Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Πειραιά για τους φυλακισμένους μαθητές - Να υπάρξει ρύθμιση για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Την ανυπαρξία ειδικής πρόβλεψης για τους κατ΄ ιδίαν διδαχθέντες κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, τονίζοντας την ανάγκη αφενός να διαφυλαχθεί η ισοτιμία με τους άλλους μαθητές και αφετέρου η προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της διασποράς της COVID-19.

Με αυτά τα δεδομένα, η ΕΛΜΕ ζητάει είτε οι μαθητές αυτοί να προαχθούν/απολυθούν χωρίς εξετάσεις (ενδεχομένως με γραπτή εργασία) είτε να γίνουν οι εξετάσεις στις φυλακές, με τήρηση των μέτρων προστασίας.

Αναλυτικά:

Το Δ. Σ.  της ΕΛΜΕ Πειραιά, παίρνοντας  αφορμή   από τη συνάντηση του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά, με τους  Διευθυντές  των ΓΕΛ του Κορυδαλλού σχετικά με το θέμα των εξετάσεων (προαγωγή-απόλυση) των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού,  που ανήκουν στην κατηγορία των <<κατ΄ ιδίαν διδαχθέντων  μαθητών>>, θα ήθελε να επισημάνει, εκ νέου, τα εξής:

 Η ιδιαιτερότητα των συνθηκών που επικρατούν μέσα  στο σωφρονιστικό κατάστημα, οι εύλογες ανησυχίες εκπαιδευτικών και κρατουμένων απαιτούν ιδιαίτερη  προσοχή, ευαισθησία και μέριμνα  για την προστασία της υγείας  όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία των εξετάσεων.

Η  ανυπαρξία ειδικής πρόβλεψης για την  προαγωγή και  απόλυση      των κατ΄ ιδίαν διδαχθέντων   που  κρατούνται στις Φυλακές Κορυδαλλού, η  ανάγκη  διαφύλαξης   πλήρους  ισοτιμίας με τους άλλους μαθητές  και  η (για  προληπτικούς λόγους) προστασία της υγείας κρατουμένων και εκπαιδευτικών ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ στη διατύπωση (και φέτος) της παρακάτω πρότασης:

ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΚΑΤ ΈΞΑΙΡΕΣΗ   Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΚΑΤ’ ΔΙΑΝ ΔΙΔΑΧΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (δυνητικά, επίσης, μπορεί να δοθεί γραπτή εργασία).

Ωστόσο, σε περίπτωση που διεξαχθούν τελικά οι εξετάσεις μέσα στις φυλακές, είναι απαραίτητη η τήρηση αυστηρού  υγειονομικού πρωτοκόλλου (τεστ, ειδικοί χώροι, αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες κ. λ. π.). Επίσης, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών να είναι καθαρά σε εθελοντική βάση.

Τέλος, είναι φανερό   (και  μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις  που ζούμε στα σχολεία  λόγω πανδημίας) ότι  η  ίδρυση  σχολικής  μονάδας    Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  μέσα στο χώρο των  φυλακών  είναι  όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη για τη διαφύλαξη της ισότιμης και απρόσκοπτης  πρόσβασης στη μόρφωση της παραπάνω κατηγορίας μαθητών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

κορονοιος μαγαζια μουσικη
Άρση μέτρων: Πότε θα επιτραπεί η μουσική και η διασκέδαση χωρίς περιορισμούς
Πότε θα γίνει άρση των μέτρων - Τα πάντα κρίνονται σε σχέση με το αν θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Άρση μέτρων: Πότε θα επιτραπεί η μουσική και η διασκέδαση χωρίς περιορισμούς
sissy xristidou
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
Σφοδρές αντιδράσεις από την ανάρτηση της Σίσσυς Χρηστίδου - Το victim blaming και οι απαντήσεις των χρηστών του Twitter
Σίσσυ Χρηστίδου-Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Σφοδρές αντιδράσεις για το victim blaming
sygkentrosi thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την καταγγελία 24χρονης για βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου - «Ερχόμαστε εδώ για να...
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης