Άνοιγμα σχολείων: «Στον αέρα» η απόφαση για Γυμνάσια, Λύκεια
Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις από την επιτροπή των ειδικών

Άκρως ανησυχητική ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η Αττική αυτή την στιγμή "φλερτάρε" στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει έντονα τους ειδικούς και η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων θα εξεταστεί εκ του μηδενός. Ο ίδιος, μάλιστα, εκτίμησε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να μην ανοίξουν τα λύκεια στην Αττική, ενδεχομένως και τα γυμνάσια.

«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια – λύκεια τουλάχιστον στην Αττική... αλλά αν η Αττική μπει στο "κόκκινο" δεν θα ανοίξουν», σημείωσε χαρακτηριστικά

Την Πέμπτη, μάλιστα, θα συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να αναλύσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και, ειδικά, η δυναμική της πανδημίας στην Αττική και η εμφάνιση μεταλλάξεων.

Την Παρασκευή, άλλωστε, αναμένεται να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για την επαναλειτουργία των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά στα σχολεία

«Δεν έχουμε ενδείξεις ότι είναι αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία. Είναι ελεγχόμενα τα πράγματα αλλά σε κάθε περπίπτωση η κοινωνία μας άνοιξε στις 7 Ιανουαρίου και το άνοιγμα αυτό οδήγησε – τουλάχιστον στην Αττική - σε ένα RT που πλησιάζει το 1», σημείωσε σχετικά με τη διασπορά του ιού στα σχολεία.

Σημείο συναγερμού για την Αττική

Παράλληλα, σημείωσε πως από την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική: «Χτες και σήμερα φτάσαμε να έχουμε πάνω από 400 κρούσματα και το πιο σημαντικό είναι ότι ο δείκτης αναπαραγωγής, το λεγόμενο RT, είναι στο 0,98 αλλά ο δείκτης αυτός αντιπροσωπεύει την εικόνα μερικές μέρες πριν. Επομένως, ενδεχομένως τώρα να έχουμε πάει στο 1, το οποίο είναι το σημείο συναγερμού».

Πρόσθεσε πως «τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι πολλά, όχι μόνο στον κεντρικό τομέα που είχαμε πρόβλημα μέχρι την Παρασκευή πλέον έχουμε πρόβλημα και στο βόρειο και ανατολικό και δυτικό τομέα. Επομένως η Αττική αυτή την στιγμή «φλερτάρει» στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει να ληφθούν άμεσα μέτρα».

Τέλος, ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει η λειτουργία του «click away» στην αγορά.

Η Αττική είναι το πρόβλημα

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα είναι κυρίως η Αττική και είναι πιθανό να προστεθεί στις περιοχές στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού.

Επομένως, είναι πιθανό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στην περιφέρεια Αττικής να παραμείνουν κλειστά, αν σε αυτή την απόφαση συντείνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στις επόμενες δύο ημέρες, η επιτροπή θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας, όπως η κινητικότητα των πολιτών, η ανάλυση των λυμάτων, ο δείκτης Rt που έχει προκύψει κ.α προκειμένου να ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Αρσάκεια: Όχι στη συγκάλυψη της κακοποίησης παιδιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα λένε οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δευτεροβάθμιας...
Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος
Περισσότεροι από 20 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ μετά τον τελευταίο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ελασσόνα
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος