος και των διαστάσεών του. Επαναλαμβάνουμε ωστόσο την προτροπή μας προς οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να καταγράψει την εμπειρία του, να το πράξει επώνυμα.

Η εμπιστευτική διασφάλιση και το απόρρητο των καταγραφών είναι απαραίτητα και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιωτικότητα και προσωπικότητα των μαρτύρων

**Η δημοσίευση των ανώνυμων καταγραφών θα γίνεται με απόκρυψη των στοιχείων που ''φωτογραφίζουν'' τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, για την νομική προστασία των ατόμων που στέλνουν τα περιστατικά αλλά και της σελίδας**"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δουκας
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Μήνυμα Δούκα προς Χαριλάου Τρικούπη: «Όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι σε διαγραφές στελεχών»
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το χρονικό της ίδρυσης του νέου Υπουργείου Καινοτομίας και οι αντιδράσεις των υπαλλήλων
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Μπορεί ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών να χωρέσει σε έναν αριθμό;
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ουσιαστική κατανόηση του φαινομένου ή αν έγινε για λόγους στατιστικού...
Μπορεί ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών να χωρέσει σε έναν αριθμό;